Új fine dining séf Budapesten 

Új séf érkezett a La Plaza spanyol étterem konyhájába Rubén Aguilar Bel személyében. A szakember számos Michelin-csillagos mester keze alatt tanult, és azon túl, hogy fine dining konyhát vezet, tanítja is a főzést. A La Plaza étlapjára számos új fogás került fel, melyek közül több az új séf saját kreatúrája.

Licitálhat az El Bulli boraira 

A világhírű, három Michelin-csillagos El Bulli étterem – amely tavaly júliusban zárta be kapuit – borait a Sotheby’s aukcióján vásárolhatják meg az érdeklődők. – írja a Decanter.com információja alapján a Borkultusz.

Tokio a világ gasztronómiai fővárosa 

(MTI/AFP) – Tovább növelve előnyét Párizzsal szemben, Tokió megőrizte a legjobb éttermek fővárosa státuszát: a japán fővárosra és térségére vonatkozó, Tokióban kedden bemutatott 2012-es Michelin-kalauzban 16 – a tavalyinál kettővel több - háromcsillagos tokiói étterem szerepel, míg a francia fővárosban tíz étterem rendelkezik a legmagasabb besorolással.

Újabb Michelin-csillagot szerzett Budapest 

A Costes volt a második kelet-európai étterem, amely Michelin-csillagot kapott. Tavalyhoz képest dupláztunk, most a Vörösmarty téri Onyx is csillagos lett. Húsz éttermet ajánl a legjobb európai éttermeket felsoroló kalauz a magyar fővárosból, írja az Index..

Távoznak a Chateau Visz és a Mix étterem konyhafőnökei 

Meg nem erősített értesülések szerint távozhat Stefan Gebhardt, a Chateau Visz és Nicolas Rafael Delgado, a budapesti Mix konyhafőnöke.
Megjelent a 2011-es francia Michelin Guide

Megjelent a 2011-es francia Michelin Guide 

Hétfőn hivatalosan is bemutatták a világ talán legnagyobb presztizsű étterem miunősítő kiadványát, a francia Michelin Hotel and Restaurant Guide-ot. Gall földön 2011-ben 571 étterem mondhat magáénak csillagot, a szintén kitűnő minősítésnek számító Bib Gourmand elismerést 601 étterem érdemelte ki.
Hazai csúcsgasztronómia kevés fizetőképes kereslettel

Hazai csúcsgasztronómia kevés fizetőképes kereslettel 

Élesedik a verseny a hazai csúcsgasztronómiában: tavaly is számos prémium minőséget kínáló vendéglő nyílt meg, a fizetőképes kereslet viszont még jóval elmarad a nyugat-európai átlagtól – vélik a Világgazdaságnak nyilatkozó piaci szereplők.
Tizennégy új Michelin-csillag Nagy-Britanniának

Tizennégy új Michelin-csillag Nagy-Britanniának 

Büszkék lehetnek a brit éttermesek, hiszen tizennéggyel nőtt a szigetország gasztronómiájának egén fényesedő csillagok száma. Bár a legmagasabb kategóriába, a három plecsnisek közé ezúttal nem minősítette magát új brit vendéglős (a csúcson továbbra is a kétszer három csillagos Heston Blumentha és az „egyszeres háromszoros” Alain Ducasse trónol), a kétcsillagosok száma gyarapodott kettővel. Helen Darroze The Connaught-ja és Nathan Outlaw cornwalli Rock-ja lépett eggyel magasabb kategóriába.

2010: a magyar gasztronómia éve 

A magyar gasztronómia évének nyilvánította a Malackaraj a 2010-es esztendőt.

Ez történt a turizmusban 2010-ben - március 

Mozgalmasan telt a turizmus számára tavaly a tavasz első hónapja.

Ismét csillaghullás Japánban 

A csütörtök délután tartott yokohamai sajtótájékoztatón Jean-Luc Naret, a Michelin Kalauz igazgatója 4 japán étteremnek adományozott háromcsillagos minősítést. Ezzel Tōkyō megerősítette vezető pozícióját a legtöbb Michelin-csillagért folyó versenyben - adta hírül az ohriens.hu.

Michelin-csillagok ragyogtak a Hertelendyben 

„Ausztria kulináris találkozása Magyarországgal” címen először rendezték meg a Hertelendy Gourmet Festival-t a Relais & Châteaux Hertelendy Kastélyban - írja a Luxorium.

Ramsay újabb éttermet adott el 

A Gordon Ramsay Holding eladta egyik londoni éttermét. A Myfair-ben lévő Murano-t a vendéglő korábbi séfje, a 42 esztendős Angela Hartnett vásárolta meg.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!