Kétméteres mesekönyv a szállodában

Mesebeli dekorációval, egy 2 méteres mesekönyvvel, káprázatos karácsonyi fényekkel és számtalan más apró csodával köszöntötte a Sofitel Budapest Chain Bridge az ünnepi szezont. A karácsonyi dekorációavató ünnepséget november 29-én rendezte meg a szálloda, így köszöntve méltón a legszentebb ünnepeink egyikét.

A Sofitel Budapest Chain Bridge már javában készülődik és egy látványos dekorációavató partnerpartival indította el az ünnepi szezont. Az idei évben a Karácsony művészi megjelenését a mese magával ragadó és korosztályokat átívelő szelleme inspirálta.

Nem csak az óriás mesekönyvből előbújó gigantikus fenyőfa tette fenségessé az eseményt, hanem a Sofitel védjegyeit bemutató mini installációk, valamint a magyarországi francia Nagykövet Úr és zenekara “The Slashers” koncertje is elkápráztatták a meghívottakat.

Gyermekkort idéző gigantikus adventi naptár mögött megbúvó ajándékok pedig a szálloda egy-egy VIP vendégét várják a Szentestéig elkövetkező napokban.

A Sofitel Budapest ráadásul a híres francia édesség, a Karácsonyi fatörzs süteményét is megújította, 2011 óta minden évben más-más ízesítéssel kedveskedik vendégeinek. A Bûche de Noël egy különleges módja annak, hogy továbbvigyük a Karácsony és a téli napforduló megünneplésének tradícióját, olyan ez, mint egy fatörzs a kandallóban, amely a szívünkben gyúl lángra. A Karácsonyi fatörzs egy francia édesség, melyet az 1800-as évek végén talált fel egy cukrász, nevét formájáról kapta, mely igazi fatörzshöz hasonlít.

A szálloda cukrászai minden évben izgalmas ünnepi recepttel készülnek, idén a különleges és mennyei gesztenyehab, karamellizált pekándió és a hihetetlenül vitamindús feketeribizli ízvilágának kombinációja jellemzi az ezévi Bûche de Noël kreációt.

Forrás: Vendég&Hotel Online


 Vizuális élményteremtés a luxusvendéglátásban

Vizuális élményteremtés a luxusvendéglátásban 

A luxusvendéglátás világában minden apró részlet számít – legyen szó egy exkluzív enteriőrről, tökéletesen megkomponált menüsorról vagy az alkalmazottak megjelenéséről.
Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján

Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján 

Már csak pár napot kell aludni, és nyit a tatai négy csillag superior minősítésű Malom és Kacsa Boutique Hotel.
Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában

Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában 

A vendégéjszakák száma 2025 első negyedévében 2024 azonos időszakához képest 4,8 százalékkal nőtt.
MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra

MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén is meghirdette társult tagjai részére az Év Technológiai Újítása pályázatot.
Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels

Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels 

A cseh anyacéggel rendelkező hotellánc új Mamaison szállodája már várja vendégeit Budapest szívében.
15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe

15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe 

Idén 15 éves a Lady in Red program, amely a Kempinski szállodalánc egyik legjellegzetesebb arculati eleme.
Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról

Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról 

Az idei év ötödik hónapjában Magyarországon 987 szálloda üzemelt.
Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel

Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel 

NGM: tovább dübörög a turizmus a hazai szálláshelyeken.
Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben

Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben 

Bemutatkozott az ibis Styles Debrecen Airport Hotel.
KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról

KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról 

Áprilisban a turisztikai szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.