TableFree - Éttermi Napok

TableFree - Éttermi Napok 

A Lucullus BT együttműködő partnere, a TableFree.hu „intelligens asztalfoglalási rendszer” 2012. április 17-24. közt meghirdeti a "TableFree Éttermi Napok" című rendezvénysorozatot, amelynek keretein belül 50 budapesti étterem 50-féle menüjét lehet végigkóstolni. Egy héten keresztül az akcióban részt vevő éttermek háromfogásos menüt készítenek el, amelyért három, vagy ötezer forintot fizetnek a vendégek.

Ugorjunk! Budapest Turizmus Stratégia 

A fővárosi kezelésben lévő legtöbb turista által látogatott közterületeken hivatalos Budapestinfo Pontokat állítanak fel, itt lehet majd turisztikai szolgáltatásokról bővebb információt kapni. Erről és a most elkészült fővárosi turisztikai marketingstratégiáról számolt be Molnár József, a Budapesti Turisztikai Desztináció Menedzsment Nonprofit Kft. (BTDM) ügyvezető igazgatója kedden, a Kempinski Hotelben megtartott sajtótájékoztatóján.

Ki lett az év legbarátságosabb szállodája? 

Az év legbarátságosabb szállodája 2011 verseny díjátadóját tartották hétfőn a Hotel Benczúrban.

Összefogással a családbarát a turizmusért Vácon 

„Váci turisztikai attrakciók összefogása a TDM szervezet keretében” címmel országos sajtóbemutatóra és tájékoztatóra hívták a szakújságírókat pénteken Vácra. 
Nyílt nap Bakonyi Erikával

Nyílt nap Bakonyi Erikával 

A Lengyel Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet ősszel ünnepli fennállásának 15 évét. Mint minden évben, idén is nyílt napokat szerveztek, amelyre kedden szakújságírókat vártak, szerdán pedig az idegenforgalmi irodák képviselőit látják vendégül.
Új művészeti központ nyílik a Belvárosban

Új művészeti központ nyílik a Belvárosban 

Stílusosan József Attila születésnapján, a költészet napján, április 11-én - a Pár-Beszéd - Zenével és irodalommal című műsorral Tóth Krisztina, Kemény István költők és Miklósa Erika operaénekes közös estjével - nyit a Rózsavölgyi Szalon a Szervita téren. 
Újjászületett a MűvészetMalom Szentendrén

Újjászületett a MűvészetMalom Szentendrén 

A képpé formált város című tárlat megnyitása és a MűvészetMalom felavatása előtt sajtótájékoztatóra hívták meg a szakújságírókat szombaton Szentendrén.

Kávéházi sportok is a versenylistán 

Nyolcadik alkalommal rendezik meg a fővárosban májusban a nemzetközi turisztikai sportgálát, amelyre nemcsak a turizmusban és a turizmusért dolgozók, de a médiából és a diplomácia területéről is jelentkezhetnek. Erről a Hiltonban kedden megtartott sajtótájékoztatóján szólt a főrendező, dr. Czibulka Zoltán.
Látott már kézhajtányos vetítőterencet?

Látott már kézhajtányos vetítőterencet? 

Csütörtökön egész napunk a film körül telt el, mindez az ötéves jubileumát ünneplő Korda Stúdiónak, Somkúti Andrásnak, a Korda Filmpark (Filmközpont Kft.) ügyvezetőjének és Dr. Kakuk Andreának, a vállalati kapcsolatok igazgatójának köszönhető. Minden segítséget megadtak segítőik révén, hogy ebben a hatalmas épületrengetegben el tudjunk igazodni. Naponta várnak több csoportot, akikkel szintén megismertetik a film világát.

Visegrádi Tavaszi Ízparádé 

Visegrád szinte egész évben programokra várja a turistákat, de a kiemelt rendezvényük a Visegrádi Tavaszi Ízparádé, amelyet március 15-től 18-áig rendeznek - jelentették be azon a sajtótájékoztatón, amelyet kedden a Lánchíd lábánál lévő Kossuth Múzeumhajó és Vén Hajó Étteremben tartottak a szervezők.

Gyergyószentmiklós a kaland fővárosa 

Nagy látogatottsága volt a gyergyószentmiklósi standnak az Utazás kiállításon, ami nem is csoda, hatalmas medve és jófajta erdélyi pálinka fogadta a látogatókat. 

Májusban nyit a Kumánia Gyógyfürdő Kisujszálláson 

Május elsején adjuk át Kisujszálláson a gyógyfürdőt és a hotelt - avatta be a részletekbe az újságírókat Kecze István, Kisujszállás polgármestere az Utazás 2012 kiállításon Torkos György fürdőigazgatóval közösen megtartott tájékoztatóján.

A hévízi termelői piac egy éve 

Most, március elsején ünnepelte a hévízi termelői piac az egy esztendős születésnapját.

Polish Pass és foci EB 

Lengyelország standján egymásnak adnák a kilincset az érdeklődök, ha lenne kilincs. Sok látogató kínácsi az idei Utazás kiállítás díszvendégének ajánlataira.

A kiemelt rendezvények Nyugat-Dunántúlon 

A Magyar Turizmus Zrt. Nyugat – dunántúli Regionális Marketing Igazgatósága 2012-ben ismét meghirdette a „Nyugat- dunántúli régió kiemelt kulturális- és örökségturisztikai rendezvénye” pályázatot. Erről a regionális marketing igazgató tartott sajtótájékoztatót az Utazás kiállításon.

Izgalmas programok Békés megyében 

Izsó Gábor, Békés polgármestere többedmagával fogadta a szakújságírókat az Utazás 2012 kiállítás Békés megyei standján. Magával „hozta” Szarvas és Füzesgyarmat polgármesterét is. És hogy rendhagyó legyen a sajtótájékoztató, a megnyitó a Monte Cristo című darabból elhangzott részlet volt. 

Rágyúrtak az élményekre 

Megújuló belváros, Agóra közösségi központ, kerékpárút és CsabaPark – ezeket a fejlesztéseket sorolta fel Békéscsaba alpolgármestere az Utazás kiállításon megtartott sajttájékoztatóján. 

MUISZ-MISZ: Közös etikai kódex 

A Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége (MUISZ) és a Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége (MISZ) képviselői etikai együttműködést kötöttek, és aláírták az etikai kódexet szerdán a MISZ Paulaners’ Platz étteremben megtartott sajtótájékoztatóján.

Négyezer eurós büntetés a fekete idegenvezetésért 

A Magyar Idegenvezetők Szövetsége (MISZ) január közepén megtartott tisztújító közgyűlésén Bálint Zoltánt választották meg ismét, immár negyedik alkalommal a szövetség elnökévé, aki az idegenvezetők és szakújságírók előtt szerdán a Paulaners’ Paltz éttermében számolt be munkájukról.

Három szakma ötkarikás versenye 

A Danubius Országos Szakmunkástanuló Versenyt 41. alkalommal rendezték meg hétfőn a Best Western Hotel Hungáriában (BW Hotel Hungaria).

Itt a harmincötödik Utazás kiállítás 

Csütörtökön, március elsején nyit a harmincötödik Utazás kiállítás a HUNGEXPO-n. Ugyanott, ugyanakkor zajlik a Budapest Boat Show, a Karaván Szalon és a Port.hu Bringaexpo is.

Zéró tolerancia a madármérgezéssel szemben 

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) nyolc hazai partnerszervezetével támogatást nyert el az Unió LIFE+ természetvédelmi alapjából, így 2012-ben nagyszabású projekt indult, azért, hogy véget vessen a védett madarak, elsősorban a parlagi sasok pusztításának.

Három napig tart az idén az Idegenvezetői Világnap 

Az idegenvezetőknek is van világnapjuk, amelyet Budapesten 25 éve hagyományosan február 26-án tartanak. Az idén háromnapos lesz a rendezvény.

Buza Sándor lett Zala megye arca 

Buza Sándor Nagykapornakon született, Söjtörön nevelkedett. Ezért esett a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetségének (FATOSZ) választása éppen rá, amikor Zala megye arcát keresték.

A Sevillai Nagy Kaland 

1992-ben 92 diákból és 42 szakemberből álló csapat indult Sevillába, ahol hat hónapon át sikerrel képviselték hazánkat a világkiállításon. Most, 20 év elteltével újra találkozott a csapat, akik az emlékeket a BGF Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi kar épületében elevenítették fel. A sajtóbeszélgetésen szó esett az iskola mai helyzetéről is.

A Magyar Turizmus Minőségi Díj nyertesei 

A Magyar Turizmus Minőségi Díj tavalyi nyerteseit jelentették be, és a 2012. évi pályázat kiírását ismertették csütörtökön sajtótájékoztató keretében az egyik nyertes szállodában, a Continental Hotel Zara Budapestben.

Nem kíván a Malév helyére lépni a Wizz Air 

„Nem mi leszünk az egyetlenek, akik erre a piaci helyzetre reagálunk” - mondta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója pénteken a Le Meridien-ben megtartott sajtótájékoztatóján, amelyen a társaság közeljövőben várható lépéseiről beszélt, különös tekintettel a MALÉV mai bejelentése kapcsán kialakult helyzetre.

Ne áruljanak bugyit a pályaudvarokon! 

Ugyan nem ez volt a fő téma, de ez is elhangzott azon a szimpóziumon, amelyet kedden rendeztek a fővárosi Erzsébet téren álló Design Terminálban. Az Urban-Lab Városdialógus program idén három alkalomra tervezett rendezvénysorozatának témája a „vasút útja a városban”, az első rendezvény a pályaudvarokban rejlő városfejlesztési lehetőségekre összpontosított.

Hévízen csúcson a vendégéjszakák száma 

A vendégéjszaka szám Hévízen 2011-ben átlépte az egymillió éjszakát, amely a város marketing stratégiájának és a gazdálkodókkal folytatott közös munkának a visszaigazolását is jelenti. Ezt Papp Gábor csütörtöki sajtótájékoztatóján jelentette be Hévízen.

Parlamenti bemutatón az Erzsébet-utalvány 

A szombathelyi Németh Dorina rajza díszíti majd az Erzsébet-utalványok borítékjainak hátlapját - jelentették be pénteken délután a Parlamentben azon a sajtóbemutatón, amelyen a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány 2011. december elején meghirdetett, Árpádházi Szent Erzsébet „Adni jó” gyermekrajz-pályázat győztesét hirdették ki.

Leendő cukrászok, szakácsok és pincérek versenyeztek 

Dobos-napi gasztronómiai versenyt hirdetett szerdán a Dobos C. József Vendéglátóipari Szakképző Iskola megalakulásának 125., névadója születésnapjának 165. évfordulóján.

Ki kapott idén Pro Turismo Díjat? 

A turizmus irányításában, tervezésében, szervezésében, a hazai és nemzetközi turisztikai kapcsolatok terén végzett munka elismeréseként idén 23. alkalommal osztották ki a Pro Turismo Díjakat csütörtökön a Parlamentben.

Megújult Szentendre belvárosa 

Sajtóbejárást szerveztek Szentendrére december 14-én, hogy bemutassák, mire költik az uniós támogatást, mi változott a történelmi belvárosban.

Az utolsó Turizmus plusz+ előadás a BKF-en 

Hagyományteremtő előadássorozatot indított a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola Turizmus plusz+ címmel, annak érdekében, hogy a hallgatóknak minél nagyobb rálátásuk legyen a turizmusra és az abban rejlő lehetőségekre.

20 évbe is beletelhet, mire kész a múzeumi negyed 

Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár és Baán László miniszteri biztos, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója sajtóbeszélgetést tartott az Andrássy negyed és a MúzeumLiget előkészítéséről december 6-án, kedden az Antique Café-ban.

Kalandozás Martfűn és környékén 

A Magyar Újságíró Szövetség Környezetvédelmi, Vízügyi és Idegenforgalmi szakosztálya két napos tanulmányútja Martfűre és környékére invitálta az újságírókat november végén.

Félidőn túl a martfűi beruházás 

Félidején túl van a Martfű Termál SPA egészség és rekreációs központ szolgáltatóházának építése, jelentette be november 28-án Martfűn Tomasovszky László tulajdonos.

Szolnokon is van mivel büszkélkedni 

Két nyelven, angol és magyar nyelven jelent meg az a színes könyv, amelyet a hét elején Martfűn mutattak be. A Szolnok és környéke című ismertető Bíró Réka és dr. Hamar József közös munkája, és a Pásztortáska Füzetek 4. része. Munkatársunktól

Új vezető a Kumánia Gyógyfürdő Kft. élén 

Kisújszállás önkormányzata kft.-t hozott létre a megújuló fürdő és az új szálloda üzemeltetésére, tudta meg lapunk.

Thai napok a Nagycsarnokban 

A budapesti Nagyvásárcsarnokban szerdán délelőtt percek alatt olyan tömeg gyűlt az ideiglenes színpad köré, hogy a vásárlók csak nagy kitérőkkel tudtak a zöldséges standjához elérni. Nem is nagyon igyekeztek a vásárlással, mivel egy gyönyörű lány táncolt a Thai Napok rendezvényén. 

100. szülinapi buli a Novotelben 

A Novotel Budapest Centrum, leánykori nevén Hotel Palace századik születésnapját ünnepelte csütörtökön, 2011. november 10-én.

Regensburg a Travel Clubban 

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) szakmai rendezvényén, a november 10-én tartott a Deutschland Travel Clubban Regensburgot ismerhették meg az érdeklődők.

24 város szövetsége 

A schengeni határok leomlásával hazánk, Szlovénia és Ausztria hármas határvidéke – amely korábban évtizedeken át a világtól elzárt peremterületnek számított – újra Európa közepére került. Ausztria, Magyarország és Szlovénia 24 városa egy uniós projekt segítségével igyekszik a turizmus szempontjából kihasználni az új helyzetet.

Szövetségben a városok 

Lentiben találkoztak azok a szakújságírók, akiket Ausztria, Magyarország és Szlovénia városai között létrejött „City Cooperation” (Városok Szövetsége) projekt bemutatására október végén hívtak meg három napos tanulmányútra. 

Szabadon választott Tunézia 

A turista minden érdekességnek örül, még akkor is, ha azt nem szervezik hivatalosan. Tuniszban az elmúlt héten izgalmas események voltak, aki akkor a fővárosban időzött, sokáig nem felejti el az utcai képeket.

Az Aranyhordó és a Neptun 

A Tokaj Kereskedőház Zrt. és a Szamos Marcipán Kft. szerdán mutatta be közös termékeit.

Ősszel a Balatonon 

Két napos tanulmányúton ismerkedtek az újságírók az őszi Balaton kínálta turisztikai lehetőségekkel. 

Vacsorára hívta partnerirodáit a Ruefa Reisen 

A Giusto Étteremben mutatta be téli árualapját csütörtök este a Ruefa Reisen utazási iroda.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!