ETI-szezonkezdet: jöhet a Sharm el Sheikh-i járat és a Debrecen-Hurghada charter

Június közepétől két fontos újdonsággal rukkol elő az Express Travel International (ETI): nagy esély van arra, hogy sikerrel elrajtoljon jó pár év szünet után az első közvetlen charterjárat Sharm el Sheikh-re (dobbantás nélkül), illetve Debrecenből a szintén közvetlen Hurghada-járat. A részletekről Kerekes Gábor irodavezetőt kérdeztük.

Hogy alakultak az előfoglalások?

Idei terveinket visszaigazolta az előfoglalási időszak. Az erre a periódusra tervezett helyek jelentős részét sikerült értékesíteni a nyári szezonra. Ismert, hogy Budapestről Hurghadára hetente háromszor utaztat majd az ETI (vasárnap, szerdán és pénteken), az Air Cairo menetrendszerinti járatain kötjük le a helyek kétharmadát. A vasárnapi gép már télen is járt, egyetlen hurghadai járatként Budapestről. A szerdai járat az eredetileg tervezett május 3. helyett már április 5-én elindult. Jelenleg mindkettő kiemelkedő töltöttséggel közlekedik. A pénteki járat június 16-án „áll üzembe”. Utóbbin a júniusi indulásokra már elfogytak a helyek.

Merész ötletnek tűnhetett korábban az önálló közvetlen Sharm el Sheikh-i charter, de a foglalási adatok azt mutatják, hogy 100%-hoz közeli töltöttséggel tud elindulni június 14-én, dobbantás nélkül. A debreceni indulású Hurghada-charter kassai köztes leszállással volt tervezve, de az utasszám és erőforrásaink átcsoportosítása miatt minden bizonnyal közvetlenül jár majd a hajdúváros és Hurghada között. Fontos, hogy a garantált helyeket és a charteres helyeket a cég egymaga értékesíti, utazási csomagok részeként, „társbérlők” nélkül, túlnyomórészt viszonteladó partnereken keresztül. A Red Sea szállodalánc Marsa Alam-i szállodái közvetlen járattal elérhetőek bécsi, pozsonyi és Graz-i indulással (összesen heti 500 hely foglalható a cég Marsa Alam-i közvetlen járatain).

Van-e újdonság a szállodakínálatban?

Természetesen elsősorban a saját Red Sea szállodákat értékesítjük, a legnépszerűbbekben már most igen nehéz helyet találni. Pár hete foglalhatóak az ETI-nél az ismert és népszerű Pickalbatros lánc szállodái is: Albatros Palace, Dana Beach, Jungle Aquapark, stb. Ezekben munkakontingenseink vannak, jó áron, a foglalásokat itt is azonnal vissza tudjuk igazolni. Szerepel még a kínálatban jó néhány ismert és közkedvelt luxusszálloda, például a Caribbean World Soma Bay, a Sensimar Premiere Le Reve, a Steigenberger Al Dau Beach, a Steigenberger Aqua Magic, a Mövenpick El Gouna és a Sheraton Soma Bay Hurghada körzetében vagy a Cyrene Grand Hotel, a Rixos Sharm és a Rixos Seagate Sharm el Sheikh-en.

Milyenek a kilátások a nyári szezonra?

Amennyiben a jelenlegi trendek maradnak és továbbra is növekszik az érdeklődés termékeink iránt, tervezzük hurghadai kapacitásaink bővítését is, akár egy új járat indításával – ezzel csúcsszezonban akár heti 550-600 utast tudunk majd elutaztatni Hurghadára Magyarországról (a teljes Sharm-charter mellett). A jelenlegi járatokat minél tovább szeretnénk vinni, hetente két Budapest-Hurghada járatot télen is fenn szeretnénk tartani. Fontos: a vasárnapi járatnappal napokon belül foglalhatóak lesznek cégünk téli ajánlatai, beleértve az ünnepi időszakot is.


A Wizz Air utasai közel egy napja várják, hogy hazatérhessenek  Rómából

A Wizz Air utasai közel egy napja várják, hogy hazatérhessenek Rómából 

Szombat este 21:35-kor szállt volna fel a Wizz Air Rómából Budapestre tartó járata, de néhány órás várakozás után kiderült, hogy a járatot törölték.
Turbóüzemmódra kapcsol az Air France a párizsi olimpia miatt

Turbóüzemmódra kapcsol az Air France a párizsi olimpia miatt 

Minden repülőgépét menetrendbe állítja ,és rendkívüli intézkedéseket vezet be a francia légitársaság az olimpia idejére.
A SunExpress pénteki törökországi útja egy életre emlékezetes marad utasainak

A SunExpress pénteki törökországi útja egy életre emlékezetes marad utasainak 

Egy napon át váratták utasaikat a Budapest Airport tranzit területén belül.
Újdonsággal lepte meg utasait a China Airlines

Újdonsággal lepte meg utasait a China Airlines 

Az Osztrák Szövetségi Vasúttal együttműködve egy új szolgáltatást dolgoztak ki.
Új taggal bővült a Royal Caribbean-család

Új taggal bővült a Royal Caribbean-család 

Hivatalosan is csatlakozott a hajótársaság flottájához a legújabb tengerjáró, az Utopia of the Seas.
Ilyen lesz az új Air Force One

Ilyen lesz az új Air Force One 

Az új Air Force One, hivatalosan VC-25B jelzésű, a Boeing 747-8 Intercontinental utasszállító repülőgépen alapul, és számos jelentős módosítást kap majd, hogy megfeleljen az elnöki különgép elvárásainak.
Hétvégétől sűrűbben jár a repülőtéri gyorsjárat

Hétvégétől sűrűbben jár a repülőtéri gyorsjárat 

A nyári repülőtéri forgalom várható növekedése miatt péntektől gyakrabban jár napközben a 100E Repülőtéri Expressz a Deák Ferenc tér és a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér között.
Indul az Intercity Splitbe

Indul az Intercity Splitbe 

    Az elővételi jegyértékesítés tavaszi indulása óta 8300 jegyet vásároltak az utasok, ami a tavalyi 14 ezer jegy több mint felét teszi ki.
"Varázslatos Duna" néven új luxus hajójárat Budapestről

"Varázslatos Duna" néven új luxus hajójárat Budapestről 

A Mária Terézia november 10-én indult nyolcnapos útjára, amely a németországi Passauban ér véget. 
Spanyol járatnyitás Budapest felé

Spanyol járatnyitás Budapest felé  

Bilbao városa légi összeköttetésében jelentős változás várható. Decembertől.