Végre ismét Gundel-díj gála és díjátadó!

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete – a pandémia miatt, két év kihagyás után–  ismét megrendezi évzáró Gáláját, melyen ünnepélyes keretek közt adja át a Gundel Károly-díjakat.

Ekkor kerülnek átadásra a 2020. évi díjak dr. Csizmadia László (posztumusz) és Molnár Attila, a 2021. évi díjak Berkes Gyula és a Dudás testvérek részére, valamint az idei díjazott részére, akinek személyéről szeptember 23-án dönt a Kitüntetési Bizottság. A rendezvény helyszíne ismét a Gundel Étterem lesz, az időpontja 2022. október 16-a vasárnap, 12 óra.

A gálaebéd házigazdája: Gundel Takács Gábor, szakmai mentora Bíró Lajos, sommelier: Fabók Mihály lesz.

A Gálaebéd 6 fogásból álló menüsoráról a Gundel Étterem, az Aranykaviár Étterem, a Biarritz Étterem, és az Anyukám mondta Étterem chéfjei gondoskodnak.

 

A rendezvény az elmúlt években soha nem maradt támogatók nélkül, a szervezők most is várják a szponzorokat. A gálaebédet pénzzel vagy alapanyaggal lehet támogatni, nettó 200 vagy 400 ezer forintos értékben – ezeket az ipartestület többek között 2, illetve 4 tiszteletjeggyel köszöni meg.

A belépőjegy ára 45.000, MVI-tagoknak 35.000 forint.

Jegyigénylés: [email protected] és tel.: 20/523-9934.


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.