Zsolnay, Róth, Villeroy and Boch

Idén nyáron láthatóvá válik a Párisi Udvar Hotel Budapest ikonikus és historizáló épületének külső megújulása. Az elmúlt időszakban lezajlott munkálatok során befejeződött a homlokzat restaurálása és az épület ékkövének számító kristálykupola megtisztítása. A műemlékvédelemi szabályok követésével megújuló épület kivitelezéséért a Market Építő Zrt. szakemberei felelnek - közölte szerdán az üzemeltető.

A Párisi Udvar Hotel Budapest rekonstruálása idén nyáron újabb mérföldkőhöz érkezett. Az elmúlt időszakban zajló munkálatoknak köszönhetően az épület kezdi visszanyerni régi fényét: megújult a kristálykupola és a neves művészek által fémjelzett kerámiadíszítésű, szecessziós homlokzat is - az épületet többek között Zsolnay kerámiák, Róth Miksa üvegablakok és Villeroy and Boch mettlachi is ékesíti, amelyek most újra láthatóvá válnak. A Petőfi Sándor utcai oldal után, az épület Ferenciek tere felőli részéről is – egy hat méteres szakasz kivételével - eltávolításra kerülnek az állványok. A budapestiek megújulva visszakapják a tér, és a főváros egyik, luxushotellé váló ikonikus épületét. A földszinten és a félemeleten üzletek, éttermek, kávézók kapnak helyet, az első szinten spa, wellness és fitnesz szolgáltatások várják majd a vendégeket, emellett öt szinten vendégszobák, valamint a tetőtérben ötszáz négyzetméteren két tetőkertes, körpanorámás luxuslakosztályt is kialakítanak.

Az építkezés műemlékvédelmi projektvezetője Tóth András, műszaki igazgatója Bajnok Sándor. „A kerámia restaurátori munkái 69174 órát öleltek fel, a legintenzívebb időszakban pedig ezen munkafázisok 41 fővel folytak. Kihívással teli projekt volt, mivel egy grandiózus épületről beszélünk: a restaurált homlokzati felület 3000 m2, az épület legmagasabb pontja pedig 41 méter, mely egy 13 emeletes panelháznak felel meg. A munkálatok során közel 10.000 elem került beépítésre az évtizedek alatt tönkrement darabok helyére. Ennek nagyobb része újonnan gyártott Zsolnay, kisebb részük pedig az épületen fellelt eredeti kerámiákból áll. Összesen mintegy 250.000 elem található a homlokzaton, ebből a legkisebb 20 dkg, a legnagyobb 65 kg. Továbbá 500 m2 réz díszműbádog szerkezet is található a homlokzaton, ezen a természetes patina megőrzése mellett kellett restaurátori és rekonstrukciós munkákat végezni 4-5 fő részvételével.” – nyilatkozta Tóth András, a Market Építő Zrt. műemlékvédelmi projektvezetője. Összesen 41 szakrestaurátor segít a kivitelezés során.

A következő építési fázis alatt a belső munkálatokon lesz a hangsúly, ennek köszönhetően a tervek szerint novemberben már a Ferenciek tere is zavartalanul működhet tovább, megfelelve közfunkciójának. A Párisi Udvar pedig - ahol a Mellow Mood Hotels legújabb, The Unbound Collection by Hyatt szállodalánchoz tartozó ötcsillagos hotele kap helyet - télen készül el, ekkor veszi kezdetét a próbaüzem.

„A kivitelezési munkálatok java része már a hátunk mögött van, de természetesen előttünk áll még a szálloda elindítása is, amely a Párisi Udvar Hotel Budapest és a Mellow Mood Hotels számára is komoly lépés. Jelenleg a személyzeti stratégia kialakítására koncentrálunk és több kulcspozíció már betöltésre is került.” - nyilatkozta Fazekas Tamás, a Párisi Udvar Hotel Budapest szállodaigazgatója.

Az index úgy tudja, a tervezett 2018 júniusi átadás helyett decemberben őszre, most pedig év végére módosították a Párisi udvarban épülő ötcsillagos Hyatt Hotel átadását.


Versenyfutás az elégedett vendégekért: lépéselőnybe kerülhetnek az AI-felhasználók

Versenyfutás az elégedett vendégekért: lépéselőnybe kerülhetnek az AI-felhasználók 

Ebben a cikkben megvizsgáljuk, milyen kihívásokkal szembesül a vendéglátás, és hogyan segíthet az AI ezek leküzdésében.
Új technológiák és algoritmusok a szállodaszektor számára

Új technológiák és algoritmusok a szállodaszektor számára 

A szállodaiparban egyre nagyobb figyelmet kapnak az új technológiák és intelligens algoritmusok, amelyek célja az incidensek megelőzése és hatékony felderítése.
Újabb TRIBE-egységek a láthatáron

Újabb TRIBE-egységek a láthatáron 

Az utazók az elkövetkező években több mint negyven TRIBE-szálloda megnyitására számíthatnak, Európában olyan helyszíneken, mint Párizs, Krakkó, a Budapest Airport és Mainz.
MSZÉSZ Trendriport: több szálloda, tíz százalékkal magasabb vendégéjszaka számok

MSZÉSZ Trendriport: több szálloda, tíz százalékkal magasabb vendégéjszaka számok 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette októberi trendriportját a KSH adatai alapján.
Friss arculat és izgalmas menük az egyik belvárosi szállodai bárban

Friss arculat és izgalmas menük az egyik belvárosi szállodai bárban 

Az élet körforgása a bárpult mögött.
MSZÉSZ-kutatás: milyen rendszerekkel dolgoznak a szállodák?

MSZÉSZ-kutatás: milyen rendszerekkel dolgoznak a szállodák? 

Közelednek az ünnepek, sokan terveznek erre az időszakra kisebb-nagyobb utazásokat. de érdemes körültekintőnek lenni az előkészületeknél...
Díjazták a WING szállodáját a nívós ingatlanfejlesztési versenyen

Díjazták a WING szállodáját a nívós ingatlanfejlesztési versenyen 

Különdíjat nyert a dual-branded ibis&TRIBE Budapest Stadium hotel.
Budapestre is berobogott a Pullman francia életérzést rejtő hálókocsija

Budapestre is berobogott a Pullman francia életérzést rejtő hálókocsija 

November 21-én egy varázslatos érzékszervi utazással zajlott a Pullman Happenings rendezvénysorozat első magyarországi eseménye, amelynek művészi koncepcióját Demeter Richárd álmodta meg.
Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely

Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely 

Szálloda, gasztronómia és wellness terén Európa legjobbjai közé választották a Minaro Hotel Tokaj MGallery-t.
Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén

Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén 

Az Accor prémium nemzetközi szállodamárkája, a Pullman Hotels & Resorts november 1-jétől Szabó Áront nevezte ki a Pullman Budapest szálloda új igazgatójának.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.