Hotel nyílt Párizs underground templomában

Legendás történelmet magának tudó helyszínen nyitott új MGallery hotelt a francia Accor-csoport.

A párizsi Molitor, a két világháború között nyílt uszoda nem csak egy hétköznapi uszoda volt. Itt mutatták be a világon elsőként nyilvánosan a bikinit és innen indult világkörüli útjára a monokinis fürdőzés is.

A helyszín 2014-ben nyitotta meg újra kapuit, immáron az MGallery hotelportfolió legújabb tagjaként, ötvözve a fürdőzés, a művészet és a közösségi központ történelmi hagyományait a megújult szálloda megjelenésében. Az 1929-ben nyitott Molitor volt a legnépszerűbb uszoda Párizsban – két medencéjével, a sétányaival és avantgarde hangulatával. Az 1989-ben bezárt uszoda történelmi helyszínként lett nyilvántartva, majd művészek konvertálták át az épületet egy élénk városi művészközponttá – a Molitor így lett a párizsi underground temploma.

Az immár hotelként újranyitott, teljes körűen felújított és egyedileg berendezett MGallery hotel építészeti központjában továbbra is a központi medence áll. Az újranyitott Molitor újjászületése három szóban írható le: medence, művészet, élet. Ez a három szó tolmácsolja mindenki számára a Molitor életérzést a hotel épületén keresztül, nem csak a vendégeknek, hanem a privát klub tagjainak is. A luxuskategóriás MGallery kollekció szobái és sparészlege, a téli és a nyári medencék, az étterem, melynek koncepcióját Yannick Alleno alakította ki, a bár, illetve a teraszok, sportolásra kialakított terek mindenhol a kreativitást és a jó közérzetet tükrözik. A belsőépítészet sikerrel ragadja meg a Molitor korai idejének gálahangulatát és kései éveinek alternatív művészeti kultúráját. A belső tereket a különleges luxus mellett kortárs művészek képei határozzák meg.


Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt

Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt 

A belsőépítészeti terveket a holland sztárdesigner, Marcel Wanders készítette, a magyar 3h Építészirodával közösen.
Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda

Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda 

Szerkezetkész az újabb terminálkapcsolatú szálloda Ferihegyen.
Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!

Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!  

A főváros szívében, a Lánchíd és a Budai Vár lábánál található 5 csillagos Hotel Clark számtalan üdítő újdonságot és felfrissülést kínál ezen a forró nyáron nem csak a városba látogató külföldi, de a hosszú hétvégi „staycation”-re vágyó hazai vendégnek is.
MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség

MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) Társult tagjai részére idén is meghirdeti az „Év Technológiai Újítása" pályázatot.
Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél

Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél 

A szállodalánc csapata két új szakemberrel bővült.
Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája

Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája 

A júniusi négy új minősítéssel együtt már huszonöt magyar szálláshely került be a világszerte ismert Michelin Guide által ajánlott szálláshelyek közé.
Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel

Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel  

A belvárosi Vörösmarty téren található Dorothea Hotelről sugároz bemutató kisfilmeket júliusban a CNBC International a kereskedelmi műsoridejében.
Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel

Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel 

A 120. születésnapját ünneplő legendás győri szálláshelyen jártunk.
Itt az év Green Collection Szállodája

Itt az év Green Collection Szállodája 

Ez az ötcsillagos pesti belvárosi hotel nyerte el „Az Év Green Collection Szállodája” címet Japánban.
Luxus és elegancia a Balaton partján: Kenese Bay Garden Resort & Conference Hotel

Luxus és elegancia a Balaton partján: Kenese Bay Garden Resort & Conference Hotel 

Két és féléves felújítás után közel két hónapja nyílt meg a Kenese Bay Garden, ahol néhány felejthetetlen napot töltöttünk.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.