Visszatérne a Dairy Queen

Franchise-partnereket keres magyarországi hálózatához az amerikai Dairy Queen gyorsétteremlánc, melynek első egysége 1940-ben nyitott, az Illinois-i Joliet-ben - adta hírül a Világgazdaság.

Az USA-ban már 5000, 18 másik országban közel 1000 egység működik, de Európában még egy sem. Hazánk mellett – ahonnan egy amerikai és egy francia lánc már kivonult – a környező országokban is megjelenne, ugyanakkor franchise-adóként semmiféle beruházásra nem készül, és nem alapít vegyes vállalatot sem - adta hírül a Világgazdaság.

A Dairy Queen egyik specialitása a Grill&Chill gyorsétterem, ahol frissen készül, grillezett húsok és húspogácsák várják a vendégeket. A másik étteremfajta, amivel a Dairy Queen hiressé vált az Orange Julius, amely az izletes, friss és csábitó tejalapú izesitett italokkal un. Blizzard-val, MooLatte italokkal várja a vendégeket. Kinálnak itt még fagylaltokat, egyéb shake-eket, jégkrémtortákat, parfékat és más tejalapú finomságokat. A harmadik tipusú üzletük pedig a Kiosk-ok, avagy Treat Store amelyek nagyforgalmú helyeket, közlekedési csomópontoknál található kisebb egységek, pl. bevásárlóközpontokban. Fő fogyasztói célcsoportja a 18-32 év közötti korosztály, akik számára a közösségi csoportokhoz való tartozás nagy szerepet játszik, magas önbizalommal rendelkeznek, az önmegvalósitást fontosnak tartják életükben és jó családi kapcsolatokat ápolnak közvetlen és távolabbi rokonaikkal.

A kilencvenes ével első felében már tett egy kísérletet Magyarországon a hálózat, de alig néhány esztendő után kivonult a magyar piacról. Szakértők szerint többek között a Diary Queen és néhány más nemzetközi lánc magyarországi kudarca vetette vissza a Starbucks itteni megjelenését is. (Világgazdaság / Cívishír) 



A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.