Vízimolnár háza volt, 15 éve Buda egyik kedvelt rendezvényhelyszíne

Ünnepel a Symbol!.15 éves Budapest egyik legkülönlegesebb rendezvénykomplexuma.

A rendezvénykomplexumot egy több száz éves sváb vízimolnár házból alakították ki, de a felújításkor megőrizték a beugrót, a tornácot, a barokk fedélszékes padlásteret. Az építészeti különlegességek megóvásért 80 képzőművész dolgozott rajta több éven keresztül úgy, hogy a háznak továbbra is maradjon mesélnivalója: például arról a korábban üzemelő éttermi részről, ahol a padlót egyedi módon a mai napig marhabőr borítja, és a névadó Puskás Öcsi kedvenceit is fogyaszthatták a vendégek.

Nem csak Puskás Öcsit, más különlegességet is rejtettek a falak

A Gardenben, egy vastag üveg védelme alatt máig áll a régi kút, amelyben a legenda szerint a Szent Koronát rejtették annak idején. A három részből álló, 220 éves pinceétterem pedig középkori tematikus vacsoráknak is tanúja lett. Igazi építészeti kuriózum és látványosság ma is.

  

A több száz éves épületet még 2000-ben vette meg Barna Sándor, aki olyan vendéglátóhelyet álmodott ide, amelyhez ragaszkodnak a vendégek. Álma többszörösen is teljesült, hiszen 2015-től méltó utódhoz, az immár 30 éves Eventrend Group kezelésébe került a komplexum, és Kusnyár Gábor és Rákos Lívia ügyvezető igazgatóknak, valamint csapatuknak köszönhetően a Symbol a mai napig is az egyik legkedveltebb “sikeres felnőtteket” megcélzó rendezvény- és buli/koncert helyszín.

 

Az épület nagyobb méretű termeiben a klasszikus bulikon, koncerteken és rendezvényeken kívül volt már hivatalos bokszmérkőzés, jégrevü Edvin Marton hegedűszójára, világszínvonalú táncfesztivál, jótékonysági est, nemzetközi mixer- és borbélyverseny, rendszeres családi program gyerekkoncertekkel, farsangi bál, Gatsby party, számos művészeti kiállítás és expo, sőt, egy alkalommal itt DJ-zett a világ leggazdagabb emberének fia, miközben Forma 1-es pilóták buliztak rá. Jó néhány lánykérés, esküvő, születésnap és céges jubileum zajlott már le a falak között, sok-sok örömteli pillanat emlékét őrzi a ház és a csapat.

 

Bár a korábbi évek a rendezvényes szektor számára igen küzdelmesek voltak, 2022-t számos teltházas eseménnyel, sikeres produkciókkal, és káprázatos évzáró rendezvényekkel zárták.

Január 21-én mindezt ünneplik meg a két magyar dj legenda - Bárány Attila és Hamvai PG - zenéire, valamint meglepetés születésnapi show-val is készül a Symbol csapata.

Forrás: Eventrend / Turizmus Online


Komoly növekedési lehetőség előtt a pulykahús

Komoly növekedési lehetőség előtt a pulykahús 

A csökkenő kereslet ellenére továbbra is világélelmezési termék a pulykahús, és komoly növekedési lehetőségek előtt áll.
A név a régi, a tulajdonos és a megjelenés változott

A név a régi, a tulajdonos és a megjelenés változott 

Kívül-belül új ruhába öltöztetve, korábbi tulajdonosváltást követően, december 3-tól ismét várja vendégeit a Rómain a Cziniel Cukrászda.
Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
A tradíció és az elegancia világának pezsgő találkozása

A tradíció és az elegancia világának pezsgő találkozása 

A régióról és a champagne készítés hagyományairól Kiszely Katalin a Champagne For You tulajdonosával beszélgettünk.
Vegán töltött káposzta és gulyásleves, glutén- és cukormentes bejgli

Vegán töltött káposzta és gulyásleves, glutén- és cukormentes bejgli  

Néhány a Csak a Mentes Karácsonyi Fesztiváljának sokszínű, egészséges kínálatából.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Taste Balaton 2025: Itt vannak az első programok – videóval

Taste Balaton 2025: Itt vannak az első programok – videóval 

Tíz nap a tó körül megismételhetetlen gasztro-kulturális élményekkel.
A pulyka reneszánsza a konyhában

A pulyka reneszánsza a konyhában 

A főzés és étkezés kétségtelenül összehozza az embereket, ezért is volt külön öröm, hogy a Magyar Pulykaszövetség meghívott minket egy közös főzésre a Gallicoop-pal a Chefparade konyhájába.
Megvan a világ legjobb sajtja

Megvan a világ legjobb sajtja 

Idén 47 országból 4786 különböző sajtot értékelt a 240 fős zsűri.
Badacsonyi sikerek a Vince gálán

Badacsonyi sikerek a Vince gálán 

Hazánk egyik legrangosabb boros elismerésén a győzteseket idén is a szakma és a közönség választotta ki.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.