Érzékek kényeztetése a Kis-Kárpátok Borúton 

A Kis-Kárpátok Borút eseménysorozatát, az egyre népszerűbb Nyitott Pince Napokat 2014. november 14-én és 15-én, két napon át Szlovákia kiskárpáti borvidékén 15. alkalommal rendezték meg.
Kerékpárral, kajakkal – őszi kalandok a Nyugat-Balatonon

Kerékpárral, kajakkal – őszi kalandok a Nyugat-Balatonon 

Az utóbbi időben egyre több híradás és tudósítás szól arról, hogy a Balaton ősszel és télen is szép, van látnivaló a nagy tó mellett és környékén. 
Donovaly, a tél királya

Donovaly, a tél királya 

Donovalyn – ami magyarul Dóval – hamarosan elindul a síszezon, melyről a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal számolt be.

Nyitott Pince Napok a szlovákiai kiskárpáti borvidéken 

Az egyre népszerűbb Nyitott Pince Napokat 2014. november 14-én és 15-én Szlovákia kiskárpáti borvidékén 15. alkalommal rendezik meg. A pincészetek fogadják a vendégeket, akik megtekinthetik a régió legszebb borospincéit.

Gyógyfürdő és gyógyszálló besorolást kapott a Martfű Termál SPA 

Martfű és a régió életében gyökeres változások történtek. Erről Tomasovszky László, a Martfű Termál SPA Gyógyászati Központ, Uszoda és Gyógyszálló igazgatója tájékoztatta szerkesztőségünket.
Békemaraton és fényművészet

Békemaraton és fényművészet 

Kassán mindig történik valami, így az idelátogatók is jól érzik magukat a barátságos kis utcákban, borozókban, sörözőkben, színházakban, templomokban, zsinagógákban.
Krimibe illő városnézés a Balatonon

Krimibe illő városnézés a Balatonon 

A Balaton körüli települések turisztikai szakemberei évek óta a szezon meghosszabbításán dolgoznak. Legutóbb a Balatonföldvári Kistérségi Turisztikai Egyesület szervezett tanulmányutat, hogy bemutassák az Ősszel is Balaton! elnevezésű projektjüket.
Félmilliárd forintból fejlesztik Debrecen kerékpárút-hálózatát

Félmilliárd forintból fejlesztik Debrecen kerékpárút-hálózatát 

Két keréken Debrecenben címmel szakújságírók számára tanulmányutat szervezett 2014. október 28-án a város önkormányzata, amelyen többek között bemutatták a kerékpáros turisztikai úthálózat eddigi fejlesztését és a résztvevők ki is próbálhatták az utat.
Bécsi Bál – Budapesten

Bécsi Bál – Budapesten 

Nem kell többé Bécsbe menni bálozni, mert több mint tíz év eltelte után ismét lesz Bécsi Bál Budapesten. Erről a szervező cég, a Rózsa PR Ügynökség Kft. ügyvezető igazgatója adott tájékoztatót 2014. október 15-én, szerdán Budapesten.
A Nyugatiban szállt vonatra 70 külföldi milliomos

A Nyugatiban szállt vonatra 70 külföldi milliomos 

70 utasra 33 fős személyzet jut azon a luxusvonaton, amely ma indult el Budapestről Teheránba. Az utasok főleg ausztrálok, britek, amerikaiak és kuvaitiak, akik 10-15 ezer dollárt fizettek az utazásért, a személyzet magyar. 

A falu, ahol még a részeg se lép a virágra 

Virágvásár, anyák napi főzőverseny, sportesemények a mini sporttelepen, tájház és hagyományőrzés minden vonalon. Ez talán a nagyobb községekben természetes, de hogy egy nagytanyás községnek saját fafaragó művésze, messze földön ismert virágos utcái és gyógyító lovardái vannak, az már kevésbé szokványos. Az alig több mint 4000 lakossal rendelkező Csemő azonban ilyen. Hogy mindez minek vagy kinek köszönhető? Erre Bartha Alajosné, a most leköszönő, de a község húsz éven át regnáló polgármestere adott választ egy találkozón.

Krimibe illő városnézés a Balatonon 

Turisztikai szakújságírókat hívott meg a Balatonföldvári Kistérségi Turisztikai Egyesület, hogy bemutassák október 7-i tanulmányútjukon az Ősszel is Balaton! elnevezésű projektjüket.

Békemaraton és fénnyel alkotó művészet Kassán 

Kassán mindig történik valami, ami felhívja a figyelmet erre a hangulatos, gyönyörű, otthonos városra. Nem, nem tévedés, ez a meghatározás a megfelelő: a város valóban kedves és vendégszerető. Így az idelátogatók is jól érzik magukat a barátságos kis utcákban, borozókban, sörözőkben, a színházakban, templomokban, zsinagógákban.

Sajtmustra a Hangistállóban 

A Magyar Sajtút Hálózathoz csatlakozva Nagyegyházán, szeptember végén avatták fel a Völgy Vidék Sajtút első sajtmegállóját. Ezt az alkalmat használták ki arra is, hogy a pályázati pénzből megvalósult új sajtpince átadását is „elpróbálják” a meghívott turisztikai újságírók közreműködésével. Az igazi átadást az október 3. és 4. közötti kétnapos II. Magyar Sajtmustrára tervezik.

Ruefa partnerek találkozója Kismartonban 

Burgenlandi partnertalálkozóra invitálta a RUEFA Utazási Iroda 2014. szeptember 21-én, pénteken a partnerirodák 35 képviselőjét, hogy oldott hangulatban ismerjék meg egymást, és cseréljék ki tapasztalataikat.

Zlaty Bazant, füstölt sajt és harmonikaszó a Nagycsarnokban 

Idén hetedik alkalommal rendezték meg a Szlovák Turisztikai Napokat.

Cseresznyevirágzás és más japán csemegék 

A 26 ezer alkalmazottal, 370 értékesítési irodával és 1000 viszonteladóval dolgozó Japan Travel Bureau (JTB) éppen tíz esztendeje, 2004-ben indította el kiutaztatási üzletágát Magyarországon. Az iroda ma már 13 főt foglalkoztat.

Őszi rendezvény a kulturális örökség jegyében 

Az idei Kulturális Örökség Napjait szeptember 20-21-én rendezi meg a Miniszterelnökség és a Forster Központ.

Szlovák ínyencségek Budapest belvárosában 

Hetedik alkalommal rendezi meg a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal a szlovák gasztronómiai hetet.

Egyre kevesebb a panasz a turisztikai vállalkozásokra 

A turisztikailag főszezonnak számító három nyári hónapban a fogyasztóvédők országszerte 1792 vendéglátó-ipari egységet, 128 taxis szolgáltatást vizsgáltak.

A Koch Borászat lett az év pincészete 

Koch Csabának, hajós-bajai borásznak adták át a magyar borászszakma legrangosabb elismerését, az Év pincészete-díjat 2014. szeptember 5-én, Borotán, a Koch Borászat székhelyén. A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, a Magyar Bor Akadémia és a Magyar Szőlő és Bortermelők Szövetsége 2002-ben alapította a díjat a magyar borászatban irány- és értékadó pincészetek munkájának értékelésére és elismerésére.

Átadták a Völgy Vidék Sajtút etyeki állomását 

A sikeres borutak példáját követve hazánkban a Kis- és Agrárvállalkozók, Sajtkészítők Egyesülete országos sajtút hálózatot alakított ki, amelynek az utóbbi egy hónapban két állomását is átadták.

Pápa volt a díszvendég a Főszezon kiállításon 

A budai várban, a Savoyai és a Halászó Fiú teraszon nyolcadik alkalommal, augusztus 30–31-én, szombaton és vasárnap rendezték meg az idei Főszezon turisztikai, gasztronómiai kiállítást és vásárt. A gazdag utazási és szállásajánlatokkal, gasztronómiai bemutatókkal egybekötött kétnapos, ingyenes turisztikai rendezvényen a hagyományokhoz híven folyamatosan szórakoztató programokkal is várták a látogatókat, amelyen természetesen a Turizmus Trend ismét jelent volt.

Törökország: két világrész határán 

A török riviérán egymást érik a jobbnál jobb szállodák. A kiváló szolgáltatások és az all inclusive ellátás mellett a látnivalók sora is hozzájárul a török sikertörténethez. A Kartago Toursnál ezen a nyáron ismét népszerűek voltak a négy- és ötcsillagos tengerparti hotelek. Erről az iroda egyik útján munkatársunk is meggyőződhetett.

Átadták az első Palóc Sajtút-állomást 

Maszlik Zoltán családi vállalkozásában nyílt meg a Palóc Sajtút első állomása Szentén, augusztus 10-én.

Átadás előtt az első Palóc sajtút-állomás 

Nógrád megyében, a Középső-Cserhát szelíd lankáin, a palóc föld szélén, a Szente patak völgyének festőien szép kistelepülése Szente, mely a fővárostól 70, Balassagyarmattól 20 kilométer távolságra van. Itt gazdálkodik a tejelő tehenészetére épített kézműves tejfeldolgozóját üzemeltető Maszlik Zoltán, aki joggal dicsekedhet azzal, hogy idén augusztus 10-én nála nyílik meg a Sajtút Hálózat első állomása, a Palóc sajút-tállomás. 

Időív múlt és jelen között Pannonhalmán 

Augusztus 22-24. között rendezik meg az Arcus Temporum XI – Pannonhalmi Művészeti Fesztivált.

Ősztől nemzeti tanúsító védjegyet kapnak a fürdők is 

Különlegesen zsúfoltak lesznek a fürdők augusztus elsején, amikor állítólag a legtöbb csillagot látjuk az égen. Nézhetjük is, néhány fürdőben akár hajnali négy óráig, kellemes és különleges körülmények között tehetjük, mert pénteken 5. alkalommal startol a strandok éjszakája. Az országban több mint ötven fürdő jelentkezett be erre a lehetőségre. Persze nem mindegyik tart nyitva hajlani négyig, van, amelyik csak éjfélig, érdemes ezért böngészni a honlapjukat.

19. századi formájában újult meg a dégi Festetics-kastély parkja 

Átadták a Forster Központ vagyonkezelésében lévő dégi Festetics-kastély kertrekonstrukciójának első ütemét július 17-én, Dégen. A Park-tó és környezete újult meg az első ütemben 250 millió forintos fejlesztés segítségével.

Tapolca után, Budapest előtt – Főszezon Tihanyban 

A Főszezon kiállítást eddig csak a fővárosban rendezték meg, idén azonban Tapolcán és Tihanyban is megtartották ezt a mindig sok érdeklődőt vonzó turisztikai rendezvényt.

Cirkuszok Éjszakája – 125 éves a Fővárosi Nagycirkusz 

A cirkuszművészetet népszerűsítik a tavaly nagy sikerrel bevezetett, idén második alkalommal megrendezendő Cirkuszok Éjszakáján, amelyet július 12-án, szombaton nemcsak a Fővárosi Nagycirkuszban, hanem több Balaton-parti településen is megszerveznek.

Törökország: két világrész határán 

A török riviérán egymást érik a jobbnál-jobb szállodák. A kiváló szolgáltatások és az all inclusive-ellátás mellett a környékbeli látnivalók sora is hozzájárul a török sikertörténethez.

Nyaralás az Isztrián 

Május végén a Terra Reisen húsz viszonteladó partnerét a magyarok legnépszerűbb tengerparti nyaralóhelyére, a horvátországi Isztriára vitte, ahol megnézhettük, milyen szálláshelyeket és programokat kínál az iroda a nyaralni vágyóknak.

Novemberig repülhetünk Prága és a Balaton között 

A Hévíz-Balaton Airport és Prága között az utasok számára a Czech Airlines (CSA) július 28-án új, szezonális járatot indít, amelyek hétfőnként működnek majd az idei nyári szezon végéig, és a légitársaság ATR 72-es repülőgépekkel szállítja majd az utasokat. Ezt kedden, július 1-jén a fővárosban megtartott sajtótájékoztatón jelentették be.

Illatos koncertek Pannonhalmán 

Elkezdődött a Pannonhalmi levendulahetek programsorozat.

Együtt a két Zsolnay-váza a Bálnában 

Az egyik Pécsről, a másik egyenesen Amerikából érkezett Budapestre.

Díjazták a legjobb tunéziai tour-operátorokat 

Tunéziai ízek és dallamok kíséretében köszönte meg a hazai utazási szakma együttműködését a Tunézia Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal Budapesten. 

Karanvánszeráj és luxushotel a török riviérán 

A minap fejeződött be az a tanulmányút, amelyet a Kartago Tours Zrt. szervezett viszonteladói számára a török riviérára. Egy hét alatt közel 45 négy- és ötcsillagos szállodával ismerhettek meg a meghívottak.

Isztriára családdal, autóval és a Terrával 

A magyarok legnépszerűbb nyaralóhelyére, Isztriára vitt el a Terra Reisen a velük kapcsolatban lévő utazási irodák jól teljesítő munkatársai közül több mint húszat, ahol megnézhettük, milyen szállást és programot kínálnak a nyaralni vágyóknak.

Öhömkóstolás és oboakoncert a Hangistállóban 

Kóstoló címmel hagyományos falusi ételeket és alapanyagaikat mutatták be május 31-én a nagyegyházai Hangistállóban.

ANTOR buli a Károlyi étteremben 

Ismét találkozót szervezett a Magyarországon működő Nemzeti Idegenforgalmi Képviseletek szövetsége.

Ebéd Rovinjban, barangolás Tito szigetén 

A magyarok legnépszerűbb nyaralóhelyére, Isztriára vitt el a Terra Reisen a velük kapcsolatban lévő utazási irodások közül több mint húszat, hogy saját szemükkel is megnézzék, milyen szállást és programot kínálnak a nyaralni vágyóknak.

Bővül és okosodik a Művészetek Völgye 

Idén 24. alkalommal július 25. és augusztus 3. között 53 helyszínen, közel 1000 programmal és 1500 fellépővel várja vendégeit Magyarország legrégebbi, de idén új helyszínekkel és mobiltelefonos applikációval bővült fesztiválja, a Művészetek Völgye. Erről rendhagyó zenés sajtótájékoztatón szerdán, május 28-án, a budapesti Design Terminálban számoltak be a rendezők.

Ökokalandok Bükfürdőn 

Öko-Kalandor lettem a május 16-17-én, az újságírók számára megrendezett tanulmányút végén, amelyre a Büki, Bükfürdői TDM munkatársai invitáltak meg. Céljuk az volt, hogy bemutathassák számunkra a tradicionális fürdőváros természeti kincseit és környezettudatos törekvéseit.

Vidékjáró környezettudatos napok 

Stílszerűen, az Ökoházban rendezték meg május 15-én a Nemzeti parkok, natúrparkok, gyógynövények, ökoturizmus vidéken című sajtótájékoztatót, amelyen az országban működő különböző zöldszervezetek gyűltek össze, hogy beszámoljanak arról, hogy hogyan működhetnek közösen és eredményesebben a Vidékjáró rendezvényeken.

Hajóval, bringán vagy kisvonattal utazna a Dunakanyarban? 

Az I. Kulturális és Gasztronómiai Fesztivállal nyit május 18-án az a visegrádi kulturális programsorozat, amely május 24-én, a város főterén megrendezendő Visegrád hangjai című koncerttel folytatódik. Erről és a térség sokszínű kínálatáról, valamint újdonságairól szezonnyitó sajtótájékoztatót és nyílt napot tartottak május 14-én Visegrádon a turisztikai szakújságírók számára.

Aktív turizmus és gasztronómia Nyugat-Balatonon 

A Nyugat-Balaton térsége bővelkedik látnivalókban és programlehetőségekben. Keszthely, Hévíz, Zalakaros, Gyenesdiás, Vonyarcvashegy és Balatongyörök változatos természeti, kulturális és egészségturisztikai élményeket kínál a szezononként változó vendégkörnek.

Árpád sínbusz miniben 

Ünnepélyesen avatták fel és mutatták be a magyar vasúttörténet legendás mozdonyainak, legszebb állomásépületeinek és a balatoni vitorlázás ikonikus hajóinak kicsinyített másait az ország egyetlen interaktív makettparkjában, Szarvason, ahol eddig is mintegy félszáz makett várta a látogatókat.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!