Robot fogadja egy New York-i szálloda vendégeit

Hordár helyett robot fogadja a vendégeket: és ez csak egy a trendi, de megfizethető New York-i Yotel szálló high-tech újdonságai közül - írja az MTI.

Egyebek mellett bíbor fény, lüktető zene a felvonókban és gombnyomásra kényelmes ággyá változó szófa alapozza meg a 21. századi hangulatot.

Ugyanakkor akadnak, akik visszahőkölnek az apró szobáktól. A 15,8 négyzetméteres helyiségeket ugyanis csupán némi eufemizmussal lehet a szokványos szállodai szobákhoz hasonlítani. A Yotel is inkább kabinnak nevezi azokat.

Repülőgép-tervezők alkották meg a belső teret, hogy minden centimétert praktikusan alakítsanak ki, méghozzá úgy, hogy az egész sokkal nagyobbnak tűnjön. A picurka asztal egyúttal éjjeliszekrény is, a fej fölött rögzített zuhanyrózsából pedig egy beállóba ömlik a víz, nincs zuhanykabin, ahogy minibár vagy hűtő sem.

A hotel vendégei azonban nem is a szobáikban akarnak időzni, a negyedik emeleti lobbiban négy bár, 600 négyzetméteres külső terasz és étterem várja őket.

Gerard Green, a szálloda vezetője "szívében fiatalnak" írta le a Yotel célközönségét, és a szállodaipar iPodjaként jellemezte a vendéglátóhelyet.

A Yotel négy éve nyitotta első hoteljeit két londoni reptérnél, majd egy amszterdami légikikötőnél. A hotellánc a repülőgépek helyhatékonyságát akarja ötvözni a japán kapszulahotelek modelljével. A New York-i az első nem reptérre telepített fiókszálló, amely ráadásul Európán kívül is az első ilyen vállalkozás.

A maga 669 szobájával 2002 óta a legnagyobb újonnan megnyílt New York-i hotel. Bevezető áron augusztusig 149-180 dollár között mozog az átlagos szobaár, azt követően 200-250 dollárra változik a tarifa. Akadnak ugyanakkor "luxuslakosztályok" is ezer dollár körüli áron. (MTI - Képünk illusztráció)


Verdi Budapest Hotel: befejeződött a márkaváltás, jöhet a felújítás

Verdi Budapest Hotel: befejeződött a márkaváltás, jöhet a felújítás 

Új név, új arculat, új lehetőségek.
Tojásfestés, locsolkodás, wellness a húsvéti befutók

Tojásfestés, locsolkodás, wellness a húsvéti befutók 

A tavalyi évhez hasonlóan népszerű a húsvét a belföldi utazók körében – derült ki az egyik szállásfoglaló portál adataiból.
MSZÉSZ Dél-dunántúli régióülés: hosszabb foglalási ablakok, növekvő számú nyári foglalások

MSZÉSZ Dél-dunántúli régióülés: hosszabb foglalási ablakok, növekvő számú nyári foglalások 

Április 15-én, kedden zajlott a szakmai program Pécsett.
Pihenés és konferenciaélet újratöltve:  nyitva Hajdúszoboszló ikonikus szállodája

Pihenés és konferenciaélet újratöltve: nyitva Hajdúszoboszló ikonikus szállodája 

A ház az elmúlt években teljesen megújult: a teljes felújtásnak köszönhetően modern külsővel és elegáns belső tereivel várja ismét vendégeit.
Az Emírségben nyitotta meg új egységét a Rove-lánc

Az Emírségben nyitotta meg új egységét a Rove-lánc 

A Rove Al Marjan Island szálloda az Al Marjan-sziget tengerpartján nyílt meg Rász el-Haimában.
Belföldi szállásfoglalások alakulása Q1 alatt

Belföldi szállásfoglalások alakulása Q1 alatt  

Főként rövid, 1-2 éjszakás belföldi utazásokat választottak a hazai vendégek az év első három hónapjában.
Luxusszállodát nyitott az Orient Express Rómában

Luxusszállodát nyitott az Orient Express Rómában 

Az Orient Express La Minerva a legújabb ötcsillagos szálloda, amely Rómában nyílt meg.
Újjászületés – ismét fogad vendégeket a tavaly leégett visegrádi Silvanus

Újjászületés – ismét fogad vendégeket a tavaly leégett visegrádi Silvanus 

Bár hivatalosan csak kedden nyitott újra a visegrádi Hotel Silvanus, már sok szoba volt foglalt, és a szerdai ünnepélyes megnyitó alatt is egyre érkeztek vendégek a házba.
Tűz Ronaldo marrakeshi szállodájában

Tűz Ronaldo marrakeshi szállodájában 

A tűzesetet „kis tűzként” írták le, azonban lángokat is lehetett látni az épületen belül, ami aggodalmat keltett a vendégek és a személyzet körében.
Magyar portré- és divatfotós kiállítása nyílt a Vár tövében

Magyar portré- és divatfotós kiállítása nyílt a Vár tövében 

Hetedik Art Corner kiállítás – a Leo Bistro és a Hotel Clark közösségi tereiben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.