Idegenvezető mutatja be Ady, Jókai és Kossuth sírját

Idegenvezető mutatja be Ady, Jókai és Kossuth sírját 

Turisztikai szempontból is érdekes lehet Budapest egyik legnagyobb temetője.
Cárok nyomában: Moszkva és Szentpétervár

Cárok nyomában: Moszkva és Szentpétervár 

Két külön világ az orosz birodalom régi és új fővárosa. Aki felkeresi mindkettőt, talán jobban megérti a történelme folyamán Európa és Ázsia között ingadozó birodalmat. Moszkvát és Szentpétervárt egyre több honfitársunk akarja felfedezni.

Füreden átélheti, milyen a viharos Balatonon vitorlázni 

Megkezdődött a tavaszi szünet. Többek között Balatonfüreden, a Vitorlázeumba is bejelentkeztek már diákcsoportok, hogy megnézzék a múzeumot, amely a balatoni vitorlázás első klubházának emeletén van.
Milliárdokból épül vitorlásközpont Balatonfüreden

Milliárdokból épül vitorlásközpont Balatonfüreden 

Már nem tűnik álomnak, hogy vitorlázás után kerékpárra üljünk, vagy lóra, bejárjuk a tó környékét, majd újra vitorlázzunk a Balatonon. Az aktív turisztikai hálózat fejlesztésére, a Bejárható Magyarország programhoz kapcsolódva a Magyar Vitorlás Szövetség két és félmilliárd forint összértékű beruházásra kapott támogatást – hangzott el az április 12-én Balatonfüreden megtartott sajtótájékoztatón
Hadrianus, Vasarely és a Hello Wood találkozása Óbudán

Hadrianus, Vasarely és a Hello Wood találkozása Óbudán 

127 ezer lakosával a hatodik legnagyobb magyarországi település lehetne Óbuda. A kerület néhány évvel ezelőtt felgyorsította a turizmus fejlesztését. A minap konferenciát és workshopot rendeztek, ahol a szakma képviselői megismerhették a kerület vezetőinek terveit és az üzleti lehetőségekről is tárgyalhattak.

Drasztikusan csökken a falusi szobakiadók száma 

„Vidéki örökségeink a Kárpát-medencében” címmel konferenciát rendezett a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége (FATOSZ) és a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar március 24-én pénteken az egyetemen. Az eseményen kiderült: míg 2010-ben 3976 falusi vendéglátó volt hazánkban, addig folyamatos csökkenés mellett 2015-ben már csak 2660 volt a számuk. Ezzel párhuzamosan csökkent a szobák, így értelemszerűen a férőhelyek száma is.
Idén is lesz Zsolnay Fényfesztivál Pécsett

Idén is lesz Zsolnay Fényfesztivál Pécsett 

A kísérleti jelleggel tavaly megrendezett első pécsi Zsolnay Fényfesztiválra 2016-ban mintegy 50 ezer látogató volt kíváncsi, idén még több érdeklődőt várnak.

Ünnepelve várja a turistákat a gyulai Almásy-kastély 

A gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont megnyitásának első évfordulóját ünnepli március 18-án. Az évfordulót egy héten keresztül tárlatvezetésekkel, szombaton kastélyfesztivállal ünneplik meg. Ennek alkalmából sajtótájékoztatót tartottak, ahol dr. Görgényi Ernő, a város polgármestere jelentette be, hogy a látogatói tervet túlszárnyalták, a nyitás óta 76.241 érdeklődő kereste fel a kastélyt.

Kolbász- és sódarmustrával indul a szezon Gyulán 

Gyulán stílszerűen a VII. Kolbász- és Sódarmustrával március utolsó napján kezdődik a turisztikai szezon a Várkertben. A Gyulai Pálinka Manufaktúra kóstolóházában március 9-én az eseményt beharangozó sajtótájékoztatót és tanulmányutat szerveztek.

Kárpátaljai utazások szervezéséhez lehet támogatásért pályázni  

A Kárpátalja turizmusáról tartott előadást a téma avatott szakértője, a Kárpátaljai Magyar Turisztikai Tanács elnöke az Utazás kiállításon március 2-án.

Felívelőben Szlovákia turizmusa 

A Szlovák Köztársaság Közlekedési és Építésügyi Minisztériumának vezetője, Érsek Árpád miniszter is megjelent azon a sajtótájékoztatón, amelyet a Szlovák Turisztikai Képviselet vezetője, Soňa Jelínková moderált az Utazás kiállítás szlovák standján. A tájékoztatón megjelent még Ivana Magatová, a minisztérium idegenforgalmi főosztályának vezetője, valamint Karolina Ducka, a minisztérium szóvivője.

Az AB Agróval egyenesen Algériába 

2017-18-as újdonságait és speciális ajánlatait mutatta be az AB Agro Utazási Iroda katalógusbemutatóján február 27-én a Hotel Benczúr különtermében, az eseményen több mint 60 partner vett részt.

MTÜ és Korda Stúdió: mindent a filmes turizmusért 

A Magyar Turisztikai Ügynökség, a Korda Filmstúdió és a Filmközpont Kft. (Korda Filmpark) háromoldalú együttműködési megállapodás kötött a filmes turizmus fellendítése érdekében – jelentették be február 24-én a Korda Filmstúdió és Látogatóközpont üvegtermében megtartott sajtóbeszélgetésen.

Luther 2017 - Németország tematikus kampánya 

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) sajtótájékoztatón számolt be 2017-es tematikus kampányukról, a német idegenforgalomban várható fejlődésről, valamint a DZT középtávú céljairól február 21-én a Kempinski Hotel Corvinusban.

Nagyszabású katalógusbemutatóval indult az Anubis Travel újéve 

2017. február 17-én a Corinthia szállodában került megrendezésre Magyarország egyik legsikeresebb utazási irodájának, az Anubis Travelnek az idei katalógusbemutatója. A cég ügyvezető igazgatója, Ahmed Bahgat keleties hangulattal átitatott rendezvényen ismertette a partnerekkel a 2017-es nyár széles körű utazási kínálatát, illetve mutatta be utas- és egyben partnerközpontú újításait.

Magyarok a Brnói Vásárvárosban 

A Brnói Vásárvállalat, a Cseh Köztársaság budapesti Nagykövetsége, valamint Csehország Ipari és Kereskedelmi Minisztériuma február 15-én a nagykövetségen közös sajtótájékoztatón mutatta be a Brnói Vásárváros idei legfontosabb eseményeit. Máté Szilvia, a BD-Expo Kft. ügyvezető igazgatója volt az esemény moderátora, a szakemberek mellett megjelent Juraj Chmiel, a Cseh Köztársaság Magyarországra akkreditált nagykövete is.

Összefogtak a hajósok a vízi turizmusért 

Navigare necesse est - vagyis hajózni szükséges. Ez lehetett volna annak a sajtótájékoztatónak a mottója, amelyet a Kossuth Múzeumhajó és Vénhajó étteremben február 14-én rendeztek meg. Ugyanis „hajósok” gyűltek össze annak érdekben, hogy összefogásuk eredményeként a vízi turizmus fellendüljön.

Moldávia és Havasalföld a Hon Tours újdonságai között 

Stílszerűen a luxuskivitelű, 121 éves Roham étteremhajón tartotta 2017-es katalógusbemutatóját a Hon Tours Utazási Iroda február 9-én, ahol számos újdonságról számoltak be.

Kiderült, melyek a magyarok kedvenc légitársaságai 

Ötödik alkalommal hirdették meg a magyar légi utasok számára „Az én légitársaságom” elnevezésű felmérést, amelynek végeredménye több mint 5200 értékelés alapján állt össze. Az utasok több szempontból is értékelték a légitársaságokat, a népszerűségi sorrend eredményét február 8-án díjkiosztó ünnepségen ismertették.

Proko Travel: El Camino, izlandi, örmény és grúz utak 

Számos újdonsággal bővítette idei kínálatát a szegedi székhelyű Proko Travel. Egyes útjaik tempóját lassabbra vették az utasok igényeihez igazodva. 

Mentes süteményújdonságok a Zsolnayban 

Három új, cukor- és lisztmentes süteményt mutattak be a Radisson Blu Béke szálloda Zsolnay Kávéházában január 6-án, mindegyik más-más történetet rejt magában: a varázslatos Cassiopeia, a megújult Béke desszert és a legújabb tortaszelet, a Zsolnay-Lúdláb. A kávéház minden évben előrukkol egy újabb desszertsorral, 26 süteményt kínálnak, és ennek mintegy fele valamitől „mentes”.

Megjelent a Tematikus utak Szlovákiában és a Magas-Tátra túrakaluz 

A Szlovák Idegenforgalmi Hivatal Budapesti Képviselete és a Kornétás Kiadó Barna Béla és Pusztay Sándor Tematikus utak Szlovákiában, valamint Nagy Árpád Magas-Tátra túrakaluz című kötetét mutatták be december 19-én a Károlyi Étterem és Kávéházban.

Víz és kolbász, papír és acél – a sokarcú Dunaújváros 

Adventi forgatag, disznótoros buli, papírmúzeum, kézműves sörök, retro kisvendéglő, megújult kemping, szoborpark – Dunaújváros nem szűkölködik programokban, látnivalókban.

Ady és Léda nyomában a nagyváradi adventi forgatagban 

Második alkalommal tartják meg Nagyváradon az adventi vásárt, ahonnan nem hiányzott a forralt bor, az ízléses vásárfia mellett pedig ínyencségeket is kínáltak a messziről is érkező vendégeknek.

Magyar képzőművészek a Danubianában 

A dunacsúnyi víztározónál felépült Szlovákia első, kortárs művészetet bemutató modern művészetek magánmúzeuma, vagyis a Danubiana Meulensteen Art Museum nem először látna falai között magyar képzőművészeket. Évekkel ezelőtt, 2011-ben Keserü Ilona alkotásaiból Szín-Öröm-Kép címmel, Rudolf Sikora munkáiból pedig Az ember végül tudja... címmel állítottak össze magyar–szlovák közös tárlatot.

Pozsonyi karácsony: jégpálya, mézbor és advent a várban 

Pozsonyi kiflit, puncsot, forralt bort, karácsonyi mézbort, palacsintát, forró grogot és sült kolbászt is kínálnak Pozsonyban a karácsonyi vásári forgatagban.

Bulgáriai szállodakatalógus és új albán partner a Robinson Tours-nál 

2017-es újdonságait és speciális ajánlatait mutatta be a Robinson Tours katalógusbemutatóján és partnertalálkozóján november 24-én a Hotel Novotel Centrumban, ahol több mint 100 partner és a szaksajtó képviselői vettek részt.

Nanhai: kínai kerület kungfuval és operával 

Turisztikai szakemberek előtt mutatkozott be egy kínai város, a Kuangtung tartományban lévő Foshan Nanhai kerülete november 20-án.

Ha tél, akkor Szlovákia 

A legismertebb és legkedveltebb három szlovák téli úti cél, Donovaly, a Magas-Tátra, és az Alacsony-Tátra kínálatát mutatta be a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal.

Megnyílt a Budapesti Karácsonyi Vásár 

Ünnepélyes külsőségek közt, november 12-én szombaton nyílik meg a Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren, de már pénteken, a vásár hivatalos első napján kinyitott a pavilonok zöme, „hangolnak” a karácsonyi csengők, és hurka, kolbász illata érződik a téren.

Az idei ősz is a múzeumokról szól 

Hatvanban nagyvadakkal találkoztunk, Gödöllőn múzeumpedagógiai programokba leshettünk be a Múzeumok Őszi Fesztiválját beharangozó tanulmányút során.

Omán és a Fülöp-szigetek a Haris Travel Club kínálatában 

Számos újdonságot tartalmaz a Haris Travel Club most megjelent, 2016-2017-es Tél-Tavasz katalógusa.

Díjazták az év ökoturisztikai létesítményeit 

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) és a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a Nemzeti Parkok hetéhez kapcsolódva írt ki pályázatot "Az év ökoturisztikai létesítménye" cím elnyerésére, az eredményt pedig a Turizmus Világnapján, szeptember 27-én hirdették ki a Larus Rendezvényközpontban.

Nyitott szívek, nyitott kapuk a Belvárosi Plébániatemplomban 

Több mint kétéves rekonstrukciós munka után teljes fényében ragyog a Március 15. téren található Belvárosi Plébániatemplom, amelyet augusztus 14-én nyitottak meg. A Turizmus Világnapján arról beszéltek, hogy a gazdag kulturális és egyházi örökséget milyen módon tudják bemutatni a turisták számára.

Kiállítással ünnepel a Vendéglátóipari Múzeum 

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját. Ebből az alkalomból szeptember 23-án délután megnyílt az MKVM 50 című kiállítás, amely a múzeum kalandos történetét, valamint gyűjteményeiben őrzött különleges tárgyakat mutatja be. 

Kiderült, ki kapta a Gundel Károly-díjat 

Harmadik alkalommal döntötte el a Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) és 16 szakmai szervezet, hogy kik kapják az idén a Gundel Károly-díjat. Az eredményről stílszerűen Gundel Károly születésnapján, szeptember 23-án azon a sajtótájékoztatón számoltak be, melynek a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum adott otthont. 

''Azok a boldog napok'' Cipruson és a Toldi moziban 

A Ciprusi Nagykövetség Constantinos Patsalides „Beloved Days” („Azok a boldog napok”) című díjnyertes ciprusi filmjének sajtótájékoztatójára hívta meg az újságírókat szeptember 19-én a Toldi Filmszínházba. A ciprusi dokumentumfilmet először mutatják be Magyarországon, a premiervetítés szeptember 22-én lesz, az érdeklődők számára még vetítik a Toldiban 23-án és 24-én is.

Sikeres év után optimista jövő - négy éves a miskolci TDM 

Miskolc őszi turisztikai kínálatát mutatta be a szaksajtónak a Magyar Turisztikai Ügynökség Észak-Magyarországi Regionális Marketingigazgatósága és a MIDMAR Nonprofit Kft. a szeptember 6-án rendezett sajtónapján, amelyen egyben a TDM születésnek negyedik évfordulóját ünnepelték meg. 

Mintha Szigetvár kikopott volna a köztudatból 

A „Zrínyi Miklós – Szigetvár 1566” Emlékév alkalmából és Szulejmán szultán síremléke ásatásának záró programján Fazekas Róbert, a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének alelnöke, dr. Hóvári János, az Emlékév Emlékbizottságának elnöke és dr. Vass Péter Szigetvár polgármestere közös sajtótájékoztatón beszéltek a város idegenforgalmi vonzerőiről.

Idén Bulgária a menő 

Történelmi látnivalók, finom homokos tengerpart, hajókirándulás és folklórprogram színesítette a Robinson Tours által szervezett bulgáriai tanulmányutat, amelynek során bejártuk az ország számos jelentős látnivalóját és főbb tengerparti üdülőhelyeit Szófiától Szozopolig.

Antik macik és időkapu az Észak-Alföldön 

Martfűn mindig történik valami: június végén tiszavirágzásra, média horgászversenyre és a környék megismerésére invitáltak turisztikai újságírókat.

Az Aranyhomoktól a Napospartig - idén Bulgária a menő 

Történelmi látnivalók, szemet gyönyörködtető épületek, finomhomokos tengerpart, hajókirándulás és izgalmas folklórprogram színesítette a Robinson Tours által szervezett bulgáriai tanulmányutat, mely során Szófiától egészen Szozopolig bejártuk az ország jelentős desztinációit.

Idén is együtt buliztak a turisztikai képviseletek 

A több éves hagyományokhoz híven idén is megrendezte nyárköszöntő partnerpartiját a Magyarországon működő Nemzeti Idegenforgalmi Képviseletek szövetsége (ANTOR) június 15-én a Károlyi-palotában működő Károlyi étterem és kerthelyiségben. Szerencsére az idő kedvezett az ünneplőknek, így a kerthelyiségben köszöntötte a megjelenteket a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal budapesti képviselet-vezetője, Soňa Jelínková.

Utazásról - zarándokként 

A Makrovilág Utazási és Zarándok Utazási Iroda június 15-én megkezdte működésének 30. jubileumi évét - jelentette be Madari Gyula, az iroda vezetője azon a sajtótájékoztatón, amelyet 30 év kegyelem címmel rendezett meg az egykori Vörösmarty mozi helyén működő Premier Kultcaféban.

Emléktáblát kap Gundel János, a neves vendéglős dinasztia alapítója 

Gundel János halálának 100. évfordulója alkalmából emléktáblát avatnak - jelentették be az avatást megelőző sajtótájékoztatón május 31-én a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban. 

Első Budapesti Borbár Túra: 22 helyen kedvezménnyel 

A Magyar Turisztikai Ügynökség szakmai együttműködésével rendezik meg június 8-án az I. Budapesti Borbár Túrát. Ezen az estén budapesti borbárok látják vendégül a huszonkét magyar borvidéket, kedvezményes kóstolást és találkozási lehetőséget kínálva a borászoknak és a borfogyasztóknak. Az első Budapesti Borbár Túrán a borkedvelők huszonkét helyszínt járhatnak végig. Az esemény beharangozó sajtótájékoztatóját július 1-jén a Király utcai ETAP Borbárban rendezték. 

Bemutatkozott a ''szlovák Róma'' 

A Szlovák Idegenforgalmi Hivatal és a nagyszombati régió május 31-ére hívta meg az újságírókat és utazási irodák képviselőit a Károlyi Étterembe, hogy bemutassák a régió nevezetességeit. 

Kazári fesztivál tócsnival és laskával 

A Salgótarjántól alig pár kilométerre lévő faluban, Kazáron május utolsó szombatján több ezer ember ünnepelt a kilencedik alkalommal megrendezett Kazári Laska Fesztivál és Tócsni partin.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!