Ro_friss cikkek
Tizedével többen nyaraltak nálunk a szlovákok
A KSH frissen közzétett előzetes adatai szerint a tavalyi évben 118 009 Szlovákiából érkező turista összesen 261 829 vendégéjszakát töltött el kereskedelmi szálláshelyeken, ami a vendégek számát tekintve 11,9%-os, a vendégéjszakákét tekintve pedig 10,8%-os növekedést jelent az előző év adataihoz képest, közölte lapunkkal a Magyar Turizmus Zrt.
A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum felhívása
Az MKVM kiállítást rendez Megvalósult és megvalósulatlan álmok címmel. Hat grafikusművész reklámterveit mutatnánk be. Az egyik Rottler István. Életéről sajnos nagyon kevés adatot találtunk...
Perre viszi a Chèque Déjeuner
Ellehetetlenítette a tevékenységüket a kormány, ezért a Világbankhoz fordul a cég - adta hírül a Hír24 a Chèque Déjeuner Kft.
Rekordot döntött a Pilsner Urquell
Tavaly 920 ezer hektoliter sört exportált a Pilsner Urquell gyártója, a cseh Plzeňský Prazdroj- amely történelmi rekord a cégnél. A több mint 50 országban jelen lévő márka, ezzel 3%-os bővülést produkált - írja a Marketinginfo.
Oroszok: többen jönnek, tovább maradnak
Az orosz turisták tavaly 2011-ez képest 30 százalékkal több vendégéjszakát töltöttek el a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken - ismertette a legfrissebb adatokat Aranyossy Mihály, a Magyar Turizmus Zrt. moszkvai képviseletének megbízott vezetője az MTI-vel.
Kivonul Magyarországról a Chéque Déjeuner
Hétfőn úgy döntöttek a francia tulajdonosok, hogy megszüntetik a társaság magyarországi tevékenységét. A Chéque Déjeuner utalványait május 31-ig lehet beváltani.
Egy egész város féláron
Április 27-28.-án számtalan szolgáltatást kínálnak féláron a lengyelországi Poznan városának turisztikai szolgáltatói.
Keresd az arany fakanalat
A kezdeményezés célja, hogy a szentendrei éttermek bemutathassák tudásukat, és különleges, minőségi, éttermük arculatához illő ételekkel egyedi élményt nyújtsanak nemcsak Szentendre lakói, hanem a környékbeliek és a Budapestről érkezők számára is.
A fedél nélkül élőket támogatja kedvezménykártyájával a TableFree
(MTI) - Úgynevezett Haszon kártya segítségével támogatja a TableFree a Magyar Vöröskereszt (MV) munkáját és így a fedél nélkül élők étkeztetését.
Itt az első "Mosolygós szálloda"
A Mátra kapujában, a Gyöngyös belvárosához közel található három csillagos Hotel Opál Superior elsőként nyerte el hazánkban a "Mosolygós szálloda" címet.
Amerikai gyorsétteremlánc jönne
Tőkeerős magyar franchise-partnert keres az amerikai Chuck E. Cheese's étteremlánc tulajdonosa, olyan vállalkozást, amely a szerződésért 75 ezer dollárt (mintegy 17 millió forintot), majd a bruttó árbevétel után havi 5 százalékot fizet – olvasható a Világgazdaságban.
Magyar Konyha Hete Beregvidéken
A Beregszászi Turisztikai Tanács kezdeményezésére először kerül megrendezésre a magyar konyha hete, melyhez csatlakozott jó néhány helyi étterem és falusi vendéglátó. A kezdeményezés célja népszerűsíteni a helyi tájjellegű ételeket, felhívni az idelátogató turisták figyelmét a magyar konyha sajátos ízvilágára. A vendéglátóhelyek által nyújtott kedvezményeket kihasználva a helyi lakosoknak is lehetőségük nyíljon arra, hogy igénybe vegyék ezeket a szolgáltatásokat.
Új Vevőmenedzsment Igazgató a METRO Kereskedelmi Kft.-nél
2013 februárjától Horváth Imre igazgatóként vezeti a METRO Kereskedelmi Kft. Vevőmenedzsment osztályát.
Mobilalkalmazás az Accortól
Új mobilalkalmazást jelentetett meg az Accor, amellyel 90 ország 3500 Accor szállodájába foglalhatók szobák.
Torkos Csütörtök: Három év alatt 100 ezres zuhanás
Három év alatt százezerrel csökkent az 50 százalékos kedvezményes étkezést biztosító Torkos Csütörtök vendégeinek száma - írta hétfői számában a Napi Gazdaság.
Vendéglátó és panziós képzés ingyenesen
Az Írottkő Natúrparkért Egyesület a Kőszeg és Vidéke Többcélú Kistérségi Társulással a regionet aktív projektnek köszönhetően kétféle ingyenes képzést indít - adta hírül a Vas Népe.
Üdítőitalt dob piacra az Angry Birds
Az Angry Birds már régen nem csak a játékról szól, érkezik a film, újabb vidámparkokat terveznek, és úgy tűnik a Rovio üdítőitalaival is be akarja hálózni a világot - adta hírül a Social Times.
1,2 milliárd forint a Magyar Turizmus Zrt.-nek
A kormány a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból a Magyar Turizmus Zrt. marketing tevékenységére 1,2 milliárd forint egyszeri átcsoportosítását rendelte el elszámolási, a fel nem használt részre visszatérítési kötelezettséggel.
Változások a Hotel Atlantis menedzsmentjében
A hajdúszoboszlói Hotel Atlantis****superior Medical, Wellness & Conference szállodaigazgatói posztját 2012. december 1-től Szuromi György, korábbi room division manager tölti be.
(Készít)ettél már céklahamburgert?
Az egyik legősibb, a világ minden táján kedvelt zöldségféle a cékla, amely nemcsak a gasztronómiában, hanem gyógyító hatásáról is ismert, és a természetes kozmetikai eljárások hívei is előszeretettel alkalmazzák.
Szavazáson dől el, melyik a sógorok kedvence
Több mint ötszáz regionális étel közül választják ki a tíz legkedveltebb osztrák helyi fogást az Ausztria menüje 2013 gasztronómiai versenyen.
Szemtelenkedik a Rézangyal
A Rézangyal új terméke, a Szemtelen pálinka négy alaptípusban kapható, a 40-es, 50-es, 60-as és 70-es változat nem az életkorra, hanem az ital erősségére utal.
Több mint hat százalékos növekedés Romániában
(MTI) - Több mint hat százalékkal nőtt tavaly Romániában a vendégéjszakák száma - közölte pénteken a román országos statisztikai intézet.
Megújult a MSZÉSZ honlapja
Megújult a MSZÉSZ honlapja
Elfogadták az első hivatalos hungarikum listát
A Hungarikum Bizottság elfogadta a törvény erejénél fogva hungarikumnak minősülő nemzeti értékeket összesítő első listát - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) csütörtökön.
Több külföldit csábítanának Bükre
A fürdőhely idén kiemelt figyelmet fordít a szlovák, a lengyel és az orosz beutazóforgalom növelésére. A belföldi vendégeket is érintő hír pedig az, hogy bővül a Bükfürdő Card elfogadói köre - írja a Termál Online.
Magyar Napok Ausztriában
A rendezvényre Magyarországról több mint 300 kézműves, borász, turisztikai szolgáltató és gasztronómiai kiállító érkezik.
Változás a Geréby Kúria menedzsmentjében
Pintér László marketingvezető 12 év után elhagyja a Geréby Kúriát.
Indul a Central Klub
A magyar gasztronómia története és a kávéházi kultúra kerül terítékre február 4-én 18 órakor a Centrál Kávéházban. A Centrál Klub néven indított sorozat a pezsgő kávéházi eszmecserék hagyományát folytatja.
Francia siker a Bocuse d'Or-on, Széll Tamás tizedik lett
A versenytől már megszokott, felfokozott hangulatban zajlott le a nemzetközi gasztronómia egyik legnagyobb presztizsű, melegkonyhás gasztronómiai versenye, a Bocuse d’Or.
Távozik a Tokaj Kereskedőház vezérigazgatója - Frissítve!
Távozik a Tokaj Kereskedőház vezérigazgatója - Frissítve!
840 helyen Torkoskodhat
Összesen 840 étterem csatlakozott a Magyar Turizmus Zrt. Torkos Csütörtök akciójához, melynek keretében január 31-én féláron kóstolhatják meg a vendégek a résztvevő éttermek menüit.
A nosztalgikus ízek kapósabbak a sztárséfek ételeinél
“Ízlések és pofonok különbözőek.” Sosem igazabb ez az állítás, mint mikor a világ különböző tájainak vacsoraasztalaira vetünk egy pillantást. Ha az otthon fogyasztott étkek témája kerül terítékre, az egyre jobban növekvő termékválasztékkal arányosan széles érdeklődést és nagyfokú nyitottságot tükröznek a válaszok – ezek a legfontosabb megállapításai az Ipsos Marketingkutatás legfrissebb tanulmányának.
Új kollégák a Four Points by Sheraton Kecskemét csapatában
Tovább bővült a Four Points by Sheraton Kecskemét szálloda nyitó csapata.
Kedvezményes gyógyüdülés áprilisig
Kedvezményes gyógyüdülés áprilisig
Gyorsétterembe vitték a halottat
Igazi gyorsétterem rajongó volt az a 88 esztendős Pennsylvania-i férfi, akit elkötelezettsége előtt fejet hajtva egy drive-truban búcsúztatott a család.
Bértámogatás a turizmusban dolgozóknak
Márciusban jelenhet meg a kormányrendelet, amelynek alapján néhány tízezer forintos bértámogatást kaphatnak a turizmus-vendéglátásban tevékenykedő cégek, vagyis a szállodák, éttermek. A pénz félévnyi bér emelése után jár, hogy elviselhetőbb legyen a 98 ezer forintos minimálbér - írja az origo.
Edd meg szépen a papírt is, Pistike!
A hamburgerrel együtt megehetik a csomagolását is egy brazil gyorsétteremlánc vendégei. Vajon milyen az íze? - teszi fel a kérdést a Nők Lapja Café.
A tökéletes harmónia titka: a hőmérséklet
A testes vagy épp könnyű borok tökéletes kiegészítői hétköznapi és ünnepi fogásoknak egyaránt. A jó borok azonban csak akkor nyújtják a tőlük elvárt élvezetet, ha gondoskodunk tökéletes tárolásukról és hőmérsékletükről, hogy meg tudják mutatni valódi ízüket. Az új Miele bortemperáló hűtő e nemes boroknak készült, miközben elegáns kialakításával az otthonok gyöngye lehet.
Az online marketing finomságai
Világszerte több mint 2 milliárd fő, Magyarországon minden második ember használja ma aktívan az internetet. Az utazásokat is egyre többen tervezik és szervezik online módon – derült ki az Edutus Főiskolán tartott konferencián.
Indul a Bocuse d’Or
Kezdetét vette kedden a Bocuse d’Or, a kulináris világ hatalmas jelentőségű szakácsversenyének világdöntője, amelynek történelme során most először végre magyar versenyzőért is izgulhatunk: hazánkat Széll Tamás, a Michelin csillagos Onyx étterem séfje képviseli a Rubik-kocka koncepcióján alapuló versenymenüjével.
Magyar áruk Ausztriában
A Matusz-Vad Zrt. leányvállalata, a Gastro-Genius GmbH üzletet nyitott Bécsben a nagybani piacon a F1 nevű húscsarnokban.
Még két nap és itt a csütörtök
Közeleg a torkoskodás napja. Aki nem akar lemaradni a lehetőségről, még mindig találhat új ajánlatokat, hiszen a csatlakozó éttermek száma január 28-án vált véglegessé.
Torkoskodjon a vonatokon
A MÁV-START Zrt. idén is csatlakozik a Torkos Csütörtök akcióhoz. A vasúttársaság az étkezőkocsikban 50 százalékos kedvezménnyel várja mindazokat, akik ezen a napon nemcsak az utazásukhoz, hanem gasztronómiai kirándulásukhoz is a vasutat választják.
Szundihely nyílik Bécsben
Új szolgáltatást, egy "alvószalont" próbálhatnak ki Bécsben mindazok, akik szívesen szundítanának napközben egy fél órát, de a munkahelyükön nincs rá lehetőségük.
Egyre több helyen tiltják be a dohányzást
Tovább szigorodik a dohányzást szabályozó szóló törvény Szlovákiában, döntött szerdai ülésén a kormány. A javaslat szerint a jövőben nem lehet dohányozni a bevásárlóközpontokban, és a bennük található kávézókban és éttermekben sem. A jogszabályt még meg kell szavaznia a parlamentnek is - adta hírül a Világszám.hu.
Harmincötmillió egy üveg whiskyért
Minden idők egyik legöregebb és legkülönlegesebb Islay Single Malt whisky-je cserélt gazdát nemrég, amikor egy árverésen 160 ezer dollárt fizettek egy 1957-es Bowmore-ért - adta hírül a Gazdagisztán Blog.
Kocsmakvíz az új dili
Egyre több kocsma, vendéglő, bár gondolja úgy, hogy a legjobb módszer egy lassabb este felpörgetéséhez kvízt rendezni - írja az Urbanista Blog.