Különleges afrikai túrák Madagaszkártól Szenegálig

Különleges afrikai túrák Madagaszkártól Szenegálig 

Igazi afrikai hangulat: Abdoul Camara táncművész tánc- és dobshowja fogadta az újságírókat az Utazz Afrikába Utazási Iroda estjén, ahol a 2012 óta éve működő cég vezetője csoportos és egyéni útjaikat mutatta be. 
Fantasztikus természetfilmeket vetítenek Gödöllőn

Fantasztikus természetfilmeket vetítenek Gödöllőn 

A Varázslatos Magyarország című szabadtéri fotókiállítás megnyitójával megkezdődött a Nemzetközi Természetfilm Fesztivál, amelyet május 18-22 között rendeznek meg két városban, Gödöllőn és Hatvanban.
Kultúra minden mennyiségben a Dunakanyarban

Kultúra minden mennyiségben a Dunakanyarban 

A Dunakanyar sokszínű kínálatát és újdonságait május 12-én szezonnyitó sajtótájékoztatón mutatták be Visegrádon. A térség kerékpáros turizmusának fejlesztése a rendezvény visszatérő gondolata volt, amelynek megvalósulása az idegenforgalom és a helyi lakosok számára is sokat jelentene. Aktualitást adott az újságírók meghívásának, hogy tanúi lehettek a visegrádi hajóállomás ünnepélyes átadásának is.
Átadták a megújult visegrádi hajóállomást

Átadták a megújult visegrádi hajóállomást 

A 75 millió forintból nemcsak a hajóállomás épületét, de a környező területet és a három kikötőt is felújított a Mahart Passnave, jövőre pedig egy negyedik kikötőt is kialakítanak.
’’A fröccsnek csak egy előnye van, hogy nincs hátránya’’

’’A fröccsnek csak egy előnye van, hogy nincs hátránya’’ 

Ez áll a mondások közt stílszerűen a Humbák Művek, Tibi atya kocsmája elnevezésű, fővárosi vendéglátóhely falán. Itt tartották május 11-én azt a sajtótájékoztatót, amelyen bejelentették, hogy május 20-22. között a Városligetben rendezik meg a negyedik ingyenes Fröccs Pikniket.
Szép ételek szép képeken - gasztrofotó-kiállítás nyílt Budapesten

Szép ételek szép képeken - gasztrofotó-kiállítás nyílt Budapesten 

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, valamint a Magyar Fotóművészek Világszövetsége közös fotópályázatának kiállítását április 30-án, szombaton a múzeumban nyitotta meg Kiss Imre muzeológus.
Ez a bor lett a médiadíj nyertese

Ez a bor lett a médiadíj nyertese 

Először kérték az újságírókat arra, hogy egy borverseny után ők is díjazzák a borokat ízlés és a címkék szépsége szerint. A Dél-Balatoni Borút Egyesület idén április 26-án rendezte meg a Balatonboglári Borvidéki Borversenyt. A rendezvénynek ezúttal is a Rádpuszta Gasztro- és Élménybirtok adott otthont. 
Monumentális fényárban fog úszni a pécsi bazilika

Monumentális fényárban fog úszni a pécsi bazilika 

Július első hétvégéjén rendezik meg a pécsi Zsolnay Fesztivál "utódját", a Zsolnay Fényfesztivált, melynek keretében minden képzeletet felülmúló fényfestéssel készülnek a szervezők.
Minden a játékról és egészségről szólt a Városligetben

Minden a játékról és egészségről szólt a Városligetben 

Hétvégén a Városligeti Napozórétet ellepték a családok - megrendezték a Vidékjáró Családi Fesztivált. Kézműves foglalkozások, tematikus udvarok, hangszerbemutató, népzenei koncertek és táncház, hatalmas akvárium, interaktív homokozó, ingyenes ugrálóvár, mászófal, barlangász bemutató, óriás társasjáték várta a legfiatalabbakat.
Gasztroélményekkel teli fesztiválok a Közép-Dunántúlon

Gasztroélményekkel teli fesztiválok a Közép-Dunántúlon 

A közép-dunántúli fesztiválokat mutatták be azon a sajtótájékoztatón, amelyet pénteken, április 15-én az Opera Caféban rendezett a Magyar Turizmus Zrt. Közép-dunántúli Marketing Igazgatósága és a régió turisztikai programgazdái.

Bécsi Bál Budapesten – tavasszal 

Bár már túl vagyunk a báli szezonon, sokak örömére idén is lesz Bécsi Bál, amelyet április 23-án rendeznek a budapesti InterContinentalban.

Online adatbázisba kerültek a minősített szállodák 

Áprilisban és májusban zajlik az a kampány, amelyet a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége indított, a hotelcsillagok.hu címen már elérhető a Hotelstars által minősített magyarországi szállodák online adatbázisa.

Bódvalenke, a freskófalu 

Hét évvel ezelőtt indult a Bódvalenke Freskófalu projekt, amelynek hatására a szlovák határ melletti, mélyszegénységben élő, 200 lakosú borsodi falu messze földön ismert lett. A házak falát immár 18 európai roma festőművész 33 hatalmas alkotása színesíti, amelyek helybéli legendákat és klasszikus cigány témákat ábrázolnak.

17 szakmai szervezet fogott össze a magyar gasztroturizmusért 

A magyar gasztronómia ügyét képviselő tizenhét szakmai szervezet, a Nemzetgazdasági Minisztérium, valamint a Magyar Turizmus Zrt. képviselői írták alá azt a deklarációt, amely a magyar turizmus és a gasztronómia erőteljesebb összefonódását és közös népszerűsítését szolgálja, és amely többek közt a közös elveket és célokat rögzíti. Az ünnepélyes aláírást és sajtótájékoztatót április 24-én a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban rendezték meg.

Bódvalenke: freskókkal a világhírnév felé 

Bódvalenke, ez a mélyszegénységben élő határszéli, borsodi falu a freskói révén valóban híres lett. A világ számtalan újságjában jelentek meg arról cikkek, hogy már 18 európai roma festőművész 33 hatalmas alkotása színesíti a házak falát, amelyen helybéli legendákat és klasszikus cigány témákat ábrázolnak. A hír olvastán külhoni és magyar csoportok lepték le a Freskófalunak elnevezett község utcáit.

A Nyugat-Dunántúlra terelnék a lengyel turistákat 

Az elmúlt évi eredmények kiértékelése és az idei év felkészülése zajlik most - mondta az Utazás kiállítás nyugat-dunántúli standján munkatársunknak Tama István. A Magyar Turizmus Zrt. Nyugat-Dunántúli Regionális Marketing Igazgatóság vezetője elmondta, hogy idén a régió a legtöbb társkiállítóval jelent meg a vásáron. 

Új kastélyvezetés Kismartonban 

Schneider Erika, a kismartoni székhelyű Esterházy Magánalapítvány magyarországi kulturális képviselője a kastély idei kiállítási és zenei programajánlóját mutatta be az Utazás kiállításon.

Nagy álmok, nagy lehetőségek, Nagykanizsa 

Nagykanizsa a dél-zalai térséggel szövetségben, annak centrumaként, és a határon átnyúló területekkel, településekkel együttműködve építi fel önmagát. Az Utazás kiállításon való közös standon való részvétel is ezt a törekvést fejezi ki úgy, hogy a Mura-menti településeket képviselő Zala Zöld Szíve Egyesülettel, a Hetést képviselő egyesülettel és a szlovén Lendva városával közösen jelenik meg. 

Többet költünk Szlovákiában, mint a csehek 

Sok érdeklődő állt meg az Utazás kiállítás Szlovákiai standján, lapozgatták a térképeket, válogattak az utazások közül. Van miből, a szomszédos ország számtalan lehetőséget kínál kikapcsolódásra, sportolásra, nyaralásra. Hogy milyen újdonságok vannak, miért és hogyan utazzunk Szlovákiába, arról sajtótájékoztatón számolt be Sonja Jelinkova, a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal budapesti képviseletének vezetője, aki bemutatta Marta Kucerovát, a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal elnökét.

MÁV-Start: 135 millió utas, 7 milliárd kilométer 

Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára MÁV-Start Zrt. standjának megnyitóján arról beszélt, hogy a 39. Utazás 2016 kiállításra megújult standdal készültek. 

Tizenötezer orosz vendégéjszakát hozhat Hévíznek az új repülőjárat 

Tizenötezer új orosz vendégéjszakát jelenthet Hévízen, hogy júliustól Moszkva és a sármelléki Hévíz-Balaton Airport között új, 126 férőhelyes járat indul. Kezdetben 18 járattal számolnak - ezt Faragó Péter, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója csütörtökön az Utazás 2016 kiállításon megtartott sajtótájékoztatón jelentette be.

Megújult az angol vendégek kedvence, a Pink Cadillac California 

Új név, új ételek! - ez lehetne a szlogenje a Pink Cadillac Californiának, amely egyaránt várja a turistáka , és a belföldi vendégeket. A nevéből csak a Pizzéria tűnt el, de az étterem kínálatából nem, sőt, még bővült is az étlap. 20 év után új névvel, tereit átalakítva és kibővítve várja a Pink Cadillac California étterem a turistákat a fővárosban, a Ráday utca 22-ben.

Utazás 2016: 28 ország 350 kiállítója az idei expón 

Az Utazás kiállítás idén 39. alkalommal nyitja meg kapuit a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. Magyarország legnagyobb turisztikai seregszemléje 2016. március 3-6. között várja a nagyközönséget és a szakma képviselőit. A kiállítást beharangozó sajtótájékoztatót február 23-án, kedden a Vigadóban rendezték meg.

Körutak a nagyvilágban – az AB Agro kínálatáról 

Már 21 éve működik, mégis első ízben rendezett a minap katalógusbemutatót a körutazásokkal foglalkozó AB Agro utazási iroda. 

Híres emberek képeivel díszítik a kaposvári buszokat 

Kaposváron február 15-éig szavazhatnak az ott lakók, akik nem először teszik le a voksukat valami vagy valakik mellett.

Ezek a légitársaságok voltak tavaly a magyarok kedvencei 

A Weco-online Kft., a repjegy.hu üzemeltetője, a Travelo Utazási Magazinnal közösen 2015-ben is meghirdette „Az Én légitársaságom” felmérést, melyben a hazai utazóközönség kedvenc légitársaságát kereste. A díjakat február 11-én, a Budapest Airport 1-es terminálján adták át.

Másodszor is útnak indul az Isonzó Expressz 

Több helyszín és egy nappal hosszabb utazás jellemzi az idei Isonzó Expresszt.

Sorban állnak az emberek a kaposvári Tourinformnál 

Aki mostanában Kaposvárra látogat, és felkeresi a Tourinform irodát, meglepődik, hogy sorban állnak az ajtóban. Sok új program lehet, biztosan valami jót találtak megint ki – gondolhatnánk.

A falusi turizmus aktuális kérdései, problémái 

A Budapesti Gazdasági Főiskola Markó utcai épülete adott otthont 2015. december 14-én a FATOSZ, A Falusi turizmus szakmai konferenciája agrár- és vidékfejlesztési szereplők számára című konferenciájának, amelyet a Földművelésügyi Minisztérium támogatott. A falusi turizmus aktuális kérdéseiről, problémáiról különböző témakörökben hallgathattak meg előadásokat a meghívottak, szóltak a minősítési rendszerről, az étkeztetésről, a pályázati lehetőségekről és a népi építészetről is.

Támogassuk a magyar gazdákat! Igyunk magyar tejet! 

Folytatja a magyar tej és tejtermékek fogyasztásának ösztönzésére indított kampányát a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatósága, a Földművelésügyi Minisztérium és a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács – jelentették be december 9-én, szerdán, a Völgy Vidék Sajtút Etyeki Sajtútállomásán megtartott sajtótájékoztatón. 

Ha jön a hideg és a hó, kezdődhet a hazai síszezon 

Bár még nincs hó, de a síelést szeretők már készülnek, átmosták a ruhákat, kiglancolták a cipőket, és azon morfondíroznak, jó-e még a tavalyi léc, vagy béreljenek majd. „Síelj itthon!”címmel rendeztek sajtótájékoztatót hazánk síturizmusának helyzetéről és a lehetséges fejlesztési irányokról.

Újdonságokkal jön a Székely Gyors és Csíksomlyó Expressz 

A Csíksomlyó Expressz és a Székely Gyors Budapestről közösen, Magyarország leghosszabb személyszállító szerelvényeként indul útnak Erdély felé, amely 16 kocsiból áll, 1100 ember utazhat rajta, és II. Rákóczi Ferenc arcmásával díszített mozdony húzza majd – jelentették be a december 4-én, pénteken megtartott sajtótájékoztatón a szervezők. A zarándokvonat 2016. május 13-án indul és 16-án, pünkösdhétfőn érkezik vissza.

Lekváros tea a Börzsönyben, borjurta Vácott 

A Dunakanyarban és a Börzsönyben is készülnek már a karácsonyra, a téli programokon és gasztrokalandokon túl azonban kisvasutazásban, műemlék-látogatásban és egy hajótörténeti gyűjtemény megtekintésében is részünk lehet, ha ide látogatunk.

Adventi vásár királyi körülmények között 

Amikor Erzsébet királyné és Ferenc József Gödöllőre látogatott, a vonatállomás épületének bejárata és a vasúti szerelvény közé vörös szőnyeget terítettek. Bár minket november 26-án, csütörtökön nem várt vörös szőnyeg, de pogácsa és a hideg elleni jófajta pálinka igen, mellyel a Turisztikai Egyesület Gödöllő fogadott.

Még a kínai zálogházasak is hozzánk jönnek tapasztalatcserére 

A G. S.S.Travel Agency Hungary utazási iroda szervezésében mintegy 25 kínai zálogház képviselője két napra tapasztalatcserére érkezett hazánkba.

Borkóstolás talpalávalóval  

A Kis-Kárpátok Borút eseménysorozatát, az egyre népszerűbb Nyitott Pince Napokat 2015. november 20-án és 21-én, 16. alkalommal rendezték meg Szlovákia kiskárpáti borvidékén.

Parasztmuffin és gazvacsora a Mecsekben 

Ízletes gasztrokalandra hívtak néhány turisztikai szakújságírót, hogy nekik is bemutassák, joggal viselheti „Magyarország legízletesebb úti célja” címet az idei EDEN pályázat nyertese, a Mecsek Zöldút Egyesület, amely a színvonalas, hagyományos vendéglátás és a hozzá kötődő turisztikai programok egységét teremtette meg a mecseki térség gasztronómiájának bemutatásával.

Vendégkártyával fehérítik a szlovákiai síturizmust 

Most még kiskabátban rójuk a napsütéses utcákat, de már a télre és egyik kedvenc sportunkra hívta fel a figyelmet november 12-én a Szlovák Idegenforgalmi Hivatalon keresztül bemutatkozó Donovaly Síközpont.

Martfűn telepedett le a kempingezés „bolygó hollandija” 

Végiglakta Magyarország legtöbb kempingjét, megtanult magyarul, végül Martfűn telepedett le Frits Niessen, a „bolygó hollandi”. Rögeszméje, hogy föllendíti a magyarországi kempingezést, mert szerinte kempingezni jó. Az uniós országokban a turisták 23 százaléka, a hollandoknál 36 százaléka, nálunk pedig 7 százaléka kempingezik.

Márciusban Jasnában rendezik a Turizmus Sí- és Snowboard Kupát 

Ötödik alkalommal rendezik meg 2016-ban az idegenforgalmi szakma képviselőinek a Mondial Assistance Turizmus Sí- és Snowboard Kupát. Erről november 5-én, csütörtökön tartottak tájékoztatót a Szlovák Intézetben. 

Szerbiai vendégek tanulmányozták az Alföldön a falusi turizmust 

A Szerb Ipari Kamara Faluturizmusi és a vajdasági kamara falusi turizmussal, vidékfejlesztéssel foglalkozó egyesületének 38 fős csoportja háromnapos szakmai tanulmánykörútra érkezett Magyarországra az október 23-25. közötti hosszú hétvégére. A résztvevők Szerbia területén működő falusi turizmussal foglalkozó vezetők, önkormányzati turisztika irodák igazgatói, regionális iparkamarák, turisztikai szervezetek vezetői és felsőoktatási képzőintézmények vezetői voltak.

Idénytermékekkel lepik meg a hazánkba érkező turistákat 

A Magyar Turizmus (MT) Zrt. agrármarketing vezérigazgatóságának október végétől december közepéig tartó, belföldi fogyasztást ösztönző akcióját jelentették be a budapesti Nagyvásárcsarnokban tartott sajtótájékoztatón szerdán, Budapesten.

Zalaegerszeg és Hercegkút lett a legvirágosabb 

A Magyar Turizmus Zrt. által koordinált Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyt 2015-ben huszonkettedik alkalommal hirdette meg a verseny szervezőbizottsága. A díjátadó rendezvényt november 21-én, szerdán tartották meg a Pesti Vigadóban. Az ünnepségen 76-an vehettek át különböző díjakat és okleveleket, és az is kiderült, hogy jövőre kik vehetnek részt az Európai Virágos Városok és Falvak Versenyén.

Tündérmező falvaiban jártunk 

A Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége (FATOSZ) Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kétnapos tanulmányutat szervezett részben az ezredik napraforgós vendégház ünnepélyes védjegyének átadása alkalmából, valamint hogy bemutassák, milyen kincseket rejtenek a Tündérmező falvai.

Európa sportvárosa címet kap Kassa 

Kassán mindig történik valami, élő, lélegző hely Szlovákia második legnagyobb városa kedves, barátságos emberekkel, jó sörökkel, kellemes kis kocsmákkal, családias éttermekkel.

36 művészeti megálló a kassai Fehér Éjszakán 

Október első hétvégéjén Kassára látogattunk a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal meghívása jóvoltából, és részt vehettünk a szlovákiai városban zajló nem mindennapi eseményeken.

Hastánccal és török bazárral ünnepel a 450 éves Király fürdő 

Egyhetes rendezvénysorozattal ünnepli 450 éves fennállását a Király Gyógyfürdő – jelentették be szeptember 28-án, hétfőn a helyszínen megtartott megnyitó ünnepségen. A fürdőben szeptember 28-a és október 4-e között egy héten át kulturális és gasztronómiai programok várják a vendégeket. Hastánc, tradicionális török zene, hagyományőrző bemutató, szervezett idegenvezetések és török bazár színesíti az évfordulós ünnepséget.

Szaporcai és zalakarosi attrakciók lettek az év ökoturisztikai létesítményei 

Tarolt az Ős-Dráva Látogatóközpont és a Csiga-túra tanösvény, különdíjat kapott a Zselici Csillagpark Az év ökoturisztikai létesítménye versenyen.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!