A Budapest Marriott-nak már saját desszertje is van

„Titkos varázslat”, azaz „Secret Charm” az ötcsillagos budapesti ház új signature desszertje, amely Raj Ráchel kreációja.

Mint a tortabemutató alkalmára szervezett bemutatón elhangzott, régi álmuk volt, hogy egy szokványostól eltérő, kreatív, egyben izgalmas és rendkívüli Marriott signature desszerttel kápráztassák el vendégeiket. Ennek megvalósítása érdekében a szálloda vezetősége Raj Ráchelt, az ismert tortatervezőt kérték fel, akivel már számos sikeres együttműködésük volt.

Fűszerpaprika a desszertben?

Ráchelnek és a szálloda executive chef-jének, Konstantinos Kranakisnak az első találkozója alatt eldőlt a magyar gasztronómia jellegzetes alapanyagát, a fűszerpaprikát is használják a készítés során.

„Kostas-szal közösen készített süteményünk alapfűszere a paprika, amit naranccsal, korianderrel, és kardamom maggal 'szelídítettem' meg. A desszert végül, a mondhatni férfias paprika felhasználása ellnére, finom elegáns, nőies lett, méltó a Marriott stílusához", fedte fel a titkot a tervező.

Télen is a tetőn

A különleges desszert debütálását követően a meghívottakat a Budapest Marriott 9. emeletén található Liz and Chain Sky Lounge-ba invitálták, amely bár másfél éve már nyitva, azonban most az volt az üzenet, hogy nemcsak a kinti, lenyűgöző terasza élvezhető, hanem a lounge belső terei is szuperek, akár rossz időben is. Karácsonyi enteriőrrel, étel- és italkülönlegességekkel, a város lenyűgöző fényével várják itt a  vendégeket az ünnepi időszak közeledtével.

ugyanerről a vendégtérről azt is elmondták, hogy  november 11-től Cocktail Masterclass-t indítanak, amelynek során Varsányi Ferenc bartender megtanítja egy téli koktélkülönlegesség elkészítését - otthoni környezetben.

 

Forrás: Budapest Marriott Hotel


Az Accor valóban egyedi élményeket kínáló brandje idén további házakkal bővül

Az Accor valóban egyedi élményeket kínáló brandje idén további házakkal bővül 

Európa-szerte tovább bővül az egyedi szálláshelyeket kínáló Handwritten Collection.
Fontos mérföldkő a hostellánc életében

Fontos mérföldkő a hostellánc életében 

Új szintre lépett az a&o Hostels minőségirányítása.
Újabb TRIBE szálloda ennél a reklámügynökségnél

Újabb TRIBE szálloda ennél a reklámügynökségnél 

A Grayling Hungary nemzetközi kommunikációs ügynökség tovább bővíti ügyfélportfólióját.
Francia vidéket idéző hangulat, kulináris élmények és egy fürdőliget

Francia vidéket idéző hangulat, kulináris élmények és egy fürdőliget 

Exkluzív hotelélmény Dánszentmiklóson.
A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán

A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán 

A müncheni központú Ruby Hotels bejelentette első máltai szállodaprojektjét, a Ruby Ninu közösségi munkatér (Workspace) tavaly februári megnyitását követően.
Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok

Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok 

Bemutatkozott a Clarion Hotel Vienna South.
NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken

NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken 

A belföldi vendégek száma 5,4 százalékkal 485 ezerre nőtt, míg a külföldi turisták száma több mint 22 százalékkal 536 ezer főre emelkedett.
Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei

Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei 

Beszédes adatok és izgalmas tapasztalatok egy hotel első évéből – így indult a TRIBE Budapest Stadium.
Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben

Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben 

A gazdasági kihívások és a geopolitikai bizonytalanság ellenére rekordévet zárt a nemzetközi szállodaipar.
Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást?

Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást? 

A Danubius Hotels (DH) a budapesti szállodáikba látogató külföldi turisták körében végzett kutatást.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.