Kétméteres mesekönyv a szállodában

Mesebeli dekorációval, egy 2 méteres mesekönyvvel, káprázatos karácsonyi fényekkel és számtalan más apró csodával köszöntötte a Sofitel Budapest Chain Bridge az ünnepi szezont. A karácsonyi dekorációavató ünnepséget november 29-én rendezte meg a szálloda, így köszöntve méltón a legszentebb ünnepeink egyikét.

A Sofitel Budapest Chain Bridge már javában készülődik és egy látványos dekorációavató partnerpartival indította el az ünnepi szezont. Az idei évben a Karácsony művészi megjelenését a mese magával ragadó és korosztályokat átívelő szelleme inspirálta.

Nem csak az óriás mesekönyvből előbújó gigantikus fenyőfa tette fenségessé az eseményt, hanem a Sofitel védjegyeit bemutató mini installációk, valamint a magyarországi francia Nagykövet Úr és zenekara “The Slashers” koncertje is elkápráztatták a meghívottakat.

Gyermekkort idéző gigantikus adventi naptár mögött megbúvó ajándékok pedig a szálloda egy-egy VIP vendégét várják a Szentestéig elkövetkező napokban.

A Sofitel Budapest ráadásul a híres francia édesség, a Karácsonyi fatörzs süteményét is megújította, 2011 óta minden évben más-más ízesítéssel kedveskedik vendégeinek. A Bûche de Noël egy különleges módja annak, hogy továbbvigyük a Karácsony és a téli napforduló megünneplésének tradícióját, olyan ez, mint egy fatörzs a kandallóban, amely a szívünkben gyúl lángra. A Karácsonyi fatörzs egy francia édesség, melyet az 1800-as évek végén talált fel egy cukrász, nevét formájáról kapta, mely igazi fatörzshöz hasonlít.

A szálloda cukrászai minden évben izgalmas ünnepi recepttel készülnek, idén a különleges és mennyei gesztenyehab, karamellizált pekándió és a hihetetlenül vitamindús feketeribizli ízvilágának kombinációja jellemzi az ezévi Bûche de Noël kreációt.

Forrás: Vendég&Hotel Online


Megújult a Kempinski Hotel Corvinus

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus  

350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.
Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.