A butikhoteltől a luxusig: szállodaboom New Yorkban

Kétszáz hotelt építenek, illetve újítanak fel jelenleg New Yorkban, s talán még ez sem lesz elegendő a csúcsra járatott turizmus igényeinek kielégítésére. Tavaly 32,4 millió vendégéjszakát értékesítettek a „Nagy Alma” házaiban, ami új csúcsnak számít.

New York változatlanul a legnépszerűbb turisztikai célpont az Egyesült Államokban. Ezt jól tükrözik a statisztikai adatok, s még talán ennél is jobban a beruházási tervek. A legfrissebb adatok szerint tavaly 22 hotelt nyitottak meg a metropoliszban, s ezzel négyezer új szobával bővült a szállodai kapacitás. Ez azonban csak töredéke a várható fejlesztéseknek, hiszen 2018-ig kétszáz hotel építése, illetve felújítása folyik Manhattanben, Bronxban, Brooklynban, sőt még a Staten Islanden is. Ezek átadásával 20.000 szobával gyarapszik a világváros vendégváró kapacitása.

A butikhoteltől a csúcskategóriás szállodákig

A jövendő kínálat is változatos: a tucatnyi szobával rendelkező butikhotelektől az ötcsillagos „mamutokig” szinte minden kategóriában komoly fejlesztések zajlanak. A tavalyi átadások során a csúcskategóriát a Park Hyatt New York és a The Knickerbocker, valamint a Baccarat Hotel képviselte, de ezek mellett Brooklyn belvárosában, Long Island Cityben és Queensben is nyitottak három- és négycsillagos szállodákat. A most folyó szállodaépítések fókusza érthetően Manhattan közepe és a Fifth Avenue tőszomszédsága, de épül egy nagyméretű hotel a Central Park közelében is.

Tavaly 22 millió vendéget és 32,4 millió vendégéjszakát regisztráltak New Yorkban – ráadásul folyamatosan növekvő árak mellett. A szállodák mellett az üzleti utasokra is gondolva egyre több apartmanház építésébe is fogtak. A New York-i hotelek összesített kapacitása jelenleg 103.900 szoba.


Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit

Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2025. januárjában ismét meghirdette az Év Szállodája pályázatot. Mutatjuk az idei győzteseket.
Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről

Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről 

Soha rosszabb évet.
10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon

10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál”

ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál” 

Friss ibis-kutatás az idei utazási szokásokról.
Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o

Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o 

Az új szálláshely a Piazza del Duomótól 30 perc sétára található a városközpontban.
Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely

Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely 

Győztest hirdettek a négycsillagos Hotel Lycium bérbeadásának pályázatán.
Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak

Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak 

Sok pár utazással tölti idehaza is az eredetileg Angliában és Amerikában a szerelmesek ünnepeként számon tartott február 14-ét, és az azt követő hétvégét.
A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján

A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján 

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest “négycsillagos” besorolást kapott..
Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren

Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren 

Ez lesz az első szálloda az ország második legforgalmasabb repülőtere, a Debreceni Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében
Év Szállodája díjátadó gála  – még lehet jelentkezni!

Év Szállodája díjátadó gála – még lehet jelentkezni!  

Február 21-én részese lehet az év egyik legexkluzívabb szállodai eseményének.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.