Elhunyt Wolff Péter

A Nemzeti Turisztikai Bizottság titkársága megrendüléssel és mély fájdalommal tudatja, hogy június 24-én elhunyt Wolff Péter, az NTB szakmai társelnöke.

Az elismert turisztikai szakember a szállodások „nagy generációjához” tartozott, aki a hotelek szinte valamennyi részterületén dolgozott, ismerte a teljes manuális hátteret és munkafolyamatokat.

Munka mellett szerzett jogi diplomát és üzemgazdász képesítést. Egy ausztriai hotelben töltött két évet követően került a HungarHotelshez, és igen gyorsan haladt a ranglétrán: az egykori Szabadság szálló főportásából a Grand Hotel Royal Front Office menedzseri posztját ismét külföldi kiküldetésre cserélte a hollandiai Rotterdamba. Innen a balatonfüredi Marina szálloda igazgatói székébe jött haza, majd a budapesti Sport szálloda igazgató-helyettese lett. Levezényelte a szálloda Flamenco hotellé történő átépítését, majd egy rövid ibuszos kitérő (beutaztatás) lett a Duna Hotel Intercontinental igazgató-helyettese. A multinacionális láncok életét egészen közelről a Hotel Inter.Continental (a korábbi Forum) vezérigazgatójaként ismerte meg olyannyira, hogy a cég magyarországi beruházásaiért felelős alelnök is lett.

Az egyenes szakmai életutat számos külföldi szakmai továbbképzés és tanfolyam kísérte. Nemzetközi kapcsolatai az E.H.M.A. (European Hotel Managers Association / Európai Hoteligazgatók Szövetsége) tagjaként is erősödtek.

Évekig vendégelőadó volt a Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskolán.

1998-ban megkapta a Pro Turismo állami kitüntetést, 2004-ben pedig a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét.

2002 óta az Országos Idegenforgalmi Bizottság elnöke, 2009-től a Nemzeti Turisztikai Bizottság társelnökeként dolgozott. (forrás: oib.gov.hu)


Megújult a Kempinski Hotel Corvinus

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus  

350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.
Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.