Zárás alatt nyitva: a Nyugatinál

Sorozatunkban azokba a házakba engednek az ott lévők bepillantást, ahová ma is érkezhet, ahol most is megszállhat a vendég. Körképünk következő helyszíne egy igazán elegáns, misztikusan különleges hely, a Mystery Hotel Budapest.

Ahol Árvai Zoltán igazgatásával üzemel a ház, immár egy éve. Igaz, pont az idő tájt vette át a vezetést, amikor a tavalyi első hullám idején zárni kellett a korlátozások értelmében, azonban július 1-én nyithattak ki ismét. Azóta a Podmaniczky utcában lévő, gyönyörűen rendbe hozott és varázslatos módon berendezett szálláshelyre folyamatosan érkezhet vendég.

- A nyár összességében jó volt a lehetőségekhez mérten: a nyári hónapokat 20-30 százalékos átlagtöltöttséggel zártuk, ami nagyot lendített a forgalmunkon, az a tetőteraszrész. Ahol majd' minden nap élő D.J. zene szólt, tematikus programokkal vártuk a közönséget, és a tavaly június 1-ei nyitást követően idén az a terv, hogy amint lehet, ismét fogadhassunk a szabad térben fent, vendégeket.

Tavaly március óta a staff területén nem sok változás történt. Köszönhető ez a tulajdonosi kör ember- valamint épületorientált szemléletének. Persze voltak sajnos, akiktől el kellett búcsúznunk, másoknak egyszerűsített foglalkoztatásra váltottunk át - ez csökkentett munkakerettel és fizetéssel járt -, azonban a törzsgárdát sikerült ily módon megtartanunk. A tavaly nyári nyitástól kezdve pedig, a töltöttség mértékének megfelelően, próbáltuk visszapótolni a biztonságos üzemeltetéshez szükséges személyzetet.

Jelenleg bizonyos emeleteket, bizonyos szobatípusokat kínálunk a vendégeinknek, működik az F & B, a recepció és a műszakis kollégák is dolgoznak a házban. Az éttermünknél próbálkozunk a kiszállítással is, mit mondjak, nem túl nagy sikerrel. Ha az emberek ételrendelésre rendezkednek be, nem egy szálloda éttermi kínálata jut elsőként eszükbe.

Most, amikor gyakorlatilag visszazuhantunk a tavaly tavaszi állapotba a lezárások, tiltások terén, tudomásul kell vennünk, hogy alig van Budapesten üzleti utazó, szinte csak mutatóba van egyéb - pl. sport - rendezvény. Ezt a holt időt megpróbáljuk arra fordítani az értékesítési kollégákkal, hogy minél szélesebb körben ismerjék meg az alig két éves múlttal, ám korábban hihetetlen érdekes történettel rendelkező szálláshelyet Pest egyik frekventált helyén.

Terveink közül a közeljövőben remélhetőleg megvalósul a tetőteraszunkra álmodott fejlesztés. Egy fix grillpultot szeretnénk nyitásra annak érdekében, hogy ne csak bőséges italkínálat, hanem mellé finom, faszénen, vagy grillen sütött ételekből is válogathasson a vendég.

 

Forrás: Turizmus Online


SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje 

Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.
Bokrétaünnep Budapesten –  Moxy Downtown Budapest

Bokrétaünnep Budapesten – Moxy Downtown Budapest 

A Forestay Group épülő házuk szerkezetkész állapotát ünnepelte, amely egy 283 szobás szállodaprojekt Budapest történelmi negyedében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.