Pálinka cikkek
Ma nyílik a Budapesti Pálinkafesztivál
Idén már ötödik alkalommal nyitja meg kapuit a Városháza Parkban a Budapesti Pálinkafesztivál. A látogatók több mint háromszáz féle párlat közül találhatják meg a számukra legfinomabb főzetet, és az újdonságként debütáló pálinkakoktélokat. A különleges ízekhez exkluzív program dukál, amelyet a korábbi évekhez hasonlóan színes és színvonalas fellépők muzsikája garantál a május 6-9. közötti rendezvényen.
Új gasztro kártyák Szabolcsban
A Szabolcs-Szatmár-beregi Tourinform irodák turisztikai kártyasorozata, most gasztronómiai címkével is bővül.
Best of Bestillo
Gyulára jött, látott, győzött: a Bestillo Pálinkaház Málna pálinkáját választották a közönség kedvencének az április 17-én megtartott Gyulai Pálinkaversenyen.
Irsai Olivérből készült a legjobb pálinka
Irsai Olivér szőlőjével a harci Brill Pálinkaházé az ország legjobb pálinkája – számol be a Beol.hu.
Pálinkavetélkedés Vasban
Első alkalommal rendeztek pálinka-minősítő versenyt Magyarszombatfán. Nemcsak magyar, hanem szlovén nedűket is beneveztek a megmérettetésre, a zsűri tagjai szombaton vegyes, eper, vadkörte, ágyas szilva és sózókörte pálinkák közül választották ki a nyertes italt.
Nemzetközi párlatverseny: Zimek a magyar (nemzet)győztes
A Bécsben megrendezett Destillata 2010 nemzetközi párlatversenyen a 15 induló ország közül összesítésben a magyarok a harmadik helyet érték el, 77 éremmel.
Több mint 300 nevező a pálinkaversenyen
A mai napig 300 nevezés érkezett a 2010. április 16-17-18-án, Gyulán megrendezésre kerülő X. Nemzetközi Kisüsti Pálinka Fesztivál, Kiállítás és Vásár keretén belül meghirdetett XVIII. Magyar Országos Pálinka és Nemzetközi Gyümölcspárlat Versenyre (Gyula, Budapest) – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.
Sikeres volt a Kocsonyafesztivál
Három napig, míg a tizedik, jubileumi rendezvény tartott a fesztiválozóké volt a miskolci belváros. Belőlük pedig volt bőven, hogy pontosan mennyi is, azt még nem lehet tudni, de hamarosan arra is fény derül - írja az Észak-Magyarország.
Megújult a Pomo d'Oro
Belevágott a beruházásba, és két hónap alatt olyan igazi, olaszos vendéglátóhelyet varázsolt, amilyenre mindig is vágyott Gianni Annoni, a kilenc éve üzemelő Pomo d'Oro tulajdonosa.
Kiosztották a Magyar Tudományos Akadémia Bora 2010 díjakat
Budapesten kihirdették a Magyar Tudományos Akadémia Bora 2010 díjakat.Három csúcskategória volt, a vörös, a fehér és a desszertbor.
Átadták az V. HunDeszt díjait
Az V. HunDeszt Nemzeti Pálinka- és Nemzetközi Párlatversenyt 2009 novemberében hirdette meg a rendező, a Magyar Szeszipari Szövetség és Terméktanács. A versenyhez a Földművelési és Vidékfejlesztési Minisztérium biztosított anyagi támogatást, az Agrármarketing Centrumon keresztül.
Budapesten üléseznek az Európai Turisztikai Bizottság Kutatási igazgatói
A 39 európai ország nemzeti turisztikai hivatalait tömörítő Európai Turisztikai Bizottság (European Travel Commission, ETC) és a Magyar Turizmus Zrt. együttműködésében 2010. február 3-5. között Budapest ad otthont a Kutatási Igazgatók Éves Ülésének (Annual Meeting of the Market Intelligence Group).
Összefogás a magyar pálinka védelmében
A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósággal kötött együttműködési megállapodást csütörtökön a Pálinka Nemzeti Tanács. A két szervezet együtt hatásosabban tud küzdeni a szeszes ital minőségének megőrzéséért - írja a Szabad Föld.
Megy a vodka és a gin
Az égetett szeszes italokkal a kiskereskedelemben mintegy 70 milliárd forintot kaszáltak 2008. december - 2009. novemberben. Az előző évhez képest a vodka eladása 8 és 2, a gin eladása 15, illetve 9 százalékkal nőtt - írta meg a Nielsen piackutatása alapján a Világgazdaság Online.
Brandyt neveztek el a bolgár miniszterelnökről
A bolgár miniszterelnökről a házi készítésű hagyományos pálinkát neveztek el, miután megvétózta az adóemelési terveit - adta hírül a MediPress.
Külföldre kerül a magyar pálinka alapanyaga
Külföldre viszik a magyar pálinka alapanyagát, az osztrák és a német kifőzdék ugyanis sokkal jobb feltételeket biztosítanak az égetettszesz-forgalmazóknak, mint a hazai versenytársaik. A földművelésügyi miniszter szerint a kormány elég pénzt fordít a hazai főzdék fejlesztésére.
2010 a jégbor éve lehet
A nemzetközi piacon 150 dollárt is megadnak egy üveg minőségi jégborért azok, akik ezt a fajtát szeretik. A magyar borok ezt a (rekord) összeget még soha nem érték el. Idén azonban nemzetközi mércével is jó évjárata lesz a magyar jégboroknak, ennek egyik oka, hogy a hideg jótékonyan hatott a tőkékre. Minőségben ezzel a terméssel a világ legnagyobb jégbortermelőivel is felvehetik a versenyt a magyarok! - írta Karácsonykor a Popháló.
Magyar Superbrand lett az Agárdi Pálinka és a Magyar Turizmus
A 2009-es év csúcsmárkáit, valamint az új Superbrands kiadványokat mutatták be a Hotel Intercontinental Budapestben. A Magyarország legnevesebb márkaszakembereiből álló bizottságok idén is több ezer vezető márka közül választották ki a 2009-es év üzleti és fogyasztói szupermárkáit.
A gyümölcsben rejlő titok – főszerepben a pálinka
Az Agrármarketing Centrum és a Magyar Bármixer Unió decemberben tartja az első magyar Pálinkaakadémia és az annak keretében sorra kerülő „Pálinkakoktél” mixerversenyét.
Ösvény tradicionális horvát ételekből
Varasd megye úgy döntött, hogy a térség különleges ételeit, gazdag gasztronómiai örökségét egyedi módon tárja a turisták elé – így született meg a tradicionális ételek ösvénye.
Folytatódik a minőségi pálinkafogyasztás népszerűsítése
Idén is folytatódik a hazai gyümölcs- és törkölypálinka presztízsépítését célzó kommunikáció. Míg a tavalyi év kampánya igyekezett megszabadítani a pálinkaképet az elmúlt évtizedek alatt rárakódott negatív képzettársításoktól, az Agrármarketing Centrum 2009-ben az egyik legfontosabb magyar termék mögött rejlő misztikumra, a gyümölcsben rejlő titok felvillantására koncentrál.
Székelyföldön is használható a pálinka megnevezés
A magyarországi szabadalmi hivatal beleegyezett abba, hogy a székelyföldi termelők is használhassák a pálinka megnevezést, abban az esetben, ha összekapcsolják a származás tájegységének megnevezésével, földrajzi nevével.
Új Zwack-pálinka sárga muskotályból
A Budapesti Nemzetközi Bor-és Pezsgőfesztiválon mutatkozik be először Zwack Sándor sárga muskotályból készült pálinkája. Az először a napokban palackozott termékből csak pár száz palack készült.
Ünnep a pálinkafõzdében
Szivarpálinka-bemutatóval és ultibajnoksággal ünnepelte október 11-én ötödik születésnapját az agárdi pálinkafõzde.
Zwack pálinkák sikerei Ausztriában
A Klagenfurtban rendezett World Spirits Award-on (Világ Párlatai Versenyen) a Zwack Nemes Erdei szeder, Fehéreper, Fekete Ribizke, a Tokaji Aszútörköly, valamint a gesztenyefahordóban érlelt Birs Pálinkák távozhattak arany éremmel.
Szorosan együttmûködnek a boros és a pálinkás céhek
November 16-án a Pannon Bormíves Céh Egyesület és a Pálinka Céh Egyesület képviselõi együttmûködési szerzõdést írtak alá a pannonhalmi Szent Márton nap ünnepi eseménysorozat alkalmából.