Rabruhában vacsorázhat a börtönből átalakított luxusszállodában

A hollandiai Hotel Het Arresthuis-t csak részben alakították át, így a luxus mellett egy kicsit belekóstolhatunk a börtönlétbe is.

Már sok estben hallhattunk arról, hogy különféle, eredetileg más célra készült épületeket szállodává alakítottak, de aki most turistaként szeretné kipróbálni, hogy milyen lehetett rabnak lenni egy 19. századi holland börtönben, az most megteheti. Roermondban ugyanis az egykori Het Arresthuis elneveésű fogházat eladták, és az új tulajdonos átépítés után szállodaként üzemelteti.

Annak idején itt őrizték az elítélt nehézfiúkat – olykor évtizedekig –, de mára már megfogyatkoztak a „lakók”, és az épület fenntartása gazdaságtalanná vált. Az egykori cellák helyén luxuslakosztályokat alakítottak ki, a vendégek pedig elegáns lounge-okban pihenhetnek és élvezhetik a kitűnő konyha fogásait.

Az 1862-ben emelt épületben a 150 cellából 36 lakosztály készült, melyből kettő igazi luxusélményt kínál. De hogy az illúzió legalább részben megmaradjon, a lakosztályok elnevezése a múltat idézi. Így van „Az igazgató”, „Az ügyvéd” és „A bíró” nevű szoba is.

A régi, belső sétaudvar most egy szép átrium süppedő szőnyegekkel és fotelokkal, kávézóval és bárral. Rendezvényekben sincs hiány a szállodában: hetente egy alkalommal rituális börtönvacsorát rendeznek, melyhez természetesen rabruha is bérelhető. Az árak megegyeznek a hasonló luxuskategóriás szállodák áraival.


Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok

Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok 

Bemutatkozott a Clarion Hotel Vienna South.
NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken

NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken 

A belföldi vendégek száma 5,4 százalékkal 485 ezerre nőtt, míg a külföldi turisták száma több mint 22 százalékkal 536 ezer főre emelkedett.
Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei

Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei 

Beszédes adatok és izgalmas tapasztalatok egy hotel első évéből – így indult a TRIBE Budapest Stadium.
Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben

Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben 

A gazdasági kihívások és a geopolitikai bizonytalanság ellenére rekordévet zárt a nemzetközi szállodaipar.
Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást?

Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást? 

A Danubius Hotels (DH) a budapesti szállodáikba látogató külföldi turisták körében végzett kutatást.
Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban

Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban 

Ezzel hívja fel a figyelmet a felelős állattartásra a Minaro Hotel Tokaj MGallery.
Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik

Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik 

A szállodacsoport globális hűség- és kedvezményprogramja most köszöntötte százmilliomodik tagját.
Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában

Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában 

Olyan megoldásokkal, amelyek a gyerekkel érkező vendégek kényelmét szolgálják.
Így állnak a foglalások eddig a tavaszi időszakban

Így állnak a foglalások eddig a tavaszi időszakban 

A Szallas.hu legfrissebb adatai szerint.
Kastélyszállodások éves találkozója az alsópetényi Prónay-kastélyban

Kastélyszállodások éves találkozója az alsópetényi Prónay-kastélyban 

Sikeresen lezajlott a Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetségének éves közgyűlése.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.