Robot fogadja egy New York-i szálloda vendégeit

Hordár helyett robot fogadja a vendégeket: és ez csak egy a trendi, de megfizethető New York-i Yotel szálló high-tech újdonságai közül - írja az MTI.

Egyebek mellett bíbor fény, lüktető zene a felvonókban és gombnyomásra kényelmes ággyá változó szófa alapozza meg a 21. századi hangulatot.

Ugyanakkor akadnak, akik visszahőkölnek az apró szobáktól. A 15,8 négyzetméteres helyiségeket ugyanis csupán némi eufemizmussal lehet a szokványos szállodai szobákhoz hasonlítani. A Yotel is inkább kabinnak nevezi azokat.

Repülőgép-tervezők alkották meg a belső teret, hogy minden centimétert praktikusan alakítsanak ki, méghozzá úgy, hogy az egész sokkal nagyobbnak tűnjön. A picurka asztal egyúttal éjjeliszekrény is, a fej fölött rögzített zuhanyrózsából pedig egy beállóba ömlik a víz, nincs zuhanykabin, ahogy minibár vagy hűtő sem.

A hotel vendégei azonban nem is a szobáikban akarnak időzni, a negyedik emeleti lobbiban négy bár, 600 négyzetméteres külső terasz és étterem várja őket.

Gerard Green, a szálloda vezetője "szívében fiatalnak" írta le a Yotel célközönségét, és a szállodaipar iPodjaként jellemezte a vendéglátóhelyet.

A Yotel négy éve nyitotta első hoteljeit két londoni reptérnél, majd egy amszterdami légikikötőnél. A hotellánc a repülőgépek helyhatékonyságát akarja ötvözni a japán kapszulahotelek modelljével. A New York-i az első nem reptérre telepített fiókszálló, amely ráadásul Európán kívül is az első ilyen vállalkozás.

A maga 669 szobájával 2002 óta a legnagyobb újonnan megnyílt New York-i hotel. Bevezető áron augusztusig 149-180 dollár között mozog az átlagos szobaár, azt követően 200-250 dollárra változik a tarifa. Akadnak ugyanakkor "luxuslakosztályok" is ezer dollár körüli áron. (MTI - Képünk illusztráció)


Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely

Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely 

Szálloda, gasztronómia és wellness terén Európa legjobbjai közé választották a Minaro Hotel Tokaj MGallery-t.
Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén

Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén 

Az Accor prémium nemzetközi szállodamárkája, a Pullman Hotels & Resorts november 1-jétől Szabó Áront nevezte ki a Pullman Budapest szálloda új igazgatójának.
Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel

Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel 

Az egykori négycsillagos hotelben már a felújítási munkálatok is elkezdődtek.
Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón

Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón 

November 16-án tartották a Heritage Hotels of Europe Awards gáláját, amelynek során Európa történelmi szállodáinak legjobbjait ünneplik.
Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival

Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival 

A Hotel Divinus*****Superior az Everguest egyik legösszetettebb projektje.
„Zöld Szálloda” elismerés Szántódon

„Zöld Szálloda” elismerés Szántódon 

A „Zöld Szálloda” cím mellett a Mövenpick BalaLand az elmúlt év során további rangos díjakat is elnyert.
Ízelítő a 2025. évi HOTCO konferencia programjából

Ízelítő a 2025. évi HOTCO konferencia programjából 

Az idén januárban Bécsben megrendezésre kerülő eseményen az iparág vezetői találkoznak, hogy feltárják a vendéglátás jövőjét meghatározó kulcsfontosságú trendeket, kihívásokat és lehetőségeket.
Egy sokszínű szállodalánc bemutatkozása Budapesten

Egy sokszínű szállodalánc bemutatkozása Budapesten 

Alapvetően üzleti utazókat és szabadidős vendégeket várnak Best Western (BW) hotelekbe – a lánchoz 19 márka, 4 ezer taghotellel, több mint 100 országban szerepel az ernyőmárka egységeiként
Különleges videón az ikonikus budai szálló aranykora

Különleges videón az ikonikus budai szálló aranykora 

Új korszak kezdetéhez érkezett a Hotel Gellért, Budapest egyik legismertebb és legkedveltebb történelmi épülete, hiszen októberben megkezdődött a szálloda felújítása.
Milyenek a kilátások év végéig a Balatonnál?

Milyenek a kilátások év végéig a Balatonnál? 

A szántódi ötcsillagos szálloda üzemeltetői szerint év végéig kitarthat a nyártól kezdődő, októberben kissé alábbhagyó, de még mindig jelentős utazási kedv.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.