Felhívás az MSZÉSZ őszi közgyűlésének megrendezésére

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége keresi 2015. őszi közgyűlésének helyszínét.

Az MSZÉSZ 2015 őszi Közgyűlését az alábbi időpontokban és feltételekkel tervezi megrendezni, Budapesti, vagy Főváros környéki helyszínen.

A pályázatok elkészítésénél a következőket kérjük figyelembe venni:

A Közgyűlés ideje: 2015. november 11-12 vagy 18-19 vagy 25-26 .
Résztvevők várható létszáma: 150-200 fő

Szobaigény:
kedd kb. 20-30 szoba
szerda kb. 40-50 szoba,
csütörtök kb. 100-120 szoba, döntően egyágyas elhelyezés

Események:
szerda: 10,30 – 15,30 szeminárium (kb. 70 fő)
16,00 – 17,00 4 szekcióülés (kb. 4 x 20 fő)
csütörtök: 10,30 – 18,00 plenáris ülés (kb. 150-200 fő)

Vendéglátás igény a Közgyűlésen résztvevők számának megfelelően:
szerda: reggeli a szállodában lakóknak
kávészünet délelőtt
büféebéd kb. 50-70 fő
kávészünet délután
vacsora

csütörtök: reggeli a szállodában lakóknak
kávészünet délelőtt
büféebéd kb. 120-150 fő
kávészünet délután
gálavacsora kb. 150-170 fő

péntek: reggeli a szállodában lakóknak

Egyéb igény:

- kiállítási terület kb. 40 – 50 kiállító cég részére, cégenként kb. 6 m2 a plenáris ülésterem közelében;
- a szeminárium, a plenáris ülés, a szekcióülések technikai hátteréhez az MSZÉSZ segítséget nyújt.
A pályázat elkészítésénél figyelembe kell venni az MSZÉSZ által kidolgozott irányelveket, melyeket a pályázni kívánók részére kérésükre a Titkárság elküldi. Az ajánlatban szereplő árakat az MSZÉSZ által megadott formátumban kérjük megadni.
A pályázók a közgyűlések bonyolításának rendjével, annak részleteivel kapcsolatos további információkat közvetlenül az MSZÉSZ Titkárságán kapnak Kovács István főtitkártól.
A pályázatokat kérjük a Titkárságra, az [email protected] e-mail címre 2015. szeptember 4-én 12,00 óráig elküldeni.
A pályázatok elbírálását az MSZÉSZ Ügyvezetésének javaslata alapján a Választmány végzi. A pályázat eredményét 2015. szeptember 20-ig közzétesszük.

Forrás: MSZÉSZ


Északi stílus új köntösben – ibis Styles nyitás Tallinnban

Északi stílus új köntösben – ibis Styles nyitás Tallinnban 

Az ibis új helyszínekkel erősíti európai pozícióit a régióban.
Több mint 65 ezer spanyol Airbnb-s szálláshely szűnik meg

Több mint 65 ezer spanyol Airbnb-s szálláshely szűnik meg 

Sok spanyol az ilyen rövid távú kiadásokat okolja a lakáshiány súlyosbodásáért.
Szállásfoglalási előrejelzés az idei főszezonra

Szállásfoglalási előrejelzés az idei főszezonra 

Magyarország egyik vezető hotel menedzsment szoftverének friss adatai szerint.
Ötcsillagos Maldív-szigeteki szálláshely a világ legjobb szállodái között

Ötcsillagos Maldív-szigeteki szálláshely a világ legjobb szállodái között  

Az Ayada Maldives elnyerte a TripAdvisor „Best of the Best” címet a 2025-ös Travelers’ Choice Awards keretében.
Fehér ház a kéklő tó partján – születésnapot ünnepelt a Kenese Bay Garden

Fehér ház a kéklő tó partján – születésnapot ünnepelt a Kenese Bay Garden 

Van a Balaton északi partján egy hely, amit, ha egyszer felfedez az ember, szinte biztos, hogy szeretne oda visszatérni.
Átadták az idei Aranynap-díjakat

Átadták az idei Aranynap-díjakat 

Hat magyarországi konferencia és wellness szálloda, valamint rendezvényhelyszín kapott elismerést.
Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a  Danubius Hotel Helia megújulásáról

Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a Danubius Hotel Helia megújulásáról 

A Danubius Hotel Helia – nevéhez méltóan, hiszen a „Helia” a Naphoz kötődőt jelenti – fénylő pont a főváros szállodai kínálatában.
Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában

Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában 

Négy magyarországi szálláshellyel bővül a szállodalánc.
Megkezdődött a 44. Országos Borverseny

Megkezdődött a 44. Országos Borverseny 

Mintegy 2700 palack bor versenyez.
Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája

Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája 

Az ötcsillag superior minősítésű hotel 285 szobájában több mint 600 vendéget tud fogadni.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.