A sivatag ajándéka

A sivatag ajándéka 

Bár a görögdinnye az egyik legkedveltebb nyári gyümölcsünk, és azt hihetnénk, semmi meglepetést nem tartogat számunkra, sok izgalmas felfedezést tehetünk, ha kalandozunk egyet az ősi „görög-magyar” édesség történetében.

Főzőkurzusok a Tokaji Borvidéken 

Tokaji borokhoz kapcsolódó, helyi gasztronómiai hagyományokat is felelevenítő főzőkurzusokat indít egy népszerű blogger és egy bormarketinges Tokaj Cooking School néven a festői szépségű, tarcali Gróf Degenfeld Kastélyszállóban 2013. tavaszától.
Idén is sikeres volt a Destillata

Idén is sikeres volt a Destillata 

Már-már hagyományosnak mondható, hogy a magyar főzdék tiszteletre méltó sikerrel szerepelnek az ausztriai párlatversenyen, a Destillata-n. Nem volt ez másképp az idén sem. 

Balhé a Cicciolina étterem miatt 

Névhasználati pert kezd a magyar származású Staller Ilona egy ausztrál étterem ellen, amely a filmszínésznő becenevével aratja sikereit - írja a Nők Lapja Café.
Telt ház lesz Prágában Húsvétkor

Telt ház lesz Prágában Húsvétkor 

(MTI) - Mintegy 285 ezer külföldi turista látogat a húsvéti ünnepek alkalmával Csehországba - közölte a cseh utazási irodák és ügynökségek szövetsége vasárnap.

Fiatal tehetségeket támogat a Best of Budapest 

Március 22-én 20. díjátadó ünnepségét tartja a Best of Budapest & Hungary, a jubileumról, a megújult, kétkötetes "The Guide" éttermi és szállodai útmutatóról, valamint a most alapított szállodai és vendéglátóipari fiatal tehetségek támogatására alapított djíról tartottak sajtótájékoztatót pénteken. 

Teltházas Magyar Turizmus Nap Pozsonyban 

Március 21-én került sor Pozsonyban az idei Magyar Turizmus Napra, melynek témája Budapest és környéke 2.0 – vagyis újdonságok, érdekességek a fővárosból és környékéről.

Véget ért a Schnitta Emlékverseny 

A Schnitta Sámuel Magyar Éttermi Kultúráért-Egyesület a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség védnöksége mellett bonyolította le. A régiós megméretéseken az ország közel harminc oktatási intézmény, ötfős csapatai versenyeztek a döntőbe kerülésért.
Divatbemutatóba csomagolva

Divatbemutatóba csomagolva 

A győri illetőségű JAB-Gardisette Képviselet alakulásának ötödik évfordulóján a pesti Belváros kellős közepén, a Vörösmarty téren, egy irodaház félemeletén nem mindennapi körülmények közt nyitotta meg első budapesti bemutatótermét. 

Háznézés, szerzői jogvédelem, textiltrendek, étlapkészítés 

Márciusi klubprogramunkkal Budapest egyik legújabb üzleti szállodájába látogattunk el – és szerencsére most is sokan tartottak velünk.

Megnyílt a Heineken palackművészeti kiállítása 

Megnyitotta kapuit a Heineken kiállítása, amelyen fiatal magyar dizájnerek palackterveit tekinthetik meg az érdeklődők. Az április 11-ig tartó rendezvény ingyenes, így az Erzsébet téri Le Méridien Budapest Hotel White Lounge bárjában, nyitvatartási időben szabadon látogatható. A kiállítás megnyitóján derült ki, hogy a Heineken egész világra kiterjedő palacktervező pályázatán, a „Remix Our Future” versenyen a legjobb 100 munka közé 10 magyar terv is bekerült.

Egy hét múlva szakmai klubdélután 

Minden, a franchise szakma iránt érdeklődő, vállalkozni vágyó látogatót szeretettel vár a Magyar Franchise Szövetség legközelebbi klubdélutánjára. A színes előadásokkal tarkított klubdélután március 28-án (csütörtökön), 14.00 órai kezdettel kerül megrendezésre.

Sikeres volt a MaReSz Nap 

Harmadik alkalommal rendezte meg a Magyarországi Rendezvényszervezők és –szolgáltatók Szövetsége március 19-én a rendezvényszakma elsőszámú konferenciáját, a MaReSz Napot. Az „Innováció a rendezvényszervezésben” témakörben szervezett előadássorozatra változatos programokkal, mégis azonos gondolatkörre épülő előadásokkal készültek a szervezők. Az eseményt hatalmas érdeklődés övezte, hiszen a rendezvényszakma évek óta kihívásokkal küszködik, melynek egyetlen kivezető útja a kreativitás, a megújulás.

Olyan kevés kell – de az bejön! 

Tényleg nem kell sok ahhoz, hogy a vendég úgy érezze, kényeztetik, odafigyelnek rá. Pár ilyen ötletet hallhattunk azon a csütörtöki sajtótájékoztatón, amelyet az osztrák stájer tartomány turisztikai képviselete tartott nyári programjainak bemutatója okán.

Magyarországon terjeszkedik a horvát pékséglánc 

Megnyitotta első budapesti üzletét a horvát Mlinar pékség. A Péterfy Sándor utcai boltban különleges péksüteményekkel várják a vásárlókat, amelyek Horvátországban és Szlovéniában már nagy népszerűségnek örvendenek. 

A FATOSZ-ra hivatkozva tévesztik meg a szállásadókat 

Az utóbbi időben, félreérthető és megtévesztő módon számos weboldal-fejlesztő cég keresi meg a FATOSZ falusi szálláshelyeit ingyenes vagy kedvezményes megjelenést kínálva számukra, azonban a szerződés aláírásakor nagyobb összeg kifizetéséhez kötik a megjelenést, figyelmeztet hírlevelében a szövetség.

Programváltozás 

Programváltozás! A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Müzeum sajnálattal értesíti az érdeklődőket, hogy a március 20-án délután 5 órára meghirdetett könyvbemutató, melynek keretében Horváth Eszter: Desszertőrült c. könyvéről beszélgettek volna, betegség miatt elmarad. A módosított időpontról tájékoztatni fogják az érdeklődőket. Megértésüket köszönik!

Trükköztek a séfek a mestervacsorán 

Kecskesajtból készült a creme bruleé és kacsamellbe töltötték a káposztás cvekedlit. Hatodik alkalommal rendezett Mestervacsorát a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség regionális szervezete. A vendéglátós szakma oktatói ízelítőt adtak abból, mire képesek és hogyan lehet világszínvonalon elkészíteni a hagyományos magyar ételeket - írta a Nyíregyházi Napló. A nagyszabású rendezvényneka VerbaTanya adott otthont.

Welcome drink a stadionban 

A Middlesbrough egy minden bizonnyal népszerűnek bizonyuló kezdeményezéssel állt elő: a klub bérletesei minden mérkőzésen jogosultak egy ingyenes italra, légyen az sör, bor, üdítő, tea vagy kávé - írja a Foci 24.

Legalább valami elkezdődött 

Szakácsoknak pályázatot hirdetett négy diplomáciai kirendeltségére – Hágába, Oslóba, Ottawába és Genfbe – a Külügyminisztérium, a pályázatokat beküldőket egész napos szakmai versenyre hívták a budaörsi METRO Vevőakadémiára, március 18-án.

Befürödnek a fürdők a Széchenyi-pihenőkártyával? 

Pál Béla, az MSZP képviselője az Országgyűlés hétfői ülésnapján "Befürödnek a fürdők a Széchenyi-pihenőkártyával?" címmel kérdést intézett a nemzetgazdasági miniszterhez. Kérdésére Cséfalvay Zoltán államtitkár válaszolt.

Tízből négy szállásfoglalást lemondtak 

Az ítéletidő a szállásadóknak is nagy károkat okozott, az utólagos átfoglalásokkal együtt a hosszú hétvégére lefoglalt szállások mintegy negyven százalékát törölték – derült ki a Szallas.hu legfrissebb adataiból. A portál online ügyfélszolgálatát sokan átmeneti szállást keresve hívták.

Ellenfelet kapott a Netpincér 

Foodpanda néven indult új ételrendelő szolgáltatás. A német-távol keleti eredetű cég mobilon is elérhető.

Kedden találkozik a rendezvény szakma 

Március 19-én a Larus Rendezvényközpontban rendezi elsőszámú szakmai konferenciáját a Magyarországi Rendezvényszervezők és –szolgáltatók Szövetsége!

Újra versenyezhetnek a fiatal szakemberek 

Másodszor hirdette meg a Schnitta Sámuel Magyar Éttermi Kultúráért Egyesület és az MNGSz az ország vendéglátó szakmákat oktató intézmények tanulóinak országos szakmai emlékversenyét.

Főleg itthon utazik a magyar 

A Magyar Turizmus Zrt. megbízásából kétévente készül reprezentatív felmérés a magyarok utazási szokásairól. A 2012 decemberében lezajlott legfrissebb kutatás három témakörre fókuszál: a vizsgálatot megelőző 12 hónap egynapos utazásaira, a többnapos utazásokra és a főutazásokra.

A legjobbak a legjobbak közt is! 

Aranyérmet nyert bitter kategóriában az Unicum, és az Unicum Szilva a kiemelkedő minőségű párlatok világversenyén, a World Spirits Award-on. A jubileumi – idén minden eddiginél nagyobb érdeklődésnek örvendő 10 éves klagenfurti versenyen a nemzetközi szakemberekből álló zsűri 30 országból érkezett 430 minőségi mintát kóstolt, minősített, magyar gyártású bitter eddig még nem ért el ilyen kimagasló eredményt. Sőt, a két hungarikum mellett egy másik minőségi Zwack termék, a fogyasztók körében ugyancsak népszerű Kalinka vodka ismét aranyérmes lett.

Pénzt hoz a házhoz a Mundiavocat 

A szerződés-aláírással immár hivatalos: a felcsúti Puskás Akadémia és a Budatours utazási iroda rendezheti az ügyvédek 2014. évi, 17. világbajnokságát, a Mundiavocat-t.

Hókrízis: életeket mentettek a szállásadók és vendéglátósok 

Hókrízis: életeket mentettek a szállásadók és vendéglátósok

Hamarosan bővül a hungarikumok listája 

Alulról építkező rendszerben választják ki a nemzeti értéktár elemeit, köztük a hungarikumokat - hangzott el a Hungarikum Bizottság háttérbeszélgetésén.

PubHunter: új közösségi platform vendéglátósoknak 

Egy hónapja tölthető le ingyenesen az AppStore-ból és a Google Play-ből a PubHunter közösségi kocsma,- és partykereső mobilalkalmazás, amely összetett funkciókkal szolgálja ki a felhasználók igényeit, miközben egy teljesen új marketingeszköz és kommunikációs felület a vendéglátóhelyek számára is.

Konyakozó kínaiak 

(MTI) - Töretlen az érdeklődés Kínában a konyak iránt, a kelet-ázsiai ország az évtized végére a világ legnagyobb konyakpiacává válhat - idézi az iparági előrejelzéseket a Csingzsi Csuanmej kínai lap.

Sört csinál a rockzenekar 

A brit rock legendás zenekara, az Iron Maiden összeállt a Cheshire-i Robinson családi sörgyárral, hogy létrehozzanak egy új sört Trooper néven - adta hírül a Rockbook.

Nem jól indult az év a Balatonon 

Rosszul indult az év a Veszprém megyét érintő két régió turisztikai forgalmában a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint - adta hírül a Like Balaton.

Közel 5%-kal nőtt a szálláshelyek januári forgalma 

2013. januárjában a külföldi vendégéjszakák száma 8,3, a belföldieké 1,4, a szálláshelyek – folyó áron számolt – bruttó árbevétele 3,6%-kal nőtt a tavalyi azonos időszakhoz képest a KSH friss adatai szerint.

Sült krumpli és rántott hús a magyarok kedvence 

Túrós csusza, pörkölt, rántott hús és sült burgonya vagy esetleg palacsinta? Mind tipikusan olyan ételek, melyeket előszeretettel készítenek a magyar háziasszonyok. De vajon melyik kerül legsűrűbben a magyar családok asztalára?

Nem tilthatók be a cukrozott italok 

(MTI) - Egy New York-i állami bíró hétfőn úgy határozott, hogy kedden nem léphet életbe a New York-i polgármesternek az a rendelete, amely megtiltotta volna a 47 centiliternél nagyobb kiszerelésű cukrozott italok árusítását.

Képviseletet nyitott Tokióban a Tokaj Kereskedőház 

(MTI) - Képviseletet nyitott Tokióban a Tokaj Kereskedőház, Zrt., amely a magyar országimázst is szolgálni fogja.

Mérföldkőhöz ért a Starbucks Magyarország 

Holnaptól a Starbucks Magyarország kávézóiban is kapható a VIA® Ready Brew mikroőrlésű kávé, amellyel bárhol és bármikor élvezhető a Starbucks-tól megszokott minőség. Az innováció mögött 20 évnyi munka van.

Termet neveztek el a szakemberről 

A szegedi vendéglátás legendás egyénisége volt Balikó Béla, a HungarHotels Önálló Egység egykori igazgatója. Péntek óta az ő nevét viseli a Tisza Szálló tükörterme - adta hírül a Dél-Magyarország.

Márciusban ismét Vendég & Hotel Business Klub! 

Márciusban is folytatódik a Business Klub, a Vendég & Hotel nagysikerű szakmai programja. A hazai vendéglátó és szállodai szakma képviselőit ezúttal az elegáns, múlt év végén megnyílt Park Inn Radisson Budapest hotelba invitáljuk.

Tizennyolcezer látogató 

Még az utolsó pillanatokban is tömött sorokban álltak a vásárlók a világszenzációnak számító őstulok szalámi pultja előtt. Rengetegen keresték fel az újdonságnak számító gasztropontokat is, ahol tésztákat, salátákat, kolbászokat, pörkölteket, leveseket is lehetett kóstolni, természetesen mindet a vásáron lévő termékekből készítve. A vásár szervezői most is nagy hangsúlyt helyeztek a jótékonykodásra: a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet segítségével rászoruló gyermekeket láttak vendégül a vásáron.

A válságnak vége van 

A berlini ITB a legek idegenforgalmi szakvására: a turisztikai miniszterektől a nagy szállodák képviselőin át a tour operátorokig mindenki szeretne rajta részt venni. Idén 188 ország képviselői tárgyaltak, ismerkedtek 2013 trendjeivel: százmillió német indul külföldre, az eddig csak részpiacnak gondolt ágakból (ilyen például az ökoturizmus, a meleg- és leszbikus utazók, stb.) húzóágazatok lesznek. A magyar kiállítók, vásárlátogatók is megjelentek a berlini vásárvárosban szép számmal.

Áprilisban aktív lesz a Vulkán 

(MTI) - Április közepén nyílhat meg a celldömölki Vulkánpark Látogatóközpontja, amely a maga nemében világszinten is kuriózum, mivel nemcsak magas szakmai színvonalon, hanem a látogatóknak a felfedezés örömét is nyújtva, rendkívül sokoldalúan mutatja be a vulkánikus tevékenységet - mondta el Szilágyi Gábor, a kiállítóház művészeti koncepciójának tanácsadója pénteken az MTI-nek.

Lemondott a Hagymatikum igazgatója 

Lemondott igazgatói tisztségéről Nagy Nándor, aki a Kommunális Nonprofit Kft. és a Hagymatikum Fürdő első embere volt, írja a Délmagyar.hu.

Mangalica-szusival hódítjuk meg Japánt 

MTI) - A szusiban és a gőzgombócokban is megjelenhetnek Japánban a Pick Szeged Zrt. mangalica különlegességei, amelyek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a szigetországban - mondták a magyar húsipari cég képviselői a pénteken zárult tokiói Foodex élelmiszer-kiállításon az MTI-nek.

Idén 8 cég kapta meg a Grennovációs Nagydíjat 

Az Élelmiszer szaklap csütörtökön átadta a II. FMCG Greennovációs Nagydíj pályázat díjait. A Kiemelt fődíjat idén a COOP Szeged nyerte el.Öt első helyezést és két különdíjat is kiosztottak az ünnepélyes díjátadón. A díjátadóra az Élelmiszer szaklap hagyományos tavaszi konferenciájának, az Élelmiszer Akadémiának záró eseményeként került sor március 7-én, Budapesten.

Új elnök a VIMOSZ élén 

A március 8-i tisztújító közgyűlésen a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetségének (VIMOSZ) tagsága Gál Pál Zoltánt választotta meg a szervezet elnökének.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!