KLM: à la carte ételválaszték a járatokon

A KLM Amszterdamból induló interkontinentális járatainak utasai ezentúl akár à la carte ételeket is rendelhetnek. A már megszokott KLM ellátás mellett további díj ellenében 2011. szeptember 14-től 4 különöző à la carte étel is választható a légitársaság fedélzetén.

Az à la carte étlapon egészséges és könnyű japán, közkedvelt olasz, gazdag indonéz menüből lehet majd választani, mindezek mellett minden alkalommal egy exkluzív vegetáriánus étel is terítékre kerül. Minden fogás friss és egészséges alapanyagokból készül és áruk 12–15 euró között van. Az utasok maguk döntenek arról, hogy a szokásos fedélzeti ellátmányt, vagy a gourmet fogásnak is beillő új à la carte ételeket választják. A szeptember közepétől elérhető étlapot a légitársaság sikeresen tesztelte az elmúlt év során nyolc Amszerdamból elérhető célállomás felé. 

Az utasok már az indulás előtt 90 nappal, de legkésőbb a repülőgép indulása előtt 48 órával igényelhetik az à la carte ételeket. A KLM új szolgáltatása csak turista osztályon és csak az Amszterdamból Torontóba, San Fransiscoba, Tel Avivba és Kairóba közlekedő járatokon elérhető. Jövő héttől az online jegyet vásárlók már a foglalás pillanatától kezdve jelezhetik igényüket az új ételek iránt. A csütörtök óta a már repjeggyel, illetve foglalással rendelkező utasok az interneten, a KLM „Manage my by booking” oldalon is leadhatják rendeléseiket.


SIA Csoport: éves összegzés a 2024. évi teljesítményről

SIA Csoport: éves összegzés a 2024. évi teljesítményről 

A Csoport bevétele 527 millió dollárral (+2,8%) nőtt az egy évvel korábbihoz képest, és így 19 540 millió dolláros rekordot ért el.
Új kompjárat Málta és Szicília között

Új kompjárat Málta és Szicília között  

Az út körülbelül két órát vesz igénybe.
Erősen indult a balatoni hajóforgalom a szezonnyitó óta

Erősen indult a balatoni hajóforgalom a szezonnyitó óta 

A tavaszi szünet sikerét követően a májusi hosszú hétvége is minden várakozást felülmúlt a balatoni hajózásban.
Már készül a balatoni főszezonra a MÁV

Már készül a balatoni főszezonra a MÁV 

Pályafelújításokkal készül a balatoni főszezonra a MÁV, ezért erre a hétre időzítették a vágányzárat Székesfehérvár és Lepsény között.
Belépési korlátozások a madridi repülőtéren

Belépési korlátozások a madridi repülőtéren 

A közleményben nem tértek ki arra, hogy a korlátozást pontosan mikortól vezetik be.
Leáll a máltai légitársaság

Leáll a máltai légitársaság 

A leállás magyarországi járatpárokat is érint.
A KLM újraindítja izraeli járatait

A KLM újraindítja izraeli járatait 

A légitársaság szerint a körülmények kellően javultak a szolgáltatások újraindításához.
IATA : új szempontok a biztonságosabb földi kiszolgálás érdekében

IATA : új szempontok a biztonságosabb földi kiszolgálás érdekében 

A hangsúly három fő területen van: a biztonság javítása, a globális szabványok bevezetése és a fenntarthatóság előmozdítása.
Wizz Air: ugrásszerűen megnőtt a Skandináv térségbe utazók száma

Wizz Air: ugrásszerűen megnőtt a Skandináv térségbe utazók száma 

Egyre többen választják nyaralásuk célpontjának a hűvösebb Skandináv térséget.
Beköszöntött a Nagy Vonatozás korszaka

Beköszöntött a Nagy Vonatozás korszaka 

A vonatozás virágkorát éli, és egy friss kutatás szerint az európai utazók közül a következőkben még többen veszik majd igénybe ezt a szolgáltatási formát.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.