„Szívvel-lélekkel csinálunk mindent”

- mondta Czeiszing Miklós, a DZT, Német Turisztikai Hivatal budapesti kirendeltségének vezetője, szerdán, Budapesten, a DZT évzáró eseménye alkalmából. Lehet okuk a büszkeségre: a németországi magyar vendégéjszakák száma csak az idei év első kilenc hónapjában 9%-kal haladta meg a teljes előző évit.

Azaz már 700 ezer fölött járunk. Czeiszingék szívét lelkét nagyban segíti a fapados járatok növekvő száma, melynek szintén köszönhetően egyre szexibbé válik Németország. Tavaly a Ryanair indított Nürnbergbe járatot. Az airberlin kiesésével szintén megnőttek a diszkont kapacitások a németországi városlátogatásoknak amúgy is a toplistáján végző Berlinbe. „Hiába csukta be az airberlin a kapuit” — így a képviselet-vezető. De természetesen nem szabad megfeledkeznünk a Budapestről Frankfurtba és Münchenbe induló járatainak frekvenciáját egyre növelő Lufthansáról sem. A darumadaras német fuvaros hétfőn jelentette be, hogy a 2018-as nyári menetrendben heti 5-re növeli München-Debrecen járatainak számát. is. De ugyanaznap tette be lábát a Wizz Air Frankfurt Mainra a budapesti viszonylaton.

Németországba nem csak azért jó utazni, mert nagy, hanem mert van mit látni, és amit látni lehet, azt célirányosan kommunikálják az utazók felé. Évekkel előre… A DZT-nél akár 5 évre előre képesek eldönteni, hogy milyen téma köré építsenek fel egy-egy évet. Az idei Luther-emlékév már 2010-ben evidencia volt, ahogy a 2019-es, 100 éves Bauhaus évforduló is az. 2018-at a gasztronómiának szentelik a németek. Kerek egy esztendő áll rendelkezésre, hogy megértessék a világgal: a német konyha nem csupán savanyú káposztából és krumpliból áll. Ahány szövetségi állam, ahány régió, annyiféle konyha létezik. Szóval késre, villára fel, irány a német gasztrokaland!

„Ha a jövő évünk olyan lesz, mint a mostani, egy rossz szót sem szólhatunk” — búcsúzott 2017-re Czeiszing Miklós és csapata.


Midsommer, avagy egy varázslatos svédországi éjszaka

Midsommer, avagy egy varázslatos svédországi éjszaka 

A nyári napforduló a svédek második legnagyobb ünnepe, az éj ilyenkor a hagyományok szerint tele van varázslattal.
Tűzvész Splitnél – videóval

Tűzvész Splitnél – videóval 

A tűzoltók egyelőre nem tudják megfékezni a lángokat.
Ausztria újra felfedezve – Sport, ízek és élmények karnyújtásnyira

Ausztria újra felfedezve – Sport, ízek és élmények karnyújtásnyira 

Ausztria 2025-ben is izgalmas célpont a magyar utazók számára.
Zseniális ötlet Bécs turizmusáért felelőseitől: új sétaútvonal egy ikonikus film nyomán

Zseniális ötlet Bécs turizmusáért felelőseitől: új sétaútvonal egy ikonikus film nyomán 

Különleges új sétaprogram az osztrák fővárosban.
Retro fesztivál Opatijában

Retro fesztivál Opatijában 

Június 26-28. között Opatija a retro szórakozás fővárosává válik.
Már csak ez hiányzott: fertőző, ragályos kór jelent meg Romániában

Már csak ez hiányzott: fertőző, ragályos kór jelent meg Romániában 

Első ízben mutatták ki a juhhimlőt (variola ovina) a helyi illetékes hatóságok.
Napfényes ANTOR szezonnyitó a város felett

Napfényes ANTOR szezonnyitó a város felett 

Június 17-én a belvárosi Pullmann Hotel hangulatos rendezvénytermében tartotta szezonnyitó eseményét öt Magyarországon működő nemzeti idegenforgalmi szervezet.
Miért jönnek szívesen az osztrákok hozzánk?

Miért jönnek szívesen az osztrákok hozzánk? 

Az UniCredit Bank Austria idén is elkészítette a nyaralási euró számítását.
Ennyit költenek külföldi nyaralásra a magyar családok

Ennyit költenek külföldi nyaralásra a magyar családok 

Idén minden második magyar készül külföldre utazni legalább egyszer. Az úti célok változatlanok, de egyre többe kerül a nyaralás.
Közzétette foglalási adatait az ALDI Utazás

Közzétette foglalási adatait az ALDI Utazás 

A számok átlagosan 33 százalékos utasszám-növekedést mutatnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.