A Budapest Marriott-nak már saját desszertje is van

„Titkos varázslat”, azaz „Secret Charm” az ötcsillagos budapesti ház új signature desszertje, amely Raj Ráchel kreációja.

Mint a tortabemutató alkalmára szervezett bemutatón elhangzott, régi álmuk volt, hogy egy szokványostól eltérő, kreatív, egyben izgalmas és rendkívüli Marriott signature desszerttel kápráztassák el vendégeiket. Ennek megvalósítása érdekében a szálloda vezetősége Raj Ráchelt, az ismert tortatervezőt kérték fel, akivel már számos sikeres együttműködésük volt.

Fűszerpaprika a desszertben?

Ráchelnek és a szálloda executive chef-jének, Konstantinos Kranakisnak az első találkozója alatt eldőlt a magyar gasztronómia jellegzetes alapanyagát, a fűszerpaprikát is használják a készítés során.

„Kostas-szal közösen készített süteményünk alapfűszere a paprika, amit naranccsal, korianderrel, és kardamom maggal 'szelídítettem' meg. A desszert végül, a mondhatni férfias paprika felhasználása ellnére, finom elegáns, nőies lett, méltó a Marriott stílusához", fedte fel a titkot a tervező.

Télen is a tetőn

A különleges desszert debütálását követően a meghívottakat a Budapest Marriott 9. emeletén található Liz and Chain Sky Lounge-ba invitálták, amely bár másfél éve már nyitva, azonban most az volt az üzenet, hogy nemcsak a kinti, lenyűgöző terasza élvezhető, hanem a lounge belső terei is szuperek, akár rossz időben is. Karácsonyi enteriőrrel, étel- és italkülönlegességekkel, a város lenyűgöző fényével várják itt a  vendégeket az ünnepi időszak közeledtével.

ugyanerről a vendégtérről azt is elmondták, hogy  november 11-től Cocktail Masterclass-t indítanak, amelynek során Varsányi Ferenc bartender megtanítja egy téli koktélkülönlegesség elkészítését - otthoni környezetben.

 

Forrás: Budapest Marriott Hotel


MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat

MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat 

Az MSZÉSZ útjára indítja az „Év Szállodája 2024” pályázatot.
Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek

Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek 

Az utazás nehéz Indiában azoknak, akik nem házasok, azonban ennek ellenére szeretnének együtt utazni és közös szálláshelyen aludni.
Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban

Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban 

Évkezdetnek nem is rossz: két olyan csomagajánlatot állítottak össze, amely mindkettő ezt a célt szolgálja.
Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban

Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban 

Az a&o Hostels, Európa vezető hostellánca, 2025. január 1-jén megnyitotta második belga szálláshelyét, az a&o Brussels Centrumot.
Brandváltás az egykori Adria Palotában

Brandváltás az egykori Adria Palotában 

Az Al Habtoor Palace megérkezett Budapestre az ikonikus, egykori Adria Palotába, amelyet jóideje Ritz Carlton-ként ismertünk, korábban pedig a Meridien-lánc tagjaként nyílt meg ötcsillagos szállodaként a pesti Belváros szívében.
Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE

Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE 

Jakab Gábor lett a hévízi NaturMed Hotel Carbona új szállodaigazgatója.
Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél

Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél 

A Danubius Hotels Zrt. új vezető kinevezésével indítja 2025-öt, megerősítve a szállodavállalat láncszintű üzemeltetését.
Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál

Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál 

Több, mint harmincmilliós tartozást hátrahagyva váltak köddé a koreai befektetők.
Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén

Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén 

Aki Bristol környékére tervez látogatni mostanában, akár már az egykori drogbáró magángépéből átalakított Airbnb szállást is kibérelheti.
HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra

HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra 

Az idei program különlegessége, hogy neves előadók osztják meg tapasztalataikat, amelyek értékes tanulságokkal szolgálhatnak minden résztvevő számára.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.