Zárás alatt nyitva: a Nyugatinál

Sorozatunkban azokba a házakba engednek az ott lévők bepillantást, ahová ma is érkezhet, ahol most is megszállhat a vendég. Körképünk következő helyszíne egy igazán elegáns, misztikusan különleges hely, a Mystery Hotel Budapest.

Ahol Árvai Zoltán igazgatásával üzemel a ház, immár egy éve. Igaz, pont az idő tájt vette át a vezetést, amikor a tavalyi első hullám idején zárni kellett a korlátozások értelmében, azonban július 1-én nyithattak ki ismét. Azóta a Podmaniczky utcában lévő, gyönyörűen rendbe hozott és varázslatos módon berendezett szálláshelyre folyamatosan érkezhet vendég.

- A nyár összességében jó volt a lehetőségekhez mérten: a nyári hónapokat 20-30 százalékos átlagtöltöttséggel zártuk, ami nagyot lendített a forgalmunkon, az a tetőteraszrész. Ahol majd' minden nap élő D.J. zene szólt, tematikus programokkal vártuk a közönséget, és a tavaly június 1-ei nyitást követően idén az a terv, hogy amint lehet, ismét fogadhassunk a szabad térben fent, vendégeket.

Tavaly március óta a staff területén nem sok változás történt. Köszönhető ez a tulajdonosi kör ember- valamint épületorientált szemléletének. Persze voltak sajnos, akiktől el kellett búcsúznunk, másoknak egyszerűsített foglalkoztatásra váltottunk át - ez csökkentett munkakerettel és fizetéssel járt -, azonban a törzsgárdát sikerült ily módon megtartanunk. A tavaly nyári nyitástól kezdve pedig, a töltöttség mértékének megfelelően, próbáltuk visszapótolni a biztonságos üzemeltetéshez szükséges személyzetet.

Jelenleg bizonyos emeleteket, bizonyos szobatípusokat kínálunk a vendégeinknek, működik az F & B, a recepció és a műszakis kollégák is dolgoznak a házban. Az éttermünknél próbálkozunk a kiszállítással is, mit mondjak, nem túl nagy sikerrel. Ha az emberek ételrendelésre rendezkednek be, nem egy szálloda éttermi kínálata jut elsőként eszükbe.

Most, amikor gyakorlatilag visszazuhantunk a tavaly tavaszi állapotba a lezárások, tiltások terén, tudomásul kell vennünk, hogy alig van Budapesten üzleti utazó, szinte csak mutatóba van egyéb - pl. sport - rendezvény. Ezt a holt időt megpróbáljuk arra fordítani az értékesítési kollégákkal, hogy minél szélesebb körben ismerjék meg az alig két éves múlttal, ám korábban hihetetlen érdekes történettel rendelkező szálláshelyet Pest egyik frekventált helyén.

Terveink közül a közeljövőben remélhetőleg megvalósul a tetőteraszunkra álmodott fejlesztés. Egy fix grillpultot szeretnénk nyitásra annak érdekében, hogy ne csak bőséges italkínálat, hanem mellé finom, faszénen, vagy grillen sütött ételekből is válogathasson a vendég.

 

Forrás: Turizmus Online


Versenyfutás az elégedett vendégekért: lépéselőnybe kerülhetnek az AI-felhasználók

Versenyfutás az elégedett vendégekért: lépéselőnybe kerülhetnek az AI-felhasználók 

Ebben a cikkben megvizsgáljuk, milyen kihívásokkal szembesül a vendéglátás, és hogyan segíthet az AI ezek leküzdésében.
Új technológiák és algoritmusok a szállodaszektor számára

Új technológiák és algoritmusok a szállodaszektor számára 

A szállodaiparban egyre nagyobb figyelmet kapnak az új technológiák és intelligens algoritmusok, amelyek célja az incidensek megelőzése és hatékony felderítése.
Újabb TRIBE-egységek a láthatáron

Újabb TRIBE-egységek a láthatáron 

Az utazók az elkövetkező években több mint negyven TRIBE-szálloda megnyitására számíthatnak, Európában olyan helyszíneken, mint Párizs, Krakkó, a Budapest Airport és Mainz.
MSZÉSZ Trendriport: több szálloda, tíz százalékkal magasabb vendégéjszaka számok

MSZÉSZ Trendriport: több szálloda, tíz százalékkal magasabb vendégéjszaka számok 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette októberi trendriportját a KSH adatai alapján.
Friss arculat és izgalmas menük az egyik belvárosi szállodai bárban

Friss arculat és izgalmas menük az egyik belvárosi szállodai bárban 

Az élet körforgása a bárpult mögött.
MSZÉSZ-kutatás: milyen rendszerekkel dolgoznak a szállodák?

MSZÉSZ-kutatás: milyen rendszerekkel dolgoznak a szállodák? 

Közelednek az ünnepek, sokan terveznek erre az időszakra kisebb-nagyobb utazásokat. de érdemes körültekintőnek lenni az előkészületeknél...
Díjazták a WING szállodáját a nívós ingatlanfejlesztési versenyen

Díjazták a WING szállodáját a nívós ingatlanfejlesztési versenyen 

Különdíjat nyert a dual-branded ibis&TRIBE Budapest Stadium hotel.
Budapestre is berobogott a Pullman francia életérzést rejtő hálókocsija

Budapestre is berobogott a Pullman francia életérzést rejtő hálókocsija 

November 21-én egy varázslatos érzékszervi utazással zajlott a Pullman Happenings rendezvénysorozat első magyarországi eseménye, amelynek művészi koncepcióját Demeter Richárd álmodta meg.
Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely

Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely 

Szálloda, gasztronómia és wellness terén Európa legjobbjai közé választották a Minaro Hotel Tokaj MGallery-t.
Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén

Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén 

Az Accor prémium nemzetközi szállodamárkája, a Pullman Hotels & Resorts november 1-jétől Szabó Áront nevezte ki a Pullman Budapest szálloda új igazgatójának.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.