Visszatérne a Dairy Queen

Franchise-partnereket keres magyarországi hálózatához az amerikai Dairy Queen gyorsétteremlánc, melynek első egysége 1940-ben nyitott, az Illinois-i Joliet-ben - adta hírül a Világgazdaság.

Az USA-ban már 5000, 18 másik országban közel 1000 egység működik, de Európában még egy sem. Hazánk mellett – ahonnan egy amerikai és egy francia lánc már kivonult – a környező országokban is megjelenne, ugyanakkor franchise-adóként semmiféle beruházásra nem készül, és nem alapít vegyes vállalatot sem - adta hírül a Világgazdaság.

A Dairy Queen egyik specialitása a Grill&Chill gyorsétterem, ahol frissen készül, grillezett húsok és húspogácsák várják a vendégeket. A másik étteremfajta, amivel a Dairy Queen hiressé vált az Orange Julius, amely az izletes, friss és csábitó tejalapú izesitett italokkal un. Blizzard-val, MooLatte italokkal várja a vendégeket. Kinálnak itt még fagylaltokat, egyéb shake-eket, jégkrémtortákat, parfékat és más tejalapú finomságokat. A harmadik tipusú üzletük pedig a Kiosk-ok, avagy Treat Store amelyek nagyforgalmú helyeket, közlekedési csomópontoknál található kisebb egységek, pl. bevásárlóközpontokban. Fő fogyasztói célcsoportja a 18-32 év közötti korosztály, akik számára a közösségi csoportokhoz való tartozás nagy szerepet játszik, magas önbizalommal rendelkeznek, az önmegvalósitást fontosnak tartják életükben és jó családi kapcsolatokat ápolnak közvetlen és távolabbi rokonaikkal.

A kilencvenes ével első felében már tett egy kísérletet Magyarországon a hálózat, de alig néhány esztendő után kivonult a magyar piacról. Szakértők szerint többek között a Diary Queen és néhány más nemzetközi lánc magyarországi kudarca vetette vissza a Starbucks itteni megjelenését is. (Világgazdaság / Cívishír) 



A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.
Százféle fánk a Fánkfesztiválon

Százféle fánk a Fánkfesztiválon 

Karneváli programokkal várják idén is a résztvevőket.
Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón

Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón 

Több mint nyolcvan pincészet kétszáznál is több, furmintból készült borával találkozhat a közönség a 15. Furmint Február Nagy Kóstolón csütörtökön Budapesten, a Hagyományok Házában.
Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe

Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe 

Egy 193 éves olasz malom, hagyományok, innováció és egy jó adag magyar szenvedély.
Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt

Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt 

Az a biztos, ami már a tárolókban van.
Valentin-nap a város felett

Valentin-nap a város felett 

Valentin-napi élmények a Matild Palotában.
Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől

Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől 

Immár hivatalosan is bejelentették: végleg eltűnik Magyarországról a Tupperware – az az amerikai cég, amelynek neve egybeforrt a konyhai műanyag tárolódobozokkal.
Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme

Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme 

A kazincbarcikai Borsod Burger étterem másfél évnyi működés után bezárja kapuit.
Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék

Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék 

A fiatal pék célja, hogy friss péksüteményeivel segítse a helyi közösséget, különösen azokat, akik nehéz anyagi körülmények között élnek.
NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon

NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon 

A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján a kiskereskedelmi forgalom 2024-ben a megelőző évhez viszonyítva összességében 2,6 százalékkal növekedett.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.