Zárás alatt nyitva: a Nyugatinál

Sorozatunkban azokba a házakba engednek az ott lévők bepillantást, ahová ma is érkezhet, ahol most is megszállhat a vendég. Körképünk következő helyszíne egy igazán elegáns, misztikusan különleges hely, a Mystery Hotel Budapest.

Ahol Árvai Zoltán igazgatásával üzemel a ház, immár egy éve. Igaz, pont az idő tájt vette át a vezetést, amikor a tavalyi első hullám idején zárni kellett a korlátozások értelmében, azonban július 1-én nyithattak ki ismét. Azóta a Podmaniczky utcában lévő, gyönyörűen rendbe hozott és varázslatos módon berendezett szálláshelyre folyamatosan érkezhet vendég.

- A nyár összességében jó volt a lehetőségekhez mérten: a nyári hónapokat 20-30 százalékos átlagtöltöttséggel zártuk, ami nagyot lendített a forgalmunkon, az a tetőteraszrész. Ahol majd' minden nap élő D.J. zene szólt, tematikus programokkal vártuk a közönséget, és a tavaly június 1-ei nyitást követően idén az a terv, hogy amint lehet, ismét fogadhassunk a szabad térben fent, vendégeket.

Tavaly március óta a staff területén nem sok változás történt. Köszönhető ez a tulajdonosi kör ember- valamint épületorientált szemléletének. Persze voltak sajnos, akiktől el kellett búcsúznunk, másoknak egyszerűsített foglalkoztatásra váltottunk át - ez csökkentett munkakerettel és fizetéssel járt -, azonban a törzsgárdát sikerült ily módon megtartanunk. A tavaly nyári nyitástól kezdve pedig, a töltöttség mértékének megfelelően, próbáltuk visszapótolni a biztonságos üzemeltetéshez szükséges személyzetet.

Jelenleg bizonyos emeleteket, bizonyos szobatípusokat kínálunk a vendégeinknek, működik az F & B, a recepció és a műszakis kollégák is dolgoznak a házban. Az éttermünknél próbálkozunk a kiszállítással is, mit mondjak, nem túl nagy sikerrel. Ha az emberek ételrendelésre rendezkednek be, nem egy szálloda éttermi kínálata jut elsőként eszükbe.

Most, amikor gyakorlatilag visszazuhantunk a tavaly tavaszi állapotba a lezárások, tiltások terén, tudomásul kell vennünk, hogy alig van Budapesten üzleti utazó, szinte csak mutatóba van egyéb - pl. sport - rendezvény. Ezt a holt időt megpróbáljuk arra fordítani az értékesítési kollégákkal, hogy minél szélesebb körben ismerjék meg az alig két éves múlttal, ám korábban hihetetlen érdekes történettel rendelkező szálláshelyet Pest egyik frekventált helyén.

Terveink közül a közeljövőben remélhetőleg megvalósul a tetőteraszunkra álmodott fejlesztés. Egy fix grillpultot szeretnénk nyitásra annak érdekében, hogy ne csak bőséges italkínálat, hanem mellé finom, faszénen, vagy grillen sütött ételekből is válogathasson a vendég.

 

Forrás: Turizmus Online


Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels

Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels 

A cseh anyacéggel rendelkező hotellánc új Mamaison szállodája már várja vendégeit Budapest szívében.
15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe

15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe 

Idén 15 éves a Lady in Red program, amely a Kempinski szállodalánc egyik legjellegzetesebb arculati eleme.
Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról

Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról 

Az idei év ötödik hónapjában Magyarországon 987 szálloda üzemelt.
Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel

Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel 

NGM: tovább dübörög a turizmus a hazai szálláshelyeken.
Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben

Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben 

Bemutatkozott az ibis Styles Debrecen Airport Hotel.
KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról

KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról 

Áprilisban a turisztikai szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
Új tulajdonosnál a Budapest Marriott Hotel

Új tulajdonosnál a Budapest Marriott Hotel 

Jó ideje árulták, mostanra megszületett a megállapodás: tulajdonost váltott a Duna-parti ötcsillagos szálloda.
MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra

MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén is meghirdette társult tagjai részére az Év Technológiai Újítása pályázatot.
Rangos nemzetközi minősítést zsebelt be a dél-balatoni szálloda

Rangos nemzetközi minősítést zsebelt be a dél-balatoni szálloda 

Elsőként a balatoni házak közül Green Globe-minősítést kapott a Mövenpick BalaLand Resort.
Szallas.hu: Siófokra érkezett a legtöbb foglalás

Szallas.hu: Siófokra érkezett a legtöbb foglalás 

Rövidülnek, de nem maradnak el a nyaralások. Tények és tervek a magyarok belföldi vakációjáról – a szállásfoglaló portál adatai alapján.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.