Nyugat-Magyarországra kedvezményesen 

Nyugat-Magyarország kiemelkedő rendezvényeire a turisták kedvezményesen utazhatnak a GYESEV-vel kötött megállapodás szerint - erről  számolt be a Turizmus Kiállításon megtartott rögtönzött sajtótájékoztatóján a Magyar Turizmus Zrt. Nyugat-dunántúli Regi­o­nális Marketing Igazgatóságának vezetője. 
Befutott az élményvonat

Befutott az élményvonat 

Az Utazás Kiállítás szakmai napján az utazási irodák és a szakmai sajtó számára különvonatot indított a MÁV Nosztalgia Kft. február utolsó napján a Nyugati pályaudvarról a Kőbánya teher (HUNGEXPO) állomásra. 
Nyugat itthon – utazás irodalommal

Nyugat itthon – utazás irodalommal 

A kortárs költők és írók szemével mutatja be Magyarország turisztikai régióit a Magyar Turizmus Zrt. és az Újnyugat Irodalmi Kör. A „Nyugat Itthon” rendezvénysorozat második estjén a dél-alföldi tájra kalauzolták el az irodalomkedvelőket az előadók és a régió képviselői csütörtökön. Az újra megnyitott Hotel Nemzetiben Vaszily Edit köszöntötte a megjelenteket, majd a szálloda történetét elevenítette fel.
Védjegyet kaptak a kempingek is

Védjegyet kaptak a kempingek is 

A kempingek és üdülőház-telepek Nemzeti Tanúsító Védjegyének ünnepélyes átadására szerdán a Nemzetgazdasági Minisztériumban került sor.
Tiszta kezekkel az influenza ellen!

Tiszta kezekkel az influenza ellen! 

Az influenzás megbetegedések terjedésének megelőzésére "Óvd akit szeretsz, ne vidd haza az influenzát!" címmel országos népegészségügyi kampány indult, amelyben az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) mellett több közlekedési vállalat is részt vesz.
Kalocsa, az álomba szenderült város

Kalocsa, az álomba szenderült város 

Tíz-húsz évvel ezelőtt virágkorát élte a turizmus Kalocsán. Azóta némileg elhalványult a város varázsa, és kevesebb vendég is kopogtat a szálláshelyeken. A helyiek nem elégszenek meg a helyzettel, komoly terveket szőnek a forgalom fellendítésére.
Múzeumi meseórák  Miskolcon

Múzeumi meseórák Miskolcon 

A Miskolcra látogató turisták számára kihagyhatatlan élményt nyújt a színház, és a színészmúzeum. Sokan úgy tervezik útjukat, hogy tudják, nem fognak a gyerekek se unatkozni. Miskolc Színháztörténeti és Színészmúzeumában „beadhatják” a kicsiket, vagy maguk is elvarázsolódhatnak a mesék világában.
Kocsonyafesztivál: Kassa lesz a díszvendég

Kocsonyafesztivál: Kassa lesz a díszvendég 

Tizenharmadszor rendezik meg 2013. február 22-24. között a turisztikai nívódíjas Miskolci Kocsonyafesztivált, amelynek díszvendége Kassa lesz.
Haza ízek, hazai termelők a Ferihegyen

Haza ízek, hazai termelők a Ferihegyen 

Főleg hazai termékeket kínáló üzlet nyílt meg a budapesti repülőtér 2A terminál tranzit területén december 20-án, csütörtökön. 

Világörökségi vándorkiállítással nyitott az Örökség Galéria 

A magyarországi világörökségi helyszíneket bemutató vándorkiállítással nyitott újra december 17-én az Örökség Galéria a Forster Örökségközpont aulájában.

Sétáló pince és színes adventi programok 

Miskolc és Mezőkövesd téli látnivalóit, a fesztiválokat, a kulturális, a színházi, valamint a múzeumi programlehetőségeket ismerhették meg turizmussal foglalkozó szakújságírók azon a tanulmányúton, amelyet a  Magyar Turizmus Zrt., a miskolci TDM, a MINDMÁR és a mezőkövesdi TDM szervezett december első hétvégéjén.

Rendezvényközpontot adtak át Nógrádgárdonyban 

Látogató- és rendezvényközpontot nyitottak meg ünnepélyes külsőségek között szombaton, december 8-án Nógrádgárdonyban, a kastély közelében.

Húsz éves a MÁV Nosztalgia 

A MÁV Nosztalgia Kft. 2012 december 19-én ünnepli 20. születésnapját, ebből az alkalomból 20 éve „ Dobog a mozdonyszív” elnevezéssel születésnapi programbemutatóval egybekötött tájékoztatót tartottak partnereik és a szakújságírók számára december 4-én, kedden, a Nyugati pályaudvaron.

Indul az Edelényi Kastélysziget projekt 

Az edelényi L'Huillier-Coburg kastélyban ünnepélyes keretek között szerdán került sor az „Edelényi Kastélysziget Kulturális-Turisztikai Központ II. fejlesztési ütem: A kulturális és turisztikai központ innováción alapuló kínálatfejlesztése országos hírű gyűjtemények elhelyezésével és a Kastélysziget teljes rehabilitációjával” című kiemelt projekt támogatási szerződésének aláírására.

Schmuck Andor, Bangó Margit és Rákóczi szülőháza 

Sztárvendégek, vércukormérés és utazási ajánlatok színesítették az elmúlt hétvégén immár harmadik alkalommal megrendezett Nyugdíjas Expót a Syma Csarnokban.

Önkormányzati összefogás a határ mentén 

Öt önkormányzat fogott össze, hogy közös marketingmunkával együttesen népszerűsítsék fürdőiket, ehhez közel 112 millió forint állt rendelkezésükre.

Piknik a kastélykertben 

Harmadik alkalommal rendezi meg az Esterházy Alapítvány Kismartonban híres koncertsorozatát. A megszokott programok mellett újabb zenei érdekességeket mutatnak be, és sztárvendégeket is hívtak. Erről szerdán, Bécsben tartottak sajtótájékoztatót.

Bővülő szálláskínálat a legkisebb magyar településen 

A zalai megyei Gosztola hazánk egyik legkisebb települése, tizenhét lakójával nem népes település, de az idegenforgalomnak köszönhetően többen nyaralnak és telelnek itt.

Reneszánsz világ születik Ozorán 

Támogatási szerződést írt alá Varga Kálmán, a Műemlékek Nemzeti Gondnokságának igazgatója és Sebestyén Attila, a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség operatív igazgatója csütörtökön, október 25-én az ozorai várban. 

Agóra helyett Csabagyöngye 

Két napos tanulmányútra hívta a szakújságírókat és az utazási irodák képviselőit a Békéscsabai Regionális Turisztikai Klaszter (BRTK), amely azzal a céllal jött létre, hogy a Békéscsabán és a régió vonzáskörzetében található turisztikai szolgáltatásokat, műemlékeket, rendezvényeket, látnivalókat és természeti kincseket, megismertesse az utazóközönséggel és a turisztikai szakemberekkel. 

Megnyílt a Csabai Kolbászfesztivál 

Hivatalosan is megnyílt a Csabai Kolbászfesztivál pénteken, október 19-én Békéscsabán.

Megszépült a Hotel Sopron 

Közel 100 fős ünnepséget rendeztek pénteken, október 12-én, a Hotel Sopron megújulása alkalmából.

Főszezon: kiemelt szerepet kapott Kassa 

Ajándékokkal, kóstolókkal, a szállodáknál foglalási engedményekkel marasztalták a standoknál a vendégeket szeptember végén 29-30-án, a Budai Várban megrendezett Főszezon Turisztikai, gasztronómiai kiállítás és vásáron. 

Turizmus és fenntarthatóság 

Az ENSZ 1980 óta szervezi meg a Turizmus Világnapját szeptember 27-én. Magyarország tavaly rendezte meg először, hagyományteremtő jelleggel. Az MT Zrt. nagyszabású vendégbarát akciót hirdetett a Turizmus Világnapjához kapcsolódóan, melynek központi témájaként a turizmus és a fenntartható energia kapcsolatát jelölte meg az ENSZ Turisztikai Világszervezete „Tourism & Sustainable Energy: Powering Sustainable Development” címmel.

Az év ökoturisztikai létesítményei 

A Turizmus Világnapján adták át „Az év ökoturisztikai létesítménye 2012” díjakat csütörtökön a Gundel cukrászdában.

Kezdődik a Főszezon! 

Hatodszor rendezik meg a Főszezon turisztikai és gasztronómiai kiállítást és vásárt szeptember 29-és 30-án a Budai Várban.

Így telt az autómentes nap az Andrássy korzón 

Az autómentes nappal zárták le a mobilitási hét programsorozatát szombaton, melyet tizenegyedszer rendeztek meg.

Fraknó várában idén is puskaporos a fesztivál 

Ma, szombaton, szeptember 22-én puskaporos reggelre ébrednek a Fraknó várát elfoglalt hagyományőrzők, és a fesztivál vasárnap estig is eltart. 

Zarándokvonatok 2013-ban 

A Misszió Tours Utazási Iroda és a MÁV Nosztalgia Kft. közösen tartott csütörtöki sajtótájékoztatójukon jelentették be, hogy 2013-ban ismét Közép-Európa két fontos zarándokhelyére hívják az utazókat.

Szeged a napfény városa 

Két napos tanulmányútra hívta a turizmussal foglalkozó szakújságírókat a Szeged-Alsóvárosi Ferences Látogatóközpont és a Szeged és Térsége Turisztikai Nonprofit kft. 

Papucsos ló a Sofitelben 

Először rendezik meg a Kincsem Lovaspóló Fesztivált a Kincsem Parkban szeptember 22-én. A belépés ingyenes, a program egész napos.

Nyárbúcsúztató fesztivál a Zsindelyes Tanyán 

Jó időre várnak szeptember elsején Érpatakon, a Zsindelyes tanyán, ahol már hagyományosan hatodik alkalommal rendezik meg hivatalos nyárbúcsúztató fesztiváljukat, a VI. Zsindelyes pálinka- és népi gasztronómiai fesztivált. 

A Wizz Air ismét felszólítja a Ryanairt az átlátható árazásra 

Daniel de Carvalho, a Wizz Air fapados légitársaság kommunikációs vezetője azért hívta össze kedden, augusztus 7-én a szaksajtó képviselőit, hogy közölje: "A Wizz Air, Magyarország diszkont légitársasága ismét arra szólítja fel a Ryanairt, hogy ugyanolyan átlátható árakat kínáljon a magyar utasoknak, mint amelyeket a fogyasztók a wizzair.com-on történő foglalások alkalmával választanak”.

Legyen Budapest Európa fürdővárosa! 

Stratégiai együttműködési megállapodást írtak alá a Magyar Turizmus Zrt. és a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. vezetői augusztus elsején, a Széchenyi Fürdőben újságírók előtt. A 7. Budapest BWI kampány célja ezúttal is Budapest, mint vonzó turisztikai desztináció népszerűsítése, valamint a főváros utó- és előszezoni vendégforgalmának növelése.

2,2 milliárdot hozott az első félév a HUNGEXPO-nak 

A HUNGEXPO Zrt. 45 millió forinttal több árbevételt ért el az első félévben, mint amit tervezett, összesen nettó 2,2 milliárd forintot. Az első félévben tartott 16 kiállításon 1947 kiállító 79 ezer négyzetméternyi területet bérelt. 

VI. Gancafesztivál Acsán 

Hatodik alkalommal rendezték meg július 21-én Acsán, a Prónay Kastély kertjében a Gancafesztált. 

Nyitás előtt a FUTURA Mosonmagyaróváron 

Augusztus közepén nyit a FUTURA Mosonmagyaróváron. Az interaktív természettudományi élményközpontot, a város új turisztikai látványosságát nemzetközi sajtótájékoztatón csütörtökön mutatták be.

Magyar turisták drukkolnak Görögországban 

Örömünnep a görögöknél: szombaton meccset nyert válogatottjuk az Eb-n. Korfura éppen akkor érkezett egy csapat magyar nyaraló, amikor örömmámorban úszott a sziget.

Szeptemberben lesz az első magyar lovaspóló fesztivál 

Az első magyar lovaspóló fesztivált rendezik meg a Kincsem Parkban szeptember 22- én szombaton. A rendezvényről és a hazai lovaspólóról június 13-án tartottak sajtótájékoztatót.

Danubius Goes Green 

-Nagy reményeket fűzök az első, most üzembe helyezett komposztálóhoz - mondta Krausz György, a BW Hotel Hungaria és a Danubius Hotel Arena szállodaigazgatója azon a június 12-i sajtótájékoztatón, amelyen bemutatták a készüléket, ami helyben oldja meg a biológiailag lebomló hulladékok kezelését.

Újságírók a cseh EDEN nyertesnél 

Magyar újságírók látogattak el a morvaországi kistérségbe, amely tavaly nyerte el az Európai Unió pályázatán a kiváló desztináció címet az "Régi értékek - új funkciók" kategóriában.

Projektzáró a Martfű Termál SPA-nál 

A nagyközönség számára még nem látogatható, de két hét múlva már birtokba vehetik a vendégek a csütörtökön, május 31-én, a projektzáró rendezvényen átadott Martfű Termál SPA közel háromezer négyzetméteren elterülő szolgáltatóházát. 

A fürdők felett mindig kék az ég! 

Hasznos két napos konferencián vagyunk túl - összegezte Vancsura Miklós, a Magyar Fürdőszövetség ügyvezető elnöke tavaszi közgyűlésükön, amelyet május 15-16-án tartottak meg a Ramada Resort Aquaworld Budapestben.

Több pénz a kulturális fesztiválok támogatására 

A Nemzeti Kulturális Alap (NKA) Kulturális Fesztiválok Kollégiuma 590 millió forint helyett 772 millió forintot osztott szét a kiemelkedő kulturális értékekkel bíró pályázó fesztiválok számára. Ezt pénteken L. Simon László, az NKA Bizottságának elnöke jelentette be.

Megnyílt a Kumánia gyógyfürdő 

Május elsején átadták a város új létesítményét, a Kumánia Gyógy- és Strandfürdőt, valamint a három csillagos Hotel Kumániát Kisujszálláson.

Átadták a Merzse-mocsár tanösvényt 

A Budapest XVII. kerületi Merzse-mocsár tanösvényt Riz Levente, Rákosmente polgármestere, országgyűlési képviselő adta át április 28-án.

Kulturális újdonságok beutaztatóknak 

Főként beutaztató utazási irodák képviseltették magukat azon a fórumon, ahol a különböző programgazdák ajánlatait, újdonságait ismerhették meg.

Májusban nyit a Kumánia gyógyfürdo 

Május elsején adjuk át Kisújszálláson a gyógyfürdot és a hotelt – mondta el Kecze István polgármester a Torkos György fürdoigazgatóval megtartott közös tájékoztatóján.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!