„Szívvel-lélekkel csinálunk mindent”

- mondta Czeiszing Miklós, a DZT, Német Turisztikai Hivatal budapesti kirendeltségének vezetője, szerdán, Budapesten, a DZT évzáró eseménye alkalmából. Lehet okuk a büszkeségre: a németországi magyar vendégéjszakák száma csak az idei év első kilenc hónapjában 9%-kal haladta meg a teljes előző évit.

Azaz már 700 ezer fölött járunk. Czeiszingék szívét lelkét nagyban segíti a fapados járatok növekvő száma, melynek szintén köszönhetően egyre szexibbé válik Németország. Tavaly a Ryanair indított Nürnbergbe járatot. Az airberlin kiesésével szintén megnőttek a diszkont kapacitások a németországi városlátogatásoknak amúgy is a toplistáján végző Berlinbe. „Hiába csukta be az airberlin a kapuit” — így a képviselet-vezető. De természetesen nem szabad megfeledkeznünk a Budapestről Frankfurtba és Münchenbe induló járatainak frekvenciáját egyre növelő Lufthansáról sem. A darumadaras német fuvaros hétfőn jelentette be, hogy a 2018-as nyári menetrendben heti 5-re növeli München-Debrecen járatainak számát. is. De ugyanaznap tette be lábát a Wizz Air Frankfurt Mainra a budapesti viszonylaton.

Németországba nem csak azért jó utazni, mert nagy, hanem mert van mit látni, és amit látni lehet, azt célirányosan kommunikálják az utazók felé. Évekkel előre… A DZT-nél akár 5 évre előre képesek eldönteni, hogy milyen téma köré építsenek fel egy-egy évet. Az idei Luther-emlékév már 2010-ben evidencia volt, ahogy a 2019-es, 100 éves Bauhaus évforduló is az. 2018-at a gasztronómiának szentelik a németek. Kerek egy esztendő áll rendelkezésre, hogy megértessék a világgal: a német konyha nem csupán savanyú káposztából és krumpliból áll. Ahány szövetségi állam, ahány régió, annyiféle konyha létezik. Szóval késre, villára fel, irány a német gasztrokaland!

„Ha a jövő évünk olyan lesz, mint a mostani, egy rossz szót sem szólhatunk” — búcsúzott 2017-re Czeiszing Miklós és csapata.


Ketten Comóról – exkluzív hoteldizájn a felhők felett

Ketten Comóról – exkluzív hoteldizájn a felhők felett 

Olasz elegancia, festő ecsetjére kívánkozó háttér, magyar kreativitás és időtlen luxus a hegyek ölelésében – ez a Nuvole Garden hotelprojekt a Comói-tónál.
Ez történt Linzben egy rendhagyó eseményen

Ez történt Linzben egy rendhagyó eseményen 

A jövő nem fenyegetés, hanem lehetőség: felhívás az aktív alakításra.
Spanyolországot brutális hőség éri el

Spanyolországot brutális hőség éri el 

A nyár közepét idéző időjárás várhatóan e hét csütörtöktől vasárnapig tart majd.
Az idei nyár titkos favoritja: Bulgária

Az idei nyár titkos favoritja: Bulgária 

Feljebb ugrott a Kiwi.com foglalási listáján Portugália és Málta is.
Válságstáb alakult a parajdi sóbánya turizmusának megmentésére

Válságstáb alakult a parajdi sóbánya turizmusának megmentésére 

Jelenleg a bánya egyik legújabb részét, a Telegdy-szárnyat próbálják megmenteni két szigetelőgát kialakításával.
Ömlik a víz a parajdi sóbányába, drámai a helyzet

Ömlik a víz a parajdi sóbányába, drámai a helyzet 

A hétfő éjszakai és keddi esőzések nyomán a Korond-patak vízhozama másodpercenként 50 köbméterre nőtt.
Turisztikai fejlesztés Afrikában

Turisztikai fejlesztés Afrikában 

A győri székhelyű, nemzetközi médiavállalat, a Flying Media Hungary tovább erősítette pozícióját a globális turizmus- és légiközlekedési szakmában.
Hová indulnak idén a magyarok Horvátországban?  – itt a toplista

Hová indulnak idén a magyarok Horvátországban? – itt a toplista 

A nyaralók többsége saját autóval kel útra, és a klasszikus, 7 éjszakás vakáció a legjellemzőbb, csaknem minden harmadik foglalás esetén.
Kevesebben utazunk külföldre, de hosszabb ideig maradunk

Kevesebben utazunk külföldre, de hosszabb ideig maradunk  

Idén is leginkább Horvátországba utaznak a magyarok.
Magyar Nemzeti Nap az Oszakai Világkiállításon

Magyar Nemzeti Nap az Oszakai Világkiállításon 

Közel 250 ezer érdeklődő ismerhette már meg hazánkat a pavilon nyújtotta egyedi látogatói élményen, valamint a gazdag kulturális programkínálaton keresztül.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.