Áriával indították az Aria Hotel impozáns szülinapi partiját

Épp nyolc éve nyitották meg az ötcsillagos belvárosi luxusszálláshelyet, az Aria Hotel Budapestet. A nem mindennapi születésnapi partin mi is jelen lehettünk, ráadásul nem csak meghívott vendégként.

A kultúra és a minőség volt a központi téma azon aszületésnapi szakmai beszélgetésen, amelyre szerkesztőségünk is meghívást kapott. Ahol többek közt arról volt szó, hogy Budapest kapcsán sok turistának a romkocsmák és a legénybúcsúk jutnak eszébe, holott a város egyre inkább képes a jómódú, magas elvárásokkal érkező utazók megszólítására is.

 

2015-ben nyitott meg az Aria Hotel Budapest, amely ennek a trendnek egyik zászlóshajója: a TripAdvisoron az utazók véleménye alapján a világ legjobb szállodájának választották, a szállodában található Harmony Spa megkapta Európa legjobb wellness spájának járó kitüntetést, a High Note SkyBar pedig a Condé Nast olvasói szerint a világ 10 legjobb tetőbárja közé tartozik.

A sikerekben fontos szerepet játszik a szálloda zenei koncepciója, a helyi kultúrával kialakított kapcsolatok ugyanis kiemelten fontosak a minőségi élményre vágyó utazóközönségének. A szálloda születésnapja alkalmából Winkler Nóra élő videó podcastban beszélgetett szakértőkkel a kultúra és a turizmus finom kapcsolódásairól. 

A budapesti minőségi turizmus trendjei

Az Aria Hotel Budapest 8. születésnapjának ünneplését velünk közös élő videó podcasttal kezdték, amelyben Winkler Nóra turisztikai szakemberekkel beszélgetett a hazai minőségi turizmus helyzetéről, a magas színvonalú hazai kultúra és a hozzánk utazó külföldiek kapcsolódási lehetőségeiről.

Nóra beszélgetőpartnerei Flesch Tamás a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke, Miklós István, az MTÜ marketingigazgatója, Vágó Ágnes, a Turizmus Online és Pont ITT turisztikai magazin főszerkesztője, Henry Kallan, a 4 New York-i, egy torontói és az Aria Hotelt magában foglaló Library Hotel Collection elnöke, Laki Péter, a Laki Épületszobrász zrt. vezetője, Magyar Kornél zenei kommunikációs szakember, az Aria Hotel zeneigazgatója és Varró Zoltán belsőépítész, designer voltak és olyan témákat jártak körül, hogy sikerül-e kilépnie Budapestnek az 'olcsó desztináció' skatulyából, meg tudja-e Budapest célozni a magas jövedelemmel rendelkező külföldi turistákat, van-e elég minőségi szálláshely, gasztronómiai szolgáltatás, mi az épített környezet és a design szerepe mindebben, milyen módon tudnak az utazók bekapcsolódni a kulturális életbe és elérhetőek-e már nálunk is a luxusmárkák.

 

Zenei programok az Ariában

A videó podcastot születésnapi parti követte. Az épület jazz, opera, klasszikus és könnyűzenei szárnyait és termeinek minden szegletét zene járta át. A szálloda földszintjén található Café Lisztben, amelynek tükörtermének felületeit a világ leghíresebb muzsikusai látták el kézjegyükkel, Myra Monoka dalszerző, producer, énekes, a hazai elektronikus zene egyik sikeres előadója állt a DJ pulthoz. Az előadóművész az Egyesült Államokban szerzett hangmérnök diplomát, majd Grammy-díjas zenei szakemberekkel kezdett dolgozni. Egyik single-jének producere Yoad Nevo, aki többek között Sia, Ed Sheeran vagy a Morcheeba zenéit vitte sikerre, egy másik dala, a 6 Feet Under pedig a női egyenjogúságért száll síkra és a Grammy-díjas hangmérnök, Matt Lawrence keverte. 

Ezt követően Rossini A sevillai borbély című művéből énekelt egy áriát Balga Gabriella mezzoszoprán, a Magyar Állami Operaház Magyar Ezüst Érdemkereszttel kitüntetett magánénekese. A szálloda földszinti aulájában, a Music Gardenben a Prima Primissima-díjas jazz-zongorista, énekes Nyári Károly és Nyári Alíz örvendeztette meg a születésnapi közönséget. 

 

Születésnapi gasztronómia

A születésnapon mutatták be a hotel tetején, a Bazilika kupolája melletti High Note SkyBar déli lebegő teraszán a szálloda belsőépítésze, Varró Zoltán tervei alapján készült pop-up pezsgő bárt, ahol a Sauska pezsgőkülönlegességeit lehetett megkóstolni. Az eseményen felszolgált sok finom falat Hiermann Viktor séf konyhájából került ki, csakúgy mint a feketeszezám mousse-os málna zselével készült torta, melyet a szálloda pastry séfje készített. A születésnapon két új macaront lehetett megkóstolni. Az Aria Signature macaron válogatása a kávé-karamelles Pavarotti, és az áfonyás sajttorta ízű Sinatra variánsokkal bővült. A születésnapra a Bombay gin&tonic pulttal készült, de a gin&tonic mellett más koktél különlegességeket is kóstolhattak a vendégek a High Note SkyBar koktélpultjánál.

Forrás: Aria Hotel / turizmusonline.hu

Forrás: Fotók: Bielik István


MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat

MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat 

Az MSZÉSZ útjára indítja az „Év Szállodája 2024” pályázatot.
Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek

Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek 

Az utazás nehéz Indiában azoknak, akik nem házasok, azonban ennek ellenére szeretnének együtt utazni és közös szálláshelyen aludni.
Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban

Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban 

Évkezdetnek nem is rossz: két olyan csomagajánlatot állítottak össze, amely mindkettő ezt a célt szolgálja.
Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban

Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban 

Az a&o Hostels, Európa vezető hostellánca, 2025. január 1-jén megnyitotta második belga szálláshelyét, az a&o Brussels Centrumot.
Brandváltás az egykori Adria Palotában

Brandváltás az egykori Adria Palotában 

Az Al Habtoor Palace megérkezett Budapestre az ikonikus, egykori Adria Palotába, amelyet jóideje Ritz Carlton-ként ismertünk, korábban pedig a Meridien-lánc tagjaként nyílt meg ötcsillagos szállodaként a pesti Belváros szívében.
Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE

Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE 

Jakab Gábor lett a hévízi NaturMed Hotel Carbona új szállodaigazgatója.
Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél

Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél 

A Danubius Hotels Zrt. új vezető kinevezésével indítja 2025-öt, megerősítve a szállodavállalat láncszintű üzemeltetését.
Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál

Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál 

Több, mint harmincmilliós tartozást hátrahagyva váltak köddé a koreai befektetők.
Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén

Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén 

Aki Bristol környékére tervez látogatni mostanában, akár már az egykori drogbáró magángépéből átalakított Airbnb szállást is kibérelheti.
HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra

HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra 

Az idei program különlegessége, hogy neves előadók osztják meg tapasztalataikat, amelyek értékes tanulságokkal szolgálhatnak minden résztvevő számára.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.