A Budapest Marriott-nak már saját desszertje is van

„Titkos varázslat”, azaz „Secret Charm” az ötcsillagos budapesti ház új signature desszertje, amely Raj Ráchel kreációja.

Mint a tortabemutató alkalmára szervezett bemutatón elhangzott, régi álmuk volt, hogy egy szokványostól eltérő, kreatív, egyben izgalmas és rendkívüli Marriott signature desszerttel kápráztassák el vendégeiket. Ennek megvalósítása érdekében a szálloda vezetősége Raj Ráchelt, az ismert tortatervezőt kérték fel, akivel már számos sikeres együttműködésük volt.

Fűszerpaprika a desszertben?

Ráchelnek és a szálloda executive chef-jének, Konstantinos Kranakisnak az első találkozója alatt eldőlt a magyar gasztronómia jellegzetes alapanyagát, a fűszerpaprikát is használják a készítés során.

„Kostas-szal közösen készített süteményünk alapfűszere a paprika, amit naranccsal, korianderrel, és kardamom maggal 'szelídítettem' meg. A desszert végül, a mondhatni férfias paprika felhasználása ellnére, finom elegáns, nőies lett, méltó a Marriott stílusához", fedte fel a titkot a tervező.

Télen is a tetőn

A különleges desszert debütálását követően a meghívottakat a Budapest Marriott 9. emeletén található Liz and Chain Sky Lounge-ba invitálták, amely bár másfél éve már nyitva, azonban most az volt az üzenet, hogy nemcsak a kinti, lenyűgöző terasza élvezhető, hanem a lounge belső terei is szuperek, akár rossz időben is. Karácsonyi enteriőrrel, étel- és italkülönlegességekkel, a város lenyűgöző fényével várják itt a  vendégeket az ünnepi időszak közeledtével.

ugyanerről a vendégtérről azt is elmondták, hogy  november 11-től Cocktail Masterclass-t indítanak, amelynek során Varsányi Ferenc bartender megtanítja egy téli koktélkülönlegesség elkészítését - otthoni környezetben.

 

Forrás: Budapest Marriott Hotel


Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit

Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2025. januárjában ismét meghirdette az Év Szállodája pályázatot. Mutatjuk az idei győzteseket.
Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről

Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről 

Soha rosszabb évet.
10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon

10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál”

ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál” 

Friss ibis-kutatás az idei utazási szokásokról.
Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o

Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o 

Az új szálláshely a Piazza del Duomótól 30 perc sétára található a városközpontban.
Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely

Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely 

Győztest hirdettek a négycsillagos Hotel Lycium bérbeadásának pályázatán.
Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak

Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak 

Sok pár utazással tölti idehaza is az eredetileg Angliában és Amerikában a szerelmesek ünnepeként számon tartott február 14-ét, és az azt követő hétvégét.
A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján

A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján 

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest “négycsillagos” besorolást kapott..
Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren

Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren 

Ez lesz az első szálloda az ország második legforgalmasabb repülőtere, a Debreceni Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében
Év Szállodája díjátadó gála  – még lehet jelentkezni!

Év Szállodája díjátadó gála – még lehet jelentkezni!  

Február 21-én részese lehet az év egyik legexkluzívabb szállodai eseményének.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.