Elektromos rollerrel Szegeden

Elektromos rollerrel Szegeden 

Élménygazdag Szeged címmel a Tourinform Szeged iroda és a szegedi Ex-Ante 2002 Kft. meghívására turizmussal foglalkozó újságírók látogattak el szeptember közepén Szegedre, ahol a város új attrakcióit és turisztikai szolgáltatásait mutatták be.

A víz jegyében rendezik a Turizmus Világnapját 

A víz jegyében zajlik az idei Turizmus Világnapja szeptember 27-én - hangzott el a világnaphoz kapcsolódó eseményeket beharangozó sajtótájékoztatón a Széchenyi Fürdőben.
Főszezon 2013: Több mint 100 kiállító

Főszezon 2013: Több mint 100 kiállító 

A budai vár Hunyadi udvarán rendezték meg szeptember 21-22-én az idei Főszezon turisztikai, gasztronómiai kiállítást és vásárt. Közel száz hazai turisztikai szolgáltató mutatta be utazási és programkínálatát. Az ingyenes turisztikai rendezvényen idén Szombathely és testvérvárosa Oberwart mutatkozott be.
Lombhulláskor Békés megyében

Lombhulláskor Békés megyében 

Az ősz nem jelenti a turistaszezon végét Békés megyében. Jön a pálinkafőzés ideje, egymást érik a gasztronómiai és kulturális rendezvények, a gyógyfürdőkben pedig különösen szép a vénasszonyok nyara.

Derűs őszi programok Észak-Magyarországon 

Megelőzve a hétvégi Mádon megrendezett furmint ünnepet, szakújságírók számára kétnapos tanulmányutat szervezett a Magyar Turizmus Zrt. Észak-Magyarországra a „DERŰ” jegyében, amely egyben hívószava őszi országos termékkampányának is, amely a bor és gasztronómiát helyezi középpontba. 
Vendégcsalogató újdonságok Magyarország közepén

Vendégcsalogató újdonságok Magyarország közepén 

Békés megye számtalan lehetőséget kínál az ide látogató vendégeknek.
Gyógynövényáldás Pannonhalmán

Gyógynövényáldás Pannonhalmán 

Számos nagyszabású fejlesztés valósult meg az elmúlt tíz év során Pannonhalmán, a Bencés Főapátságban, jelentős részben uniós forrásból. A beruházásoknak meg is van az eredményük: öt év alatt a duplájára nőtt a turisták száma.
Átadták a Városmarketing Irodát Orosháza-Gyopárosfürdőn

Átadták a Városmarketing Irodát Orosháza-Gyopárosfürdőn 

Orosháza-Gyopárosfürdő Városmarketing Irodájának megnyitóját augusztus 2-án, pénteken tartották Orosháza Fő terén.

Zöld Porták születnek 

A jövő évben már minősített Zöld Portákban szállhatnak meg az ökoturisták, jelentette be csütörtökön a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége (FATOSZ). 
Poroszló is dicsekedhetne szállóval

Poroszló is dicsekedhetne szállóval 

A Falusi és Agroturizmus Országos Szövetségének (FATOSZ) kezdeményezésére a Vidékjáró elnevezésű rendezvénysorozat keretében a mostani hét végére Környezettudatos Napra várták az érdeklődőket. Az ország több mint húsz pontján nemzeti parkok, natúr parkok, falusi vendéglátók, ökogazdaságok,  ökostrandok  is csatlakoztak a tematikus naphoz.

Négy újabb magánszálláshelyet koronáztak meg 

Négy újabb magánszálláshely kapta meg a minősítést tanúsító védjegyét szerdán a Nemzetgazdasági Minisztériumban.

Mi lett a patikus otthonából? 

Cselovszki Zoltán, a Forster Gyula Nemzeti Örökséggazdálkodási és Szolgáltatási Központ elnöke a budavári lakónegyedben, a Dísz téren álló De La Motte - Beer palotába hívta meg szerdán a várbeli szomszédokat, hogy megnézzék mi lett a patikus otthonából. 

Kaposvár és Zselic élhető hely a fogyatékkal élőknek 

Az EDEN „Kiváló Európai Desztinációk” idei magyarországi pályázatának győztese Kaposvár városa lett.  

Háztáji finomságok a vendégasztalról 

Falusi íz-lelő napokat hirdetett meg az elmúlt hétvégére a Vidékjáró, a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetségének (FATOSZ) kezdeményezésére, több szakmai és civil szervezet együttműködésével. A felhíváshoz csatlakozó házi gazdaságok, kistermelők és falusi vendéglátók ezeken a napokon háztáji finomságokat kínálnak.

Nyárköszöntő ANTOR-parti 

Már hagyományosan idén is megrendezte nyárköszöntő partnerpartiját a Magyarországon működő Nemzeti Idegenforgalmi Képviseletek szövetsége (ANTOR) június19-én a Károlyi étteremben. 

"SZÉP" lesz az idei turisztikai szezon 

Már nyolc éve minden főszezon elején a lakosság május–szeptemberi időszakra vonatkozó utazási terveit, és ezen belül a főutazásokra vonatkozó elképzeléseket méri fel a Magyar Turizmus Zrt. Ennek eredményéről, valamint a SZÉP kártya július elsejétől kibővült felhasználási lehetőségeiről tartottak sajtótájékoztatót június 18-án, a Novotel Danube Hotelben. 

Haszon Kártya, amivel mindenki jól jár 

Különleges kedvezménykártyát hozott létre a közelmúltban a TableFree, amelynek előnyeit hétfőn, sajtótájékoztatón ismertették meg a meghívott újságírókkal.

Hungarikum lesz a békéscsabai csülökpörkölt? 

Csülökfőző versennyel zárult június 16-án a négy napos Békéscsabai Sörfesztivál és Csülökparádé, amelyet több mint 50 ezren látogattak meg.

Új útikönyv a Hiberniától 

Montenegró Crna Gora címmel színes, 216 oldalas útikönyvet jelentetett meg a Hibernia Kiadó, a kötet szerzője Sebestyén Árpád. A könyv bemutatóját csütörtökön, Montenegró magyarországi nagykövetségén rendezték meg, amelyen a szerző és a kiadó mellett részt vett Montenegró magyarországi nagykövete is.

Indul a nyári szezon a Velencei-tónál 

A régió turisztikai eredményeinek ismertetésével és a térség legújabb turisztikai fejlesztéseinek bemutatásával nyitották meg az idei szezont a Velencei-tónál.

Gyenesdiás, a családbarát üdülőfalu 

A Gyenesdiási Turisztikai Egyesület "Mesterségek nyomában” szervezett study tourt újságírók számára május utolsó és június első napján.

Sörfesztivál, csülökparádé Békéscsabán 

Idén június 13-16. között rendezik meg a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádét.

Gasztronómiai híd a Ráckevei Duna térségéhez 

Gasztronómai híd a Ráckevei Duna térségéhez címmel jelent meg dr. Szánthó Györgyné könyve, amelyet kedden, május 28-án, a Savoyai-kastélyban mutattak be.

Szállodaavatás Kecskeméten 

Ünnepélyes keretek között adták át Magyarország első Four Points by Sheraton szállodáját május 23-án Kecskeméten. 

Eszterházi Vígasságok színházavatással 

Eszterházi Vigasságok címmel egész nyáron átívelő kulturális koncertfesztivált rendez a fertőd-eszterházai Esterházy-kastély. A programsorozat 15 héten keresztül tart, május utolsó napján indul, és szeptember 15-én fejeződik be. 

A Kvarner-öbölben a Terrával 

Versenyt hirdetett a Terra Reisen partnerirodái részére: a legjobb eredményt elérők egy tanulmányúton vehettek részt a horvátországi Kvarner-öbölben, május elején. A résztvevők köre lefedte az egész országot: Szentestől Szentgotthárdig és Pécstől Győrig.

Mofettázhatnak is a vendégek Hajdúszoboszlón 

Három napos tanulmányúton ismerkedtek meg a turisztikai szakújságírók az Észak-alföldi régió gyöngyszemével, Hajdúszoboszlóval és vonzáskörzetével május 17-19. között a Magyar Turizmus Zrt. Észak-alföldi RMI és a hajdúszoboszlói TDM meghívására.

Harley-Davidson múzeum lesz Hajdúszoboszlón 

Az első hordó sör egy Harley-Davidson motoron érkezett a IX. Hajdúszoboszlói Grillétel– és Sörfesztivál nyitóünnepségére. A megnyitón Görög Csaba jelentette be: Harley Davidson múzeumot fognak majd nyitni Hajdúszoboszlón.

Korok és Borok tematikus sétaút Hévízen 

Az elmúlt években folyamatosan csúcsokat döntöget a hévízi turistaforgalom. A 2011-ben elkönyvelt, 20 éves rekordnak számító 1 millió 52 ezer vendégéjszaka 2012-ben 1 millió 82 ezerre nőtt. A Tófürdőben szintén rekordot állítottak: tavaly 1,4 millióan váltottak belépőjegyet. Az eredmények nem meglepők, számos beruházással, fejlesztéssel gazdagodott a város 2012‑ben.

Turisztikai központ épül Rádpusztán 

Elkészül a térség legnagyobb rendezvényháza, új lovaspálya és sportlétesítmények épülnek, és nyáron már kisvonattal is el lehet jutni a Rádpuszta Csárda és Szabadidő Központba.

Borkatedrális nyílik Kéthelyen 

Közel százötven vendéget várnak május közepén az AxWin(e)motion látványborászat avató ünnepségére. 

Jubileumi virrasztás a Dunán - vallási turizmusképzés Győrben 

Hazánk legnagyobb zarándokutazási irodája sajtóbeszélgetésre hívta a szakújságírókat, hogy ismertessék velük az újdonságokat. A Makrovilág Utazási és Zarándokutazási Iroda vezetője, Madari Gyula kedden, április 30-án a Fehér Páva étteremben tartotta meg beszámolóját.

Újszerű témaválasztásért díjazták Orbán Ráhelt 

A miniszterelnök lánya az év turisztikai témájú szakdolgozata 2012 című pályázaton nyerte el az első helyezést Újszerű témaválasztás kategóriában.

Balaton7 – újdonságok a Balatonnál 

Idén ötödik alkalommal rendezik meg a Balaton7-et, amely a régió nyújtotta előszezoni lehetőségekre fókuszál.

Látogatás a Korda Stúdióban 

Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége (MUISZ) tagjainak szerveztek látogatást szerdán, április 24-én az etyeki Korda Stúdió és Látogatóközpontba.

Győztes csaták és koronázások  

Az Esterházy fegyvertár magyar hadtörténeti kincseit mutatták be a "Győztes csaták és koronázások" című kiállításon, amelyet pénteken, április 12-én nyitottak meg Közép-Európa egyik legrégebbi, kitűnő állapotban fennmaradt erődjében, Fraknó (Forchtenstein) várában.

A Nyugat itthon a Költészet napján 

A Magyar Turizmus Zrt. és az Újnyugat Irodalmi Kör legújabb rendezvényét stílszerűen a Költészet napján, április 11-én, csütörtökön rendezték a József Attila Színházban.

Próbáljon szerencsét Hollókőn 

Nógrád megyében 25 turisztikai projekt nyert el több mint 9,2 milliárd forint támogatást, melyek közül idén márciusig 19 projekt kötötte meg a támogatási szerződését, összesen több mint 7 milliárd forint értékben.

Indul a Komplex Tisza-tó Projekt 

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter április 9-én a Heves megyei Kiskörén helyezte el a 6,6 milliárd forintból megvalósuló Komplex Tisza-tó Projekt alapkövét. 

Több aktív turisztikai fejlesztés indul Heves megyében 

Az Új Széchenyi Terv keretében a közelmúltban 5,3 milliárd forint támogatással négy kiemelt turisztikai fejlesztés kezdődhetett meg Heves megyében.

Turisztikai fejlesztések az Észak-magyarországi régióban 

A huszadik miskolci utazás kiállításon megtartott sajtótájékoztatón ismertették az Észak-magyarországi régióban megvalósult turisztikai fejlesztéseket, és a jövő terveit. 

Megnyílt a huszadik utazási kiállítás Miskolcon 

Ingyenes a belépés Miskolcon a Nemzetközi Kereskedelmi Központban megrendezett "Menjünk világgá…" elnevezésű utazási kiállításon. A három napos, április 4-és 6-között megrendezendő kiállítást április 4-én nyitotta meg Miskolc alpolgármestere. 

A ciprusi turizmuson nem fog a válság 

Cipruson, a pénzügyi válság ellenére az élet nyugodt. Még nem kezdődött el a főszezon, de már szép számmal látni turistákat az ajándékboltok környékén. Helyszíni tudósításunk. 

Máriazellbe is indul zarándokvonat 

A hagyományos lengyelországi Fekete Madonna és a csíksomlyói Boldogasszony Zarándokvonat után az ausztriai Máriazellbe is indul zarándokvonat szeptember 28-án a Misszió Tours szervezésében a MÁV Nosztalgia Kft. közreműködésével.

Idén is zakatol Erdélybe a zarándokvonat 

Magyarország leghosszabb személyszállító szerelvényeként indul útjára Budapestről Erdély felé a Csíksomlyó Expressz és a Székely gyors május 17-én.

Bejártuk a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyt 

Károlyi Angelica és György hívta meg a felújított fehérvárcsurgói kastély „bejárására” kedden az utazási irodák képviselőit, a szakújságírókat és a rendezvényszervezők kis csapatát. Útjukat Tóth Mária szervezte.

A Jövő Útjain – Együttműködési megállapodás 

A GYSEV és a MOBILIS, a Leonar3Doval és a VSOFT-tal, valamint a Rómer Flóris Múzeum és a Széchenyi Egyetem szakmai támogatásával rajzpályázatot hirdetett, amelynek együttműködési megállapodását az Utazás Kiállítás első napján írták alá.

Békéscsaba az Utazás Kiállításon 

Milyen Békéscsaba turisztikai helyzete, mit fejlesztenek a városban, hogyan alakult a látogatók száma az elmúlt évben - ezekre a kérdésekre adott választ Békéscsaba polgármestere az Utazás Kiállítás első napján, csütörtökön megtartott sajtótájékoztatóján. 
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!