Új ruhával ünnepel a Continental Hotel Budapest

A Continental Hotel Budapest közelgő 7. születésnapja alkalmából több tekintetben is megújult.

Az építészeti nívódíjat is elnyert hotel lobby részébe új bútorok érkeztek és a recepciós pultot gyönyörűen csillogó olasz SICIS mozaikkal rakták ki. Ez a mestermunka, mint minden  SICIS mozaik 100%-ban olasz alapanyagból olasz mozaik művészek keze által készített egyedi dekoráció. A bútorok és a lámpák az híres olasz tervező Massimiliano Raggi műhelyéből kerültek ki.

Ezzel egy időben elkezdődött az új formaruha tervezés is, amivel egy magyar tervező hölgyet Király Beátát bízták meg. Az Analisa fashion  és a Camicia by Korinna  tervezője, aki 2001-ben alapította cégét, azzal a céllal, hogy  figyelemfelkeltő, de egyben  hordható elemek együttesével egyedülálló formaruházatot tervezzen és készítsen. Munkaruháik elkészítésénél a legfőbb szempont a kézműves igényesség. A ruhadarabok személyre szabottan készülnek el, ezért viselőik biztosak lehetnek azok egyediségében és a maximális komfortot sem kell nélkülözniük.

Inspiràciójának lènyeges eleme a keleti kultúra egyedi elemei valamint a színes, tökéletes, lendületes ,friss és rendkívül látványos mozaik motívum! Egyszerre erős és határozott, csábító és elragadó, tökletesen, művèszien arànyos mégis jatékosan ismetlődő. Az örök klasszikus fekete fehèr helyett az érett kor eleganciáját tükröző egyedileg festett sötét gesztenyebarna alapanyagot választotta, ami tükrözi az időtlen eleganciát. Beáta elmondása szerint: " Egy csipetnyi bézs finomsággal spékelték meg és tették lendületessé és kortalanná".

"A Continental Hotel Budapest kollekció tervezésénél fontos hangsúlyt helyeztünk a minősitett szövetekre melyekre elsősorban a finom struktúrák jellemzőek, egyszínű alapanyagok felhasználásával divatos szín-szövet és forma irányzatokat vettünk figyelembe, míg a mintázatoknál főkèpp a mozaik motívumok dominálnak. A szálloda kollekciónk darabjai kizárólag válogatott minőségű portugál egyedileg szőtt, szálban festett gyapjú alapanyagból készültek."- emelte ki Király Beáta.

 

 

 
 

MTÜ-értékelés az idei első félévről

MTÜ-értékelés az idei első félévről 

A budapesti és a vidéki szálláshelyek forgalmát, vendégéjszaka alakulások számát vették górcső alá.
Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt

Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt 

A belsőépítészeti terveket a holland sztárdesigner, Marcel Wanders készítette, a magyar 3h Építészirodával közösen.
Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda

Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda 

Szerkezetkész az újabb terminálkapcsolatú szálloda Ferihegyen.
Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!

Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!  

A főváros szívében, a Lánchíd és a Budai Vár lábánál található 5 csillagos Hotel Clark számtalan üdítő újdonságot és felfrissülést kínál ezen a forró nyáron nem csak a városba látogató külföldi, de a hosszú hétvégi „staycation”-re vágyó hazai vendégnek is.
MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség

MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) Társult tagjai részére idén is meghirdeti az „Év Technológiai Újítása" pályázatot.
Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél

Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél 

A szállodalánc csapata két új szakemberrel bővült.
Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája

Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája 

A júniusi négy új minősítéssel együtt már huszonöt magyar szálláshely került be a világszerte ismert Michelin Guide által ajánlott szálláshelyek közé.
Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel

Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel  

A belvárosi Vörösmarty téren található Dorothea Hotelről sugároz bemutató kisfilmeket júliusban a CNBC International a kereskedelmi műsoridejében.
Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel

Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel 

A 120. születésnapját ünneplő legendás győri szálláshelyen jártunk.
Itt az év Green Collection Szállodája

Itt az év Green Collection Szállodája 

Ez az ötcsillagos pesti belvárosi hotel nyerte el „Az Év Green Collection Szállodája” címet Japánban.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.