Gambia és a Thomas Cook

A Thomas Cook, a világ egyik vezető utazási irodája megerősítette, hogy 2019-ben újabb nyolc Cook's Club szállodát nyit, két továbbinál pedig előrehaladott tárgyalásban vannak - közölte hétfőn az utazásszervező.

A Spanyolországban, Görögországban, Törökországban, Olaszországban, Egyiptomban, Gambiában és Bulgáriában nyíló új hotelekkel a Cook's Club szállodák száma 11-re emelkedik, ezáltal a Thomas Cook már közel 2000 szobát kínál utasai részére. Az első hotelt májusban nyitják meg, majd ezt követően a nyár folyamán, egészen télig tartó további avatásokról adnak hírt.

A Cook's Club márka első szállodája júniusban nyitott Krétán, Hersonissosban. Egy hagyományos stílusú tengerparti üdülőtelepet alakítottak át trendi, dizájnos szállodává, az új generációs utazók örömére. Az első nyáron a szálloda több mint 93%-os foglaltságot produkált, és az előző évhez képest megduplázta a napi átlagos szobaár-bevételt.

Az új Cook's Club szállodák közül hármat a már meglévő saját márkájú Smartline szállodák felújításával hoznak létre. További hét új hotel pedig a Thomas Cook saját márkájú szálloda-portfoliójához fog tartozni, a konszern növekedési stratégiájának megfelelően.

A Thomas Cook saját márkájú szállodai portfóliója nyolc márkát foglal magában, köztük a Sunwing prémium családi üdülőhelyeit; a Sunprime kizárólag felnőtteknek szóló szállodáit és az Aldiana klubszállodák. A divízió 40 000 szobáját üzemeltet Európa, Közel-Kelet, Délkelet-Ázsia és Észak-Afrika 47 országában.


SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje 

Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.
Bokrétaünnep Budapesten –  Moxy Downtown Budapest

Bokrétaünnep Budapesten – Moxy Downtown Budapest 

A Forestay Group épülő házuk szerkezetkész állapotát ünnepelte, amely egy 283 szobás szállodaprojekt Budapest történelmi negyedében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.