A butikhoteltől a luxusig: szállodaboom New Yorkban

Kétszáz hotelt építenek, illetve újítanak fel jelenleg New Yorkban, s talán még ez sem lesz elegendő a csúcsra járatott turizmus igényeinek kielégítésére. Tavaly 32,4 millió vendégéjszakát értékesítettek a „Nagy Alma” házaiban, ami új csúcsnak számít.

New York változatlanul a legnépszerűbb turisztikai célpont az Egyesült Államokban. Ezt jól tükrözik a statisztikai adatok, s még talán ennél is jobban a beruházási tervek. A legfrissebb adatok szerint tavaly 22 hotelt nyitottak meg a metropoliszban, s ezzel négyezer új szobával bővült a szállodai kapacitás. Ez azonban csak töredéke a várható fejlesztéseknek, hiszen 2018-ig kétszáz hotel építése, illetve felújítása folyik Manhattanben, Bronxban, Brooklynban, sőt még a Staten Islanden is. Ezek átadásával 20.000 szobával gyarapszik a világváros vendégváró kapacitása.

A butikhoteltől a csúcskategóriás szállodákig

A jövendő kínálat is változatos: a tucatnyi szobával rendelkező butikhotelektől az ötcsillagos „mamutokig” szinte minden kategóriában komoly fejlesztések zajlanak. A tavalyi átadások során a csúcskategóriát a Park Hyatt New York és a The Knickerbocker, valamint a Baccarat Hotel képviselte, de ezek mellett Brooklyn belvárosában, Long Island Cityben és Queensben is nyitottak három- és négycsillagos szállodákat. A most folyó szállodaépítések fókusza érthetően Manhattan közepe és a Fifth Avenue tőszomszédsága, de épül egy nagyméretű hotel a Central Park közelében is.

Tavaly 22 millió vendéget és 32,4 millió vendégéjszakát regisztráltak New Yorkban – ráadásul folyamatosan növekvő árak mellett. A szállodák mellett az üzleti utasokra is gondolva egyre több apartmanház építésébe is fogtak. A New York-i hotelek összesített kapacitása jelenleg 103.900 szoba.


Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok

Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok 

Bemutatkozott a Clarion Hotel Vienna South.
NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken

NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken 

A belföldi vendégek száma 5,4 százalékkal 485 ezerre nőtt, míg a külföldi turisták száma több mint 22 százalékkal 536 ezer főre emelkedett.
Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei

Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei 

Beszédes adatok és izgalmas tapasztalatok egy hotel első évéből – így indult a TRIBE Budapest Stadium.
Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben

Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben 

A gazdasági kihívások és a geopolitikai bizonytalanság ellenére rekordévet zárt a nemzetközi szállodaipar.
Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást?

Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást? 

A Danubius Hotels (DH) a budapesti szállodáikba látogató külföldi turisták körében végzett kutatást.
Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban

Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban 

Ezzel hívja fel a figyelmet a felelős állattartásra a Minaro Hotel Tokaj MGallery.
Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik

Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik 

A szállodacsoport globális hűség- és kedvezményprogramja most köszöntötte százmilliomodik tagját.
Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában

Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában 

Olyan megoldásokkal, amelyek a gyerekkel érkező vendégek kényelmét szolgálják.
Így állnak a foglalások eddig a tavaszi időszakban

Így állnak a foglalások eddig a tavaszi időszakban 

A Szallas.hu legfrissebb adatai szerint.
Kastélyszállodások éves találkozója az alsópetényi Prónay-kastélyban

Kastélyszállodások éves találkozója az alsópetényi Prónay-kastélyban 

Sikeresen lezajlott a Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetségének éves közgyűlése.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.