Nem csalás, nem ámítás: 669 Ft-ért oda-vissza Izraelbe

A Ryanair rendszerhibájának köszönhetően a közelmúltban egy rövid ideig 669 forintért lehetett retúr repülőjegyet vásárolni Business Plus osztályon Eilatba, az Ovda repülőtérre. Munkatársunk lecsapott a lehetőségre.

Ahogy már mi is írtunk róla, több internetes utazóblogger is felhívja a közönség figyelmét az időről időre az online foglalási rendszereken rövid ideig elérhető, téves adatbevitelből eredő olcsó repülőjegyekre. Ezeket az ultraalacsony, hibás árakat error fare-eknek nevezi a szakmai közvélemény. 2016 végén a Ryanair fapados légitársaság árazta el Business Plus jegyeit Budapestről Izrael üdülővárosába, a Vörös-tenger északi csücskében fekvő Eilatba.

A Business Plus csomag 20 kilogrammos feladott poggyászt, az indulás előtt akár egy nappal történő járatmódosítást, ingyenes becsekkolást és elsőbbségi beszállást tartalmaz, amin van még mit javítania a légitársaságnak: az elsőbbségi beszállítás előnyét egyedül az ellenőrző kapunál lehetett tapasztalni, a becsekkolásnál majdnem egy órát kellett várni, és a repülőgépre való felszállásnál sem számított, hogy milyen jeggyel rendelkezik az utas. Egy 32.211 Ft-os normál árú jegyhez képest a Business Plus 53.819 Ft-ba kerül a Budapest-Eilat útvonalon.

Az utazási idő bő 3 óra 20 perc. A Ryanair az Ovda repülőtérre szállítja az utasait, ahonnan a város 40 perces transzferrel érhető el. Jelenleg is építik az Eilattól 20 percre fekvő nemzetközi repülőteret, ami helyi információk szerint év végén nyitja majd meg kapuit. Ezután Ovdán megszűnik az utasforgalom, és a létesítmény katonai repülőtérként fog tovább üzemelni.

Eilat igazi, képeslapra illő üdülőparadicsom. A tengervíz kristálytiszta és egész évben 20-25 fok között van a hőmérséklete. A magas sótartalmának köszönhetően gazdag korall- és tengeri élővilággal rendelkezik, így búvárkodásra is alkalmas. A városban a többszintes luxusszállodáktól kezdve az olcsóbb apartmanokig minden árkategóriában foglalhatók szállások.

Található a városban víz alatti obszervatórium, Delfin Reef, ahol természetes környezetükben láthatók a delfinek. Az állatokkal való érintkezés önkéntes alapon történik, a napi egyszeri etetésen kívül nem garantálnak semmit.

A várostól körülbelül 20 perces autóútra a sivatagban működik tevefarm, ahol lehetőség van teveháton megnézni a naplementét, majd utána elfogyasztani egy beduin stílusú vacsorát.

Eilatból több rövidebb és hosszabb kirándulás is szervezhető. A közelben található a Timna Valley Nemzeti Park és vadrezervátum, ahol a bibliai időkből származó állati leletek találhatók, és szintén közel van a Vörös Kanyon.

Több utazási iroda is szervez egész napos utakat a Holt-tengerhez, Jeruzsálembe, Betlehembe és Tel-Avivba. Eilat rendelkezik belföldi repülőtérrel és autóbuszállomással is, így tömegközlekedéssel is könnyen bejárható majdnem az egész ország.


Máltán rendezik a világ elsőszámú akadályversenyét

Máltán rendezik a világ elsőszámú akadályversenyét 

A Spartan Trifecta Weekend profi sportolók és lelkes amatőrök számára egyaránt nyitva áll.
Újabb mérföldkő az utazási és turisztikai szektorban

Újabb mérföldkő az utazási és turisztikai szektorban 

Közösen dolgozik a fenntarthatóságért a világ nyolc legnagyobb fenntartható turisztikai minősítő testülete.
Lebensgefühl - érezd az osztrák életérzést!

Lebensgefühl - érezd az osztrák életérzést!  

Az Österreich Werbung bemutatja: Lebensgefühl - érezd az osztrák életérzést!
Kolbászos standok az UNESCO listáján?

Kolbászos standok az UNESCO listáján? 

A bécsi kávéházi kultúra után most a lacikonyhák is felkerülhetnek a világörökség listára.
Barcelona betiltja a turisták számára a lakásbérlést

Barcelona betiltja a turisták számára a lakásbérlést 

A spanyol város Európa egyik legnépszerűbb úti célja, de népszerűsége miatt a lakhatás megfizethetetlenné kezd válni a lakosok számára.
Szingapúr, te drága!

Szingapúr, te drága! 

Tény, hogy Szingapúrba kevesen mennek kifejezetten Szingapúr miatt.
Olykor az influencereknek is szükségük van egy igazi nyaralásra

Olykor az influencereknek is szükségük van egy igazi nyaralásra 

Az Österreich Werbung most lehetőséget kínál nekik egy közösségi média nélküli pihenésre.
Vészhelyzettel küzd Olaszország ikonikus szigete

Vészhelyzettel küzd Olaszország ikonikus szigete 

A népszerű olasz desztináció, Capri jelenleg nem elérhető a turisták számára szállodai foglalás nélkül.
Új dubaji programok - télen-nyáron

Új dubaji programok - télen-nyáron 

A már ismert, ikonikus látnivalók mellett számos gyerek és családi, szabad- és beltéri program, kulturális rendezvények hosszú sora várja a Dubajba látogatókat.
Tűzvész tombol Görögországban

Tűzvész tombol Görögországban 

A hatóságok úgy vélik, hogy a tüzet gyújtogatás, valamint meleg, száraz időjárási körülmények okozták.