A Marriott a fiatalokért

A Budapest Marriott Hotel és a Courtyard by Marriott Budapest City Center idén második alkalommal vett részt a Youth Carrier Initiative programban.

A Youth Carrier Initiative (YCI) a walesi herceg által alapított International Business Leaders Fórum egyik programja. A szervezet a világ vezető üzletembereivel a fenntartható fejlődésre fókuszál. Célja, hogy egy 24 hetes oktatási program keretén belül a hátrányos helyzetű fiataloknak a munka világában történő elhelyezkedését támogassa, növelve ezzel a foglalkoztathatóságuk esélyét. A „YCI” programján belül évente 11 országban kb.53 szálloda 420 fiatalt karol fel.

A Budapest Marriott Hotel és a Courtyard by Marriott Budapest City Center immáron második évben csatlakozott a kezdeményezéshez, lehetőséget kínálva ezzel a fiataloknak Magyarországon. Ebben az évben a diákok toborzásában, kiválasztásában a SOS Gyermekfalvak helyi képviselete nyújtott segítséget.

A hat végzős SOS-diák a program 60%-át 23 különböző szállodai részlegen tölthette el a Budapest Marriott Hotel és a Courtyard by Marriott City Center szállodákon belül, a 40%-át pedig a tantermi képzés tette ki – mint például karriertanácsadás, coaching, a szállodai részlegek szerepének fontossága a szálloda működésében, angol nyelvoktatás –, mely során a szálloda dolgozói önkéntes tanárokká és mentorokká válták. Három diáknak a két Marriott biztosít karrierlehetőséget a jövőben, amely bejelentésére és a szerződések aláírására 2015. december 17-én ünnepélyes díjátadó keretén belül került sor. Stubán Dániel örömmel csatlakozott a Budapest Marriott Hotel HR csapatához, Halász Gabriella az Executive Lounge-ban lesz a vendégek segítségére, Tóth Dominik pedig a Courtyard by Marriott Budapest City Center emeleti londiner pozícióját látja majd el. Kovács Barbara, Bogdán Szabina és Szenczi Gertrúd pedig vidéken folytatja tovább pályafutását.


Átadták az idei Aranynap-díjakat

Átadták az idei Aranynap-díjakat 

Hat magyarországi konferencia és wellness szálloda, valamint rendezvényhelyszín kapott elismerést.
Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a Hotel Helia megújulásáról

Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a Hotel Helia megújulásáról 

A Danubius Hotel Helia – nevéhez méltóan, hiszen a „Helia” a Naphoz kötődőt jelenti – fénylő pont a főváros szállodai kínálatában.
Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában

Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában 

Négy magyarországi szálláshellyel bővül a szállodalánc.
Megkezdődött a 44. Országos Borverseny

Megkezdődött a 44. Országos Borverseny 

Mintegy 2700 palack bor versenyez.
Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája

Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája 

Az ötcsillag superior minősítésű hotel 285 szobájában több mint 600 vendéget tud fogadni.
Turisztikai fejlesztés Nógrádban

Turisztikai fejlesztés Nógrádban 

Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.
Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.