Néhány évvel ezelőtt Makó nagy fába vágta a fejszéjét: a város szerény, elsősorban a helyiek és a környékbeliek igényeit kielégítő termálfürdőjét Makovecz Imre tervei alapján teljesen átépítették, szolgáltatásai körét jelentősen bővítették és megnyitották a Hagymatikumot. A fürdő immár két éve működik Makón, fokozatosan javuló vendégforgalmi és bevételi adatokkal – tudtuk meg a szállodavatón a Hagymatikum igazgatójától, Scheitzner Beától -, ugyanakkor a színvonalas szállodai kínálat eddig hiányzott a városból.
Most ez az igény is teljesült, mivel a hódmezővásárhelyi Bodrogi Bau egyik leányvállalata a napokban megnyitotta a négycsillagos igényeket kielégítő Hotel Gloriust. A szálloda épületét – amely eredetileg 1926-ban az Arad-Csanádi Takarékpánztár székházának épült, később pedig iskolaként, illetve menzaként szolgált – a várostól vásárolta meg a vállalkozás két évvel ezelőtt. A Széchenyi terv pályázati forrásainak felhasználásával alig másfél év alatt, magas színvonalon sikerült helyreállítani és a mai kor igényeinek megfelelően modernizálni a műemléképületet. Az ingatlan helyreállítása, majd belső kialakítása során igyekeztek maximálisan megidézni az 1920-as évek art deco stílusát, a felhasznált anyagok, berendezési tárgyak csúcsminőséget képviselnek.
A közel 700 millió forintos beruházáshoz több mint 489 millió forint uniós és állami támogatást kapott a vállalkozás. A fejlesztés eredménye közel 2000 négyzetméteres alapterületen egy 37 szobás, nászutas és elnöki lakosztályt is felvonultató, 80 férőhelyes hotel, egy étterem és egy kávézó. A hotelben helyet kapott egy 50 férőhelyes rendezvényterem is. Az épület közvetlenül a fürdő bejáratával szemben található, így a vendégek gyorsan és kényelmesen vehetik igénybe a Hagymatikum szolgáltatásait.
A hotel indulásakor elsősorban félpanziós csomagokat kínál a vendégek részére, a csomag a kétszeri étkezés mellett a fürdőbelépőt is tartalmazza. Aki a házban is szeretne lazítani, megteheti, hiszen a hotel második emeletén szauna és fitnessterem működik. A félpanziós étkezést kár lenne kihagyni, mivel londoni és spanyol csúcséttermekben gyakorlatot szerzett séfek viszik a ház konyháját, az egyik szakács szakember katalán, aki korábban az El Bulliban is dolgozott – tudtuk meg a ház igazgatójától, Gergely Gábortól.
A makóiak remélik, hogy a Glorius új vendégkört hoz a városba, és a forgalom fellendülésével nőni fog az érdeklődés a környékbeli ingatlanok iránt is. A szálloda és a fürdő tőszomszédságában egyébként két további műemlék jellegű épület várja a potenciális befektetőket.