Nincs Utazás Szlovákia nélkül 

Az Utazás kiállítás szlovák standja színes, nagy portáljával, sör és - ételkínálatával, valamint azzal, hogy néhányan nemzeti viseletbe öltöztek, megállította a szakma képviselőit.

Megnyílt a 7. HTCC Afrika Expo és Vásár - konferencia 

Az Utazás Kiállítás 2018 egyidejű rendezvényeként az „A” Pavilon 111-es standján található az Afrika Expo és Vásár. A standon két különleges kiállítás is helyet kapott, a Malawiban élő kisgyermekek egy gyorstalpaló fotós képzés után maguk kapták lencsevégre a mindennapi életet. A legjobb fotókat a Földkelte Alapítvány az Ismerd meg a Világot kiállítás keretében állítja ki.

Még egy hét és Utazás kiállítás 2018 

Egy hét múlva, március 1-én szakmai nappal nyílik meg az ország és a régió legjelentősebb turisztikai seregszemléje, az Utazás 2018 kiállítás a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban. A március 4-éig tartó eseményen 21 ország 280 kiállítója várja az érdeklődőket. Erről a kiállítást beharangozó sajtótájékoztatón Rafay János, a főszervező Hungexpo Zrt. üzletág igazgatója beszélt február 22-én, csütörtökön Budapesten.
Első katalógusát mutatta be az Utazom.com

Első katalógusát mutatta be az Utazom.com 

Megújult az Utazom.com, bizonyítja ezt road show-juk utolsó budapesti állomásán megtartott első katalógus-bemutatójuk, amelyben a 2018-as nyári árualapját ismertették február 20-án, kedden a Benczúr Hotelben.
Szárnyal az Anubis Travel

Szárnyal az Anubis Travel 

Az Anubis Travel idei árualapját ismertető rendezvényén elhangzott, hogy az iroda az utóbbi évek során töretlenül fejlődött, kiváló szezont tudhatnak maguk mögött, és az előfoglalások alapján az idei év is kiugróan jó lesz.

Az Orex Travel első katalógus-bemutatója 

Első magyarországi katalógus-bemutatóját tartotta meg az Orex Travel utazási iroda február 7-én, szerdán Budapesten. Az iroda hazánkban az idei nyári szezonban kezdi meg működését, mint Törökország specialista tour-operator.
Sikeres évet zárt a Personal Tours

Sikeres évet zárt a Personal Tours 

Kiemelkedően sikeres évük volt a tavalyi - állapították meg a Personal Tours február 2-án, pénteken megtartott 2018-as nyári árualapjának bemutatóján. Az idei évük is jól indult, hiszen az előfoglalási akciójukban a tavalyi hasonló időszak számait már most meghaladták.
Ki tervezte az első kínai felhőkarcolót?

Ki tervezte az első kínai felhőkarcolót? 

A Szlovák Köztársaság létrejöttének 25. évfordulója alkalmából több programot is szerveznek, ezek egyikeként kedden, január 30-án a budapesti Szlovák Intézetben Sipos Ildikó megnyitotta a: Did you know? This is Slovakia című kiállítást.
Sikeres volt a turisztikai vásár Pozsonyban

Sikeres volt a turisztikai vásár Pozsonyban 

Pozsonyban 24. alkalommal nyílt meg Szlovákia legnagyobb turisztikai vására, az ITF Slovakia Slovakiatour Nemzetközi Idegenforgalmi és a Danubius Gastro - gasztronómiai kiállítás csütörtökön, január 25-én a Duna jobb partján elterülő Incheba kiállitási és vásárközpontban.
A feltöltődés télen is hagyomány – elindult az MTÜ új, téli kampánya

A feltöltődés télen is hagyomány – elindult az MTÜ új, téli kampánya 

A mai naptól, hétfőtől egy hónapon át több mint 200 szálláshely, fürdő és gyógyfürdő különböző akcióval csatlakozik a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ)  téli belföldi kampányához, amelyet azért indítottak, hogy a hazai téli kikapcsolódást népszerűsítsék. A kampányt beharangozó január 15-ei sajtótájékoztatót stílszerűen egy kevésbé ismert fürdőben, az Irgalmasok Veli Bej Fürdőjében rendezték, azzal a céllal is, hogy bemutassák a főváros kis gyöngyszemét.

A Neckermann Magyarország köszöni 

A Larus étteremben megtartott családias hangulatú ünnepi ebéden december 13-án köszönte meg a Neckermann Magyarország partnereinek és munkatársainak dr. Békefi Veronika a Neckermann Utazás ügyvezető igazgatója, hogy küzdelmes, de sikeres évet hagyhattak maguk után. Ugyanakkor nem ajánlotta, hogy a babérjaikon üljenek, mert a piac erős, új belépők is vannak, a verseny folytatódik.

Advent Nagyváradon 

A PR in Hungary partnerségével a Nagyvárad és a Régió Turizmusát Népszerűsítő Egyesület (APTOR) kétnapos karácsonyi tanulmányútra invitálta a magyar média néhány képviselőjét december 4-5-én Nagyváradra. A kis csapatot Mihai Jurca ügyvezetője tájékoztatta és kísérte útján.

Erősítette piacvezető pozícióját az ETI 

A viszonteladói hálózat partnerségének, munkájának és az árualap kiváló ár-érték arányának köszönhetően az Express Travel International megőrizte és erősítette piacvezető pozícióját – mondta Kerekes Gábor irodavezető november 29-én, a Duna Event-ben megtartott 2018-as katalógusbemutatóján.

Nálunk is népszerűek a szlovákiai történelmi szállodák 

A Szlovák Történelmi Szállodák szövetségének meghívására újságírók és utazásszervezők vettek részt azon a sajtótájékoztatón, amelyet november 22-én rendeztek stílszerűen Budán a St. George Residence-be, és amelyen a szlovák történelmi hotelek kínálatát mutatták be. 

Felkészült a télre Szlovákia 

A Tátra már négy évszakos úti cél: tavasszal és ősszel konferenciákat rendeznek, télen pedig összesen 24 kilométer sípálya várja a sportolókat. Szlovákia téli lehetőségeiről, többek között a XVI. Hórukk Amatőr Sí- és Snowboard Bajnokságról és a XXVI. Honda Kupa eseményeiről számoltak be november 15-én, szerdán a Szlovák Intézetben.

Újra Adventi- és Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren 

Ünnepélyes körülmények között nyitotta meg november 10-én Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője a budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásárt pénteken Budapesten, a Vörösmarty téren. 

Látogatói rekordot döntött Szlovákia új látványossága 

Alig egy hónapja, hogy szeptember végén átadták Szlovákia legújabb és legnagyobb látványosságát, de az már most látogatottsági rekordot döntött. Naponta kétezren látogatják, de a hétvégéken ez a szám a duplájára emelkedik.

60 perce van, hogy kijusson. Ön bevállalná?  

Eddig már 48, köztük hét vidéken létesült szabadulószoba jelentkezett be a negyedik alkalommal megrendezendő Szabadulószobák Éjszakájára – jelentette be Pattantyús Ádám, a Szabadulószobák Éjszakája ötletgazdája és főszervezője október 18-án, az eseményt beharangozó sajtótájékoztatóján. 

Eredetvédett lett a Vasi vadkörtéből készült pálinka 

Nemzeti oltalmat kapott és eredetvédett lett a Vasi vadkörte pálinka – jelentette be Fazekas Sándor a Magyar Pálinka Házában szerdán, október 11-én megtartott sajtótájékoztatón, amelyen megjelent V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár, valamint Birkás István, Birkás Pálinkaház tulajdonosa is.

Jobb kommunikáció kell az eredményekről – az Erdők hete 

Érdemtelenül keveset beszélünk arról, és mutatjuk be, hogy mennyi csodálatosan felújított erdei utunk, ösvényünk, új turistaházaink vannak. Ezt Fazekas Sándor földművelésügyi miniszterrel október 6-án, pénteken tartott közös sajtótájékoztatójukon beszélt Révész Máriusz kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos. 

Jövőre negyven új szálloda várja a magyarokat Horvátországban 

Negyven új, vagy felújított négy- és ötcsillagos, főleg tengerparti szálloda várja jövőre a magyarokat Horvátországban. Ezt a Horvát Idegenforgalmi Közösség magyarországi képviseletének vezetője mondta munkatársunknak azon a workshopon, amelyet a fővárosban október 2-án rendeztek és amelyre 40 hazai utazásszervezőt fogadott mintegy 25 horvát szálloda és iroda képviselője. 

Fórum a városligeti parkrehabilitációról 

A munkát, ha minden zökkenőmentesen megy, október közepén-végén elkezdhetik, és tavasszal már birtokba is vehetik a zöldre vágyók. A városligeti parkrehabilitáció első, ősszel induló ütemének kiviteli terveit a tervezők szeptember 26-án, kedden mutatták be a Liget Fórumon Budapesten.

EDEN győztes - élményszüret és lovagi avatás a turizmus világnapján Siklóson 

Nem aprózzák el Siklóson az élményeket a turizmus világnapján, hanem hatalmas ünnepséget rendeznek. Mindezt annak örömére, hogy megosztva bár, de Pécs-Siklós-Szigetvár első lett Magyarország legígéretesebb kulturális turisztikai úti célja elnevezésű Kiváló Európai Desztinációk (European Destinations of Excellence, EDEN) projekt keretében meghirdetett pályázaton.

Öt földrészre kínál utazásokat az 1000 Út Utazási Iroda 

Mind az öt földrészre kínál utakat idén télen az 1000 Út Utazási Iroda, amely a minap mutatta be legújabb őszi, téli, tavaszi ajánlatokat tartalmazó katalógusát.

Martfű Heineken nélkül is Martfű marad 

Martfűn erdei tornapálya, 200 négyzetméteres közösségi tér, és infrastrukturális fejlesztés vár megvalósításra. Minderről a hét végén megrendezett második médiahorgász-verseny eredményhirdetés után megtartott közös sajtótájékoztatón számolt be a város polgármestere és a Martfű Termál SPA vezetője. 

Időutazás Mária Teréziával a Szlovák Intézetben 

Nagyszabású rendezvényekkel ünneplik meg Közép-Európa több államában Mária Terézia császárnő és királynő (1717–1780) születésének 300. évfordulóját. Ausztria és Szlovákia után hazánkban is bemutatják a nagy sikert aratott Mária Teréziáról szóló kiállítást, amelynek megnyitóját szeptember 13-án a Szlovák intézetben rendezték meg. 

Szlovák hét a Gerbaudban - Donovaly téli kínálata 

Kilencedik alkalommal hívták az utazási irodák és a sajtó képviselőit Szlovákia téli turisztikai szezonnyitójára szeptember első hétfőjén a Gerbaud bisztro és Sörházba, hogy megkóstolják a szomszéd főztjét és Donovaly téli kínálatáról hallgassanak meg beszámolót. 

Elhunyt egy magyar pálinka atyja 

Mindenki, aki valaha is ivott Szicsek János bármelyik üde ízű pálinkájából, soha nem felejti el a nevét.

Még színesebbé válik Budapest 

Idén már negyedik alkalommal rendezik meg az egyhónapos falfestő programsorozatot, a Színes Város Budapest Fesztivált, amely széles összefogással készül. 

MTÜ: a vártnál nagyobb siker volt turisztikailag a Vizes VB 

A világ harmadik legnagyobb sporteseménye zajlott nálunk, amely a hazánkról kialakult képet pozitív irányba formálta. Ezt dr. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója mondta kedden a Duna Arénában tartott sajtótájékoztatón.  

Campus buli után virágkarnevál Debrecenben 

Tavaly ünnepelték az ötvenedik évfordulóját az első virágkarneválnak, és idén is az államalapító Szent István király és az új kenyér ünnepének tiszteletére rendezik meg a Debreceni Virágkarnevált augusztus 12-23. között több mint félszáz programmal. 

Megjelent az Egyesült Arab Emirátusok 2017 katalógus az OTP Traveltől 

2020-ra Dubai tervei szerint a 2012-es 10 millió regisztrált nemzetközi turista érkezését megduplázza. Erre minden esély megvan, hiszen gőzerővel folynak az építkezések, és gombamódra nőnek ki a szállodák – mondta az OTP Travel partnerpartiján Molnár Judit ügyvezető, aki július 19-én, szerdán mutatta be az Aria Hotel tetőteraszán új önálló katalógusukat, amely az Egyesült Arab Emirátusok 2017 címet viseli. 

Nyáron is vonzza a turistákat a Magas-Tátra 

Télen síelni megyünk a Magas-Tátrába! De nyáron vajon mit lehet a hófedte csúcsok látványa nélkül csinálni? A tátrai turisztikai régió és a Szlovák Turisztikai Képviselet meghívására kis csapattal utaztunk, hogy hagyjuk magunkat meggyőzni, van miért a Magas-Tátrába utazni nyáron is. Érdemes utánajárni, miért is jön ide ennyi ember? Azt tapasztaltuk, hogy kínálkozik bőven program felnőttnek és gyereknek egyaránt.

Lovas huszárok és történelem várja a turistákat a budai várban 

A Budai Várban, a Szent György téren a hagyományőrzés jegyében július 13-án a zászlósorra felvonták a történelmi zászlókat. 

Luther-emlékhelyek Németországban 

Kettős ünnepi kiadvány jelent meg Luther nyomában - címmel utazóknak és érdeklődőknek a Hibernia és a Luther kiadók együttműködésében, amelyet június 12-én, szerdán mutattak be az Evangélikus Országos Múzeumban. 

Sharm el-Sheikh, a nagy visszatérő 

Egyiptom turizmusa néhány nehéz év után végre újra fellendülőben van. Hurghadára egymás után indulnak az újabb üdülőjáratok, és a közelmúltban Sharm el-Sheikh is visszatért a magyar charteres úti célok körébe. Az ETI által indított lánc nyitójáratán kollégánk is ott volt június közepén. 

Az elérhető UNESCO  

A kassai régió tavaly a nyolc szlovák kerület közül a legnagyobb tempóban növekedett és ebben jelentős része volt a széles-tavi térségnek is. Hogy minél többen megismerjék ezt a csodálatos természeti területet, több országból is meghívtak újságírókat, hogy bemutassák a régió egyik legjobb üdülőhelyét.

Szlovák napok a Nagycsarnokban 

Nagy érdeklődés mellett a Fővám téri Nagycsarnokban június 13-án megnyílt a Szlovák Napok eseménysorozata, amely 17-éig várja Szlovákia turisztikai és gasztronómiai értékei iránt érdeklődőket és a vásárlókat.

Szülinapi partnerparti a Cityrámával 

Az idén 30. születésnapját ünneplő Cityrama Utazási Iroda június 9-én a ÖbölHáz Rendezvényközpontban tartotta meg partnerpartiját. 

Erotika, japán babák és sok más Debrecenben a Múzeumok Éjszakáján 

Országszerte több száz intézmény csaknem kétezer programot kínál az idei, június 24-ére meghirdetett Múzeumok Éjszakájára. Debrecen kiemelt helyszíne, a „fővárosa” lesz a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozatnak. A központi téma ebben az évben az értékőrzés.  

Új országmárka kialakításán is dolgozik az MTÜ 

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Paradigmaváltás a turizmusban címmel június 6-án, kedden Sopronban, a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban indította el országos szakmai rendezvénysorozatát, amelynek több mint 10 állomása lesz, a következő konferenciát a Balatonnál három hét múlva rendezik.

Bemutatkozott a kézműves sörök és borok városa 

Alig egy hónapja Pozsony mutatkozott be Budapesten, most május 31-én pedig Kassa látogatott el hozzánk. 

Idén már 47 százalékkal több magyar turista kereste fel Horvátországot, mint tavaly 

A Nagycsarnokban tartott "Horvát napok" keretén belül beszámoltak a magyar turisták számának növekedéséről és idén először a látogatók horvát termékeket is kipróbálhattak. 

"Márkát kell építeni a Kárpát-medencében" 

Vidéki turizmus - márkafejlesztés a Kárpát-medencében címmel kétnapos konferenciát rendezett a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége (FATOSZ) és a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kara május 18-19 én, az egyetemen.

Nem fog unatkozni, ha Pozsonyba látogat a nyáron 

Pozsony mutatkozott be a Szlovák Turisztikai Képviselet és a Pozsonyi Turisztikai Hivatal meghívására érkező újságíróknak május 18-án a Károlyi Étterem és Kávéházban.

A Virágos Magyarországért verseny fővédnöke lett Borbás Marcsi 

A sajtótájékoztatón Bánhegyi Zsófia, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettese bejelentette, hogy Borbás Marcsi május 15-től fővédnöke a neves versenynek. A műsorvezető pedig elmondta, hogy a nevezési határidőt meghosszabbították május 31-ig.

A szívférgesség napja és Kutyabarát Balaton Élménykalauz 

Kiemelten fontos az állatvédelem témája, ezért törekszünk arra, hogy munkánkkal, szakmai tapasztalatainkkal segítséget nyújtsunk az állattartóknak, valamint a témát felkaroló szakmai és civil szervezeteknek, de mi magunk is számítunk tanácsaikra, javaslataikra – mondta Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára azon a sajtótájékoztatón, amelyet május 12-én, pénteken a fővárosban rendeztek.

Cityrama: népszerű gasztroséta és új, térképes kiadvány 

A Cityrama Utazási Iroda május 4-én mutatta be megújult és új prospektusait irodai és szállodai partnerei számára a Grand Café Liberté Kávéházban. 
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!