Telekommunikációs fejlesztések 

...a vasúti ágazat kiugrási lehetőségét jelentik. Többek között ez is elhangzott a Nokia Siemens Networks (NSN) által életre hívott kerekasztal beszélgetésen, amelyen a napokban megrendezésre kerülő nemzetközi RNS Vasúti Hálózati Megoldások című konferencia főbb témáit vitatták meg a szakemberek.
Felavatták az elégedett turista élőszobrát

Felavatták az elégedett turista élőszobrát 

A Magyar Turizmus Zrt. és a Magyar Fürdőszövetség a Turizmus Világnapján közösen avatta fel kedden, szeptember 27-én a Vörösmarty téren a Gerbeaud előtt az Elégedett Turista élőszobrát. A világ számos városában már megszokott élőszobrok segítségével a turizmus és a vendégszeretet fontosságára akarták felhívni a figyelmet. 
Az év ökoturisztikai létesítménye - díjkiosztó

Az év ökoturisztikai létesítménye - díjkiosztó 

Turizmus Világnapja alkalmából átadták Az év ökoturisztikai létesítménye 2011. címet kedden, szeptember 27-én.A pályázat kiírása és lebonyolítása a Vidékfejlesztési Minisztérium Környezet- és Természetvédelmi helyettes államtitkársága, a Nemzetgazdasági Minisztérium Turisztikai Főosztálya és a Magyar Turizmus Zrt. együttes közreműködésével valósult meg. A cím elnyerésére ökoturisztikai létesítmények üzemeltetői pályázhattak, látogatóközpontok vagy tanösvény kategóriában.
Online roadshowra indul a Best Reisen

Online roadshowra indul a Best Reisen 

A Best Reisen Utazási Iroda 2011/2012 évi téli-tavaszi katalógusait pénteken, szeptember 23-án ismertette a szakemberek előtt a Hilton Budapest Westendben.
Új szolgáltatások Ráckevén

Új szolgáltatások Ráckevén 

Novemberben már a társadalombiztosítás is támogatja a ráckevei Aqualand termálfürdő különböző szolgáltatásait.

Szépül a Benczúr 

A Benczúr Hotelben - amely Budapest belvárosában, a világörökség részét képező Andrássy úttal párhuzamosan fekvő Benczúr utcában található – folyik a munka.

Fejlesztések a Fried kastélyban 

Az ősz beköszöntével egyre több a céges rendezvény a Fried kastélyban, ahol a 160 négyzetméteres bálteremben nagyobb konferenciákat is tarthatunk - mondta el a TurizmusOnline-nak Magyarpolányi Katalin, a kastélyszálló budapesti értékesítője. 

Ötödször tartottak Főszezont 

A fővárosban szeptember 17-18-án, szombaton és vasárnap rendezték meg a Főszezon belföldi turisztikai és szabadidő-kiállítást az Andrássy-korzó egyik alrendezvényeként az Oktogon és Nagymező utca között.

Jól startolt a Robin KalandSziget 

Az idén júliusban átadott Robin KalandSziget hazánk legnagyobb kalandparkja, amely egy valódi szigeten van, csak vízi úton, kompjárattal és motoros csónakokkal közelíthető meg. 
Jó turisztikai kapcsolat Lendvával

Jó turisztikai kapcsolat Lendvával 

A Gosztola Gyöngye Wellness Hotel a Nyugat Dunántúlon, a zalai dombok között bújuk meg, a Lenti Gyógy-, Termál- és Élményfürdőtől 5 km-re, az Őrség közelében friss levegőjű, erdei környezetben.

Országos TDM konferenciára készülnek Móron 

Két éve alakult meg Móron a TDM iroda, egy év múlva már irodájuk is lett, most pedig nagyot ugrottak, pályázatukat elfogadták, és itt rendezik majd meg az országos TDM konferenciát. 

És Te milyen Budapestet szeretnél? 

Közlekedésről, a kerékpárutakról, a városi terekről, a zöldfelületekről és a közösségi életről szólt az LMP meghívója egy kötetlen beszélgetésre Zuglóban csütörtökön az Olof Palme sétányon lévő Kertem nevű kellemes, szabadéri szórakozóhelyre.

Régi-új vezető a Cserkeszőlő Gyógy-és Strandfürdőnél 

Cserkeszőlő Önkormányzata testületi ülésén úgy határozott, hogy Torkos György fürdőigazgatót indoklás nélkül 2011. szeptember 15-ei hatállyal felmenti vezetői beosztásából.

Zsebre vághatja Erzsébetvárost 

Erzsébetváros az Appsters-el közösen részt vett egy új okostelefon alkalmazás, az iCity fejlesztésében, mondta el Vattamány Zsolt, a kerület polgármestere szombaton az Örkény kert rendezvényen.

Hofi két bal lába az Örkény Színházban 

Évadajánlót, koncerteket és fotókiállítást is láthattak a Madách térre látogatók szeptember 3-án az Örkény kert elnevezésű eseményen.

Hogy került Naomi Campbell Tarlós ágyába? 

Az ebédszünetet követően folytatódott a Fővárosi Közgyűlés augusztus 31-i 126 napirendi pontos maratoni ülése.

Fővárosi Közgyűlés: lesz Sziget jövőre is… 

A Fővárosi Közgyűlés augusztus 31-én maratoni ülést tart. A nap során tárgyalt 126 napirendi pont között több előterjesztés a város turizmusát is érinti.

Íme, Budapest új zászlaja! 

Budapest új zászlót kapott. A Fővárosi Közgyűlés augusztus 31-én tartott ülésének első napirendi pontjaként elfogadták azt a főpolgármesteri javaslatot, amely a főváros címeréről és zászlajáról szólt.

Restaurálták a Sümegi várat 

Sümeg Város Önkormányzata az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében a Közép-dunántúli régió egyik legnagyobb idegenforgalmi beruházását valósította meg a Sümegi Vár integrált turisztikai megújításával.

A Károlyi kastélyba kerül a Vajai hagyaték 

A Fehérvárcsurgó-i Károlyi kastély rekonstrukciója több mint másfél évtizedig tartott, mostanára rendszeresen hangversenyeket és kiállításokat rendeznek itt, mondta el Károlyi György, a kastély hasznosítását és felújítását végző Károlyi József Alapítvány létrehozója a közelmúltban náluk járt újságírócsoport tagjainak. 

Kalandozás a Királyi Régióban 

A Magyar Turizmus Zrt. Közép-Dunántúli Regionális Marketing Igazgatósága kétnapos tanulmányút során mutatta be a meghívott szakújságíróknak a Közép-dunántúli régióban megvalósult egészségturisztikai fejlesztéseket és a térség sokszínű turisztikai kínálatát.

Drótszamárral a Velencei-tó körül 

Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkára ünnepélyes keretek között vágta át szombaton délelőtt Pákozdon, a Katonai Emlékparkban az Új Széchenyi Terv keretében megvalósuló kerékpárút átadását jelképező szalagot. Munkatársunktól

Új kerékpárút Fejér megyében 

Kerékpárutat adnak át Fejér megyében szombaton Velencei-tó körüli egységes kerékpárút-hálózat részeként. Munkatársunktól

Látogatás az Édenbe 

Orfű Péccsel és Pécsváraddal összefogva elnyerte 2011-ben az EDEN - Kiváló Európai Desztinációk Magyarország "Régi értékek - új funkciók" címet. A térséget tanulmányúton nyílt lehetőségük alaposabban is megismerniük az újságíróknak szerdán. Munkatársunktól

A falusi turizmus jelene és jövője 

A Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége (FATOSZ) elnöke Lajosmizsén, a Tanyacsárdában megtartott szerdai sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium az egyes szálláshely-típusokhoz tartozó védjegyek kiadásának és nyilvántartási rendszerét az idei évtől különböző szakmai szervezetekre bízta. Munkatársunktól

Véget ér a balatoni hekk hegemónia? 

Nagyot fejlődött Gyenesdiás a közelmúltban, tizennyolcmillió forintos beruházással Balatoni Autentikus Bio- és Látványpiac (BAB) néven június elején megnyílt a Balaton első hal- és termelői piaca a településen.

Balaton7 – indul a főszezon a Balatonon 

A Magyar Turizmus Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatósága hagyományosan a Balaton7 elnevezésű programsorozattal indította hivatalosan a főszezont a tó körül. A rendezvénysorozathoz kapcsolódóan két napos balatoni tanulmányútra hívtak újságírókat, hogy közelebbről megismerhessük a régió értékeit.

Egymás mellett a Hősök tere és a Brandenburgi kapu 

Két város, Berlin és Budapest hangulatát meghatározó, elsősorban történelmi épületeket, építészeti remekműveket bemutató grafikai kiállítás nyílt kedden délután a Kempinski Galériában. Munkatársunktól

Montenegró olcsóbb Horvátországnál 

Montenegróban nyaralni, vagy telelni olcsóbb, mint Horvátországban - derült ki Sebestyén Árpád Montenegró című országiismertető útikönyvének bemutatója alkalmából tartott budapesti sajtótájékoztatón. Munkatársunktól

Negyedszázados Makrovilág 

Hazánk legnagyobb zarándokutazási irodája csütörtökön sajtóbeszélgetésre hívta az újságírókat, hogy ismertessék jubileumi évük programjait, és a turizmus jövőjéről feltett kérdésekre válaszoljanak.

Megnyílt a gyulai Hunguest Hotel Erkel 

Erkel Ferenc szülővárosában, Gyulán szerdán ünnepélyesen megnyílt az Erkel Hotel, amelyből közvetlenül lehet eljutni a Várfürdőbe, és amelynek érdekessége, hogy Munkácsyról elnevezett szárnya három, Dürerről elnevezett szárnya pedig négycsillagos.

Köztéri galéria Magyarországról Bécsben 

Hazánkat bemutató köztéri galéria nyílt június 6-án, hétfőn a Michaeler Platz-on, Bécs belvárosának szívében.

Szépkorúak találkoznak Cserkeszőlőn 

Megnyílt és a szezon végéig nyitva is tart a cserkeszőlői Gyógy- és Strandfürdő kettes számú kapuja június elsején.

A Turizmus Trend került az időkapszulába 

Az Új Széchenyi terv keretében, az ÉAOP-2.1.2/B pályázaton elnyert vissza nem térítendő támogatással megvalósuló szolgáltatóház építésének alapkövét csütörtökön tették le Martfűn. A víziszínpad és a szolgáltatóház 447 millió forintból valósul meg, ebből 199 millió forint a támogatás.

Fesztivál Ausztria kertjében 

Hatalmas vihar kerekedett május 21-én, vasárnap Kelet-Stájerországban, ahol a Schielleiten-i kastély kertjében a régió első kerti fesztiválja vette volna kezdetét. A tervezett ünnepet csak azért nem mosta el az eső, mert azt a belső kastélytermekben meg tudták rendezni.

Önálló világörökségi törvényt terveznek 

Első körben hétfőn, május 16-án tárgyalhatja majd az Országgyűlés a világörökségi törvény tervezetét, amely széleskörű társadalmi egyeztetés után született meg - jelentette be csütörtökön a Kulturális Örökségvédelmi Hivatalban megtartott sajtótájékoztatón Hammerstein Judit.

A hazai fürdőkben mindig kék az ég 

A Magyar Fürdőszövetséget nem vonták be a Széchenyi Pihenőkártya (SZÉP kártya) előkészítési munkáiba, ha az jelen formájában életbe lép, azok a fürdők, amelyek nem tudnak szállást is adni a vendégeknek, hátrányba kerülnek, és ebből anyagi veszteségük származik. A kormányzatnak lehetővé kellene tennie, hogy gyógyfürdő-szolgáltatások fizetésére is felhasználható legyen a Széchenyi Pihenőkártya. Erről Vancsura Miklós, a Magyar Fürdőszövetség ügyvezető elnöke beszélt szerdán a Magyar Fürdőszövetség Egerben megtartott közgyűlésének sajtótájékoztatóján.

Befejeződött a III. Helios Nemzetközi Alkotótábor 

Ünnepélyes és hangulatos záróműsorral fejeződött be a harmadik alkalommal megrendezett Helios Nemzetközi Alkotótábor Hévízen.

Fejlesztési program indul a fogászati turizmusért 

Az Európában fogászati célból turistáskodók 40 százaléka hazánkban keres megoldást fogászati problémáira. Ez évente 60 milliárd forint bevételt jelent az európai listavezető Magyarországnak.

Csendkirály - A kulturált szórakozásért a belvárosban 

Többek között az ötödik, a hatodik, a hetedik és a nyolcadik kerület önkormányzata csatlakozott a Csendkirály elnevezésű kulturált szórakozás érdekében létrehozott kampányhoz, amelynek indulását csütörtökön jelentették be a fővárosban megtartott sajtótájékoztatón. Munkatársunktól

Eredményes volt a BWI téli forgalomélénkítő kampány 

Sikeresnek ítélték turisztikai szakemberek a főváros turisztikai forgalmának élénkítését célzó Budapest Winter Invitation (BWI) kampányt, amelyről szerdán a Gellért szállodában számoltak be. Munkatársunktól

III. Helios Nemzetközi Alkotótábor Hévízen 

Harmadik alkalommal rendezik meg Hévízen a Helios Nemzetközi Alkotótábor és kiállítást, melyet csütörtökön nyitnak meg a Hunguest Hotel Heliosban. Negyven művész nyolc országból érkezik, köztük festők, szobrászok, fotóművészek és grafikusok töltenek el két hetet hazánkban. Munkatársunktól

A turisztikai bevételeket a turizmusba kell visszaforgatni 

Velencei-tó térségi turisztikai fórumot tartottak húsvét előtt az Agárdon, a Simon Panzió és Borászatban. Munkatársunktól

Az új kitörési pont: fogászati turizmus 

A Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Programról Együttműködési Nyilatkozatot írt alá Orbán Viktor miniszterelnök és Szűcs László, az Orvosi Turizmus Iroda Zrt. elnök-vezérigazgatója, a program egyik alapítója, a csütörtökön Herceghalmon megtartott első magyar fogászati turizmusfejlesztési konferencián. Munkatársunktól

Jó ütemben halad a Büki Gyógyfürdő fejlesztése 

A többfunkciós épületcsoport kialakítása jó ütemben halad Bükfürdőn. Száz fürdőzőt is fogadhat majd az új, különleges Szaunavilág, a pihenésről a 100 férőhelyes fedett szaunapihenő és a hangulatos szaunakertek gondoskodnak.

Nem elfelejtett térség a Velencei-tó 

A Velencei-tavi Kistérség Idegenforgalmi Egyesülete (VEKI) és a Közép-Dunántúli Regionális Marketing Igazgatóság turisztikai szakembereket és újságírókat hívott meg Nadapra március 31-én, hogy eszmét cseréljenek a tó idegenforgalmi helyzetéről, a helyi kulturális értékek és szolgáltatások érdekében végzett munkáról, különböző pályázatokról, és a térség fejlesztésének elképzeléseiről.

Mi a titka Barcelonának? 

"Mi a titka Barcelonának, Budapest legnagyobb konkurenciájának a MICE piacon?", ezzel a címmel tartott előadást Airy Garrigosa, a Barcelona Convention Bureau igazgatója a március 29-én rendezett megrendezett MaReSz napon.

MaReSz Nap a Héliában 

Másodszor rendezték meg a Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetségének (MaReSz) nagyszabású összejövetelét kedden a DHSR Héliában.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!