Megújul az érdi Termál Hotel Liget

Új szelek fújnak az érdi termálfürdőben és a hozzátartozó Termál Hotel Ligetben: tőkebevonás után megszépült a fürdő belülről, a szállodai kapacitás pedig a négyszeresére nő.

Az utóbbi hónapokban azt híresztelték, hogy bezár az érdi termálfürdő. Aztán a tulajdonosok tőkebevonás és a további működtetés mellett döntöttek. A Medicatus cégcsoport mint pénzügyi és szakmai befektető fantáziát látott a projektben, és vállalta a fürdő és a hotel üzemeltetését. Elsődleges céljuk volt a gyógyfürdő és a hotel jó hírnevét, magas szintű szakmai munkáját és rentábilis üzemeltetését helyreállítani. Megújult a szauna, a jakuzzi, a szolárium és készül a sókamra, a fürdő belső terét kifestették.

- Négy napig szinte éjjel-nappal dolgoztunk, hogy minél hamarabb végezzünk a legfontosabb munkákkal – tájékoztatott Miskolczi Ottó igazgató. – Ezek persze csak az első lépések, mert még nagyon sok a tennivaló, hogy valóban Érd büszkeségévé váljon a fürdő és a szálloda.

- Annak érdekében, hogy a térség lakói ismét szívesen járjanak gyógyulni és pihenni a gyógyfürdőbe, több konkrét lépést teszünk – ezt már dr. Bakányi Zoltán orvos-igazgatótól hallottuk. - Részleges felújítást végzünk az épületen, például a fűtési rendszer, légtechnika rekonstrukcióját, a szobák berendezéseinek, burkolatainak cseréjét. Megerősítjük az intézmény egészségügyi profilját, főállású szakorvosok bevonásával fejlesztjük a mozgásszervi és posztoperatív onkológiai rehabilitációt. A közeljövőben beindítjuk a húsz ágyas nappali kórház keretében a komplex gyógyfürdő ellátást.

- Március 1-től különböző akciókat és kedvezményeket hirdettünk meg – folytatja dr. Bakányi Zoltán -, a felnőtt belépőjegy négy órára 1450, a diák- és nyugdíjas-jegy 950, a családi jegy két felnőttnek és két gyermeknek 3400 forintba kerül, míg este hattól nyolc óráig egy diákjegy áráért lehet fürödni. Növeljük a szolgáltatások tartalmát és jelentős árcsökkentést hajtunk végre. A hotelben szintén részleges felújításokat végzünk, szeretnénk a rendezvényszervezést, főleg a konferenciaszervezést erősíteni. Az étterembe versenyképes árakkal és különböző akciókkal szeretnénk visszacsábítani Érd lakosságát. A tulajdonosok a jövőben a hotel és a fürdő nagyszabású bővítését és átépítését tervezik. A jelenlegi 3 csillagos, 30 szobás szállodát 120-150 szobássá szeretnék bővíteni. A fürdő területe a tervek szerint szintén megnő és a szolgáltatások száma is bővül, például súlyfürdővel. A gyógyászatban a rehabilitáción kívül plasztikai sebészetet, kozmetológiát, fogászatot, szájsebészetet szeretnének üzemeltetni.

- A beruházást 2011-ben tervezzük indítani, és 2012. nyarára már teljes üzemmel működnénk. A beruházást két ütemben bonyolítanánk le, így a szolgáltatást nem, vagy csak rövid időre kellene felfüggeszteni. A komplexum sok betegnek gyógyulást és sok környékbelinek munkalehetőséget teremt. Távlati terveinket a város önkormányzatával szorosan együttműködve akár konzorciális formában szeretnénk megvalósítani. Érd Ófalut vonzóvá kívánjuk tenni a város lakosai, illetve a bel- és külföldi turisták számára. Ki szeretnénk aknázni azokat a lehetőségeket, amelyek a gazdag történelmi múltban és a Duna-part közelségében rejlenek. Igényes, hangulatos sétáló városrészt építenénk a rakpart és a Római út bevonásával. Az érdi szigeten tanösvényt, parkerdőt és vadasparkot létesítenénk, lehetővé téve a lovasturizmus fejlesztését is. Kézműves műhelyeket hoznánk létre a környékre jellemző régi házakból. A kastély területének rehabilitációjával és a pincerendszer felújításával a borturizmus fejlesztését tervezzük – mondta az igazgató. (Turizmus Online)

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje 

Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.