Váratlan hír a mai helyzetben: a SZÉK kitart, sőt, étlapját is megújítja

Egy igazi világújdonságot, töltött káposztából készült hamburgert is kínálnak őszi-téli menüsorukban. „Hagyományos ízek szokatlan köntösben" – így jellemezte az immár két éve – Budapest belvárosában – megnyitott székely gourmet étterem ügyvezetője az új étlapjukon megjelent Kárpát Burgert, aminek az alapja a töltött káposzta lett

Az Andrássy úon 2020 októberében megnyitott SZÉK étterem étlapja minden évben kétszer megújul.

„Folyamatosan keressük az új utakat a gasztronómia területén és mindig valami extrával próbálkozunk. Az elején nagy sikere volt „Székely Szusi" ötletünknek, amikor a székely ízeket szusi formába öntöttük. Úgy gondoltuk, most egy a „Kárpát Burger" lesz az a fogás, ami meglepheti az embereket", mondta az őszi-téli étlap bemutatója alkalmával az étterem székelyudvarhelyi származású ügyvezetője, Varga Szidónia.



„Minden alkotóelem, amit egy töltött káposztától várnánk ott lesz a tányéron, de egyedi formában, az amerikai hamburgerekre jellemző kivitelezésben varázsoljuk vendégeink elé. Nem kell aggódni, nem a töltött káposzta bundás változata kerül két buci közé, ettől jóval egyedibb megoldást gondoltunk ki", mondta Réti Sebestyén, a ház executive séfje.



Az étteremre jellemző, hogy az alapanyagok egy része Erdélyből, székelyföldi kistermelőktől érkezik: „Az őszi-téli étlapkínálatunk különlegessége még az Udvarhelyszéki Báránycsülök Roládunk. Vörösborban zöldfűszerekkel és gyökér zöldségekkel konfitáljuk és roládban sütjük az omlósan ízletes bárányt, majd saját redukált pecsenyelevével tálaljuk. Megújul a Csorba levesünk is. Ezt az autentikus fogást most sült káposztával, fűszeres húsgombóccal, friss lestyánnal és csomborral ízesítve készítjük. A Káposztás Húsos Csorbánk annyira tartalmas leves lesz, hogy akár már főfogásnak is megfelel majd", hangzott el az új étlap bemutatója során.



A Szék Restaurant & Bar-t a Dining Guide beválasztotta a 120 legjobb magyar étterem közé.


Forrás: SZÉK / Turizmus Online


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.