Zárás alatt nyitva: Miskolctapolcán

Sorozatunkban azokba a házakba engednek az ott lévők bepillantást, ahová ma is érkezhet, ahol most is megszállhat a vendég. Miskolctapolca esetén szóba került, a közelgő húsvét kapcsán, egy valós újranyitási tervről szóló latolgatás.

Most a miskolctapolcai Avalon & Resort SPA helyzetét ismerjük meg a ház igazgatójának, Poncsák Pál segítségével.

- Ahogy az első hullám elindult, és bejelentették a lezárásokat, mi is becsuktuk a házat, azonban az elsők közt lehettünk az országban, akik ismét nyitottak, hiszen május 5-től nyitva vagyunk ismét. De mivel Budapesten például a kijárási tilalmat csak május 25-tel oldották fel - addig szinte alig-alig érkezett vendég.

A nyárra viszont nem panaszkodhatunk, sőt... Ilyen nyarat nem zártunk talán sok-sok éve már: az előző év augusztusához képest 2020-ban 94 százalékos töltöttséggel zártuk, pedig 2019-ben is magasan, 89 százalékot teljesítettünk. És időközben árat is emeltünk, mégis folyamatosan szinte teltházzal ment nyáron a szálláshely.

Arra nagyon büszkék vagyunk, hogy mindenkit megtartottunk a munkavállalóink közül - pedig 150-en dolgozunk a csapatban -, csak azok mentek el tőlünk a három hullám idején, akik sajátmaguk döntöttek erről. De az ő választásukat is meg lehet érteni. Például az a felszolgáló, akinek szervízdíjas fizetése volt, ámde a lezárások miatt nincs kiszolgálás az asztaloknál, érthető, hogy inkább ehelyett az építőiparban helyezkedett el.

Most is nyitva a ház, és Miskolc közelsége miatt van is néhány üzleti utazónk, azonban természetesen ez a szám nem számottetvő és átütő, várjuk nagyon a valóságos nyitást. Én májusra tenném ezt az időszakot, de lehet, hogy későbbi időpont lesz belőle, hiszen ez az átoltottság mértékétől és a kormány rendeletétől függ.

Az biztos, hogy a házunk most nyitva, azonban a wellness részleget - a rendeletek értelmében - lezártuk, és azért azzal nem árulok el nagy titkot a kollégáknak, hogy ez elég nagy költségmegtakarítást is jelent.

A covid eddigi három hullámának időszakát arra is fordítottuk, hogy a házban elvégeztük a szükséges felújításokat, illetve új egységeket építettünk hozzá. Így jött létre az első hullám idején egy zárt légterű játszóház, mintegy 400 nm2-en, ahol a legmenőbb játékok várják a legkisebb vendégeinket, ezt az új létesítményt június 12-vel adtuk át.

Valamint decemberre megnyithattunk egy új, 15 szobás, Erdei szárnynak nevezett prémium részleget, az erdőhöz legközelebb eső területünkön, kéznyújtásnyira a természettől, ahol full prémium kategóriás luxusapartmanokkkal várjuk a hozzánk érkező igényes vendégkört.

Most pedig egy borraktárat építünk 120 nm-nyi területen, ahol exkluzív borprogramok is lebonyolíthatók majd, amint kész lesz, májusra tervezzük a nyitást.

Megmondom őszintén, a jelenlegi járványügyi helyzetben az idei húsvéttal nem számolnánk, inkább a májusban reménykedünk, hátha addigra elegendő mértékű lesz az átoltottság.

Forrás: Turizmus Online


MTÜ-értékelés az idei első félévről

MTÜ-értékelés az idei első félévről 

A budapesti és a vidéki szálláshelyek forgalmát, vendégéjszaka alakulások számát vették górcső alá.
Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt

Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt 

A belsőépítészeti terveket a holland sztárdesigner, Marcel Wanders készítette, a magyar 3h Építészirodával közösen.
Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda

Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda 

Szerkezetkész az újabb terminálkapcsolatú szálloda Ferihegyen.
Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!

Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!  

A főváros szívében, a Lánchíd és a Budai Vár lábánál található 5 csillagos Hotel Clark számtalan üdítő újdonságot és felfrissülést kínál ezen a forró nyáron nem csak a városba látogató külföldi, de a hosszú hétvégi „staycation”-re vágyó hazai vendégnek is.
MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség

MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) Társult tagjai részére idén is meghirdeti az „Év Technológiai Újítása" pályázatot.
Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél

Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél 

A szállodalánc csapata két új szakemberrel bővült.
Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája

Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája 

A júniusi négy új minősítéssel együtt már huszonöt magyar szálláshely került be a világszerte ismert Michelin Guide által ajánlott szálláshelyek közé.
Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel

Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel  

A belvárosi Vörösmarty téren található Dorothea Hotelről sugároz bemutató kisfilmeket júliusban a CNBC International a kereskedelmi műsoridejében.
Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel

Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel 

A 120. születésnapját ünneplő legendás győri szálláshelyen jártunk.
Itt az év Green Collection Szállodája

Itt az év Green Collection Szállodája 

Ez az ötcsillagos pesti belvárosi hotel nyerte el „Az Év Green Collection Szállodája” címet Japánban.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.