Vízimolnár háza volt, 15 éve Buda egyik kedvelt rendezvényhelyszíne

Ünnepel a Symbol!.15 éves Budapest egyik legkülönlegesebb rendezvénykomplexuma.

A rendezvénykomplexumot egy több száz éves sváb vízimolnár házból alakították ki, de a felújításkor megőrizték a beugrót, a tornácot, a barokk fedélszékes padlásteret. Az építészeti különlegességek megóvásért 80 képzőművész dolgozott rajta több éven keresztül úgy, hogy a háznak továbbra is maradjon mesélnivalója: például arról a korábban üzemelő éttermi részről, ahol a padlót egyedi módon a mai napig marhabőr borítja, és a névadó Puskás Öcsi kedvenceit is fogyaszthatták a vendégek.

Nem csak Puskás Öcsit, más különlegességet is rejtettek a falak

A Gardenben, egy vastag üveg védelme alatt máig áll a régi kút, amelyben a legenda szerint a Szent Koronát rejtették annak idején. A három részből álló, 220 éves pinceétterem pedig középkori tematikus vacsoráknak is tanúja lett. Igazi építészeti kuriózum és látványosság ma is.

  

A több száz éves épületet még 2000-ben vette meg Barna Sándor, aki olyan vendéglátóhelyet álmodott ide, amelyhez ragaszkodnak a vendégek. Álma többszörösen is teljesült, hiszen 2015-től méltó utódhoz, az immár 30 éves Eventrend Group kezelésébe került a komplexum, és Kusnyár Gábor és Rákos Lívia ügyvezető igazgatóknak, valamint csapatuknak köszönhetően a Symbol a mai napig is az egyik legkedveltebb “sikeres felnőtteket” megcélzó rendezvény- és buli/koncert helyszín.

 

Az épület nagyobb méretű termeiben a klasszikus bulikon, koncerteken és rendezvényeken kívül volt már hivatalos bokszmérkőzés, jégrevü Edvin Marton hegedűszójára, világszínvonalú táncfesztivál, jótékonysági est, nemzetközi mixer- és borbélyverseny, rendszeres családi program gyerekkoncertekkel, farsangi bál, Gatsby party, számos művészeti kiállítás és expo, sőt, egy alkalommal itt DJ-zett a világ leggazdagabb emberének fia, miközben Forma 1-es pilóták buliztak rá. Jó néhány lánykérés, esküvő, születésnap és céges jubileum zajlott már le a falak között, sok-sok örömteli pillanat emlékét őrzi a ház és a csapat.

 

Bár a korábbi évek a rendezvényes szektor számára igen küzdelmesek voltak, 2022-t számos teltházas eseménnyel, sikeres produkciókkal, és káprázatos évzáró rendezvényekkel zárták.

Január 21-én mindezt ünneplik meg a két magyar dj legenda - Bárány Attila és Hamvai PG - zenéire, valamint meglepetés születésnapi show-val is készül a Symbol csapata.

Forrás: Eventrend / Turizmus Online


Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni!

Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni! 

40 különleges balatoni ételt kóstolt körbe a Balatoni Kör szakmai előzsűrije, és választotta ki azt a tíz nevezőt, akik bekerültek az Év strandétele verseny döntőjébe.
Tevetej-nagyhatalom lennénk?

Tevetej-nagyhatalom lennénk? 

Ugyanis a magyarországi tevetej feldolgozását tanulmányozás céljából a távoli Csádból egy komplett delegáció érkezett hazánkba.
Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni

Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni 

A Mátra gyönyörű bortermelő vidékén található Ludányi Pincészet tulajdonosával, Ludányi Józseffel beszélgettünk a borászat történetéről és persze borokról.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik

A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik 

2024-ben a Dining Guide Év Fenntartható Étterme a Natura Hill Zebegény.
Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka

Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka 

Egy tanulmány több mint húszezer Google véleményt vizsgált meg, hogy felmérje, mely borászatok találhatók a legfestőibb helyeken.
MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma

MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) minden évben közzéteszi statisztikai helyzetjelentését a vendéglátásról, így tettek 2023-mal kapcsolatban is.
A Top 10  legmenőbb koktélbár

A Top 10 legmenőbb koktélbár 

Mutatjuk az ország legmenőbb koktélbárjait!
Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot

Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot 

Extra hűtési megoldásokra van szükség, hogy az élelmiszerek a megfelelő hőmérsékleten érkezzenek meg a kiszolgáló egységekbe.
A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre

A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre 

Készül az első, balatoni településről elnevezett sör, amely Zamárdiban, a Balaton Beer Weekenden debütál.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.