Szlovák nyelvtanfolyam indul szigetközi vendéglátósoknak 

(MTI) – A Szigetköz Turizmusáért Egyesület mintegy hatvan környékbeli szállodai és éttermi alkalmazottnak indít szlovák nyelvtanfolyamot a jövő héten – közölte az MTI-vel Gráfi Szabolcs, az egyesület elnöke.

Sztárok, szakácsok, ízek (újabb interjúk!) 

Sztárok, szakácsok, ízek főzőverseny az Ízek és borok nagyközönségi kiállításon, a Hungexpon, november 24-én, 15 órától, a Vendég & Hotel szaklap együttműködésével.

Pulykafagylalt hálaadás napjára 

(MTI) - Pulykafagylalttal rukkolt ki egy bolt az Egyesült Államokban hálaadás napjára, amelyen hagyományosan sült pulyka kerül a családok asztalára.

Jön a pálinka védjegy! 

A kiváló magyar pálinka minőségét ezentúl pálinkavédjegy rendszer is garantálja, amelyet a Pálinka Céh Egyesület kezdeményezésére a Wessling Hungary Kft. a Budapesti Corvinus Egyetemmel közösen dolgozott ki. Bevezetésére az ősszel került sor - tájékoztatta a Wessling Hungary Kft. csütörtökön az MTI-t.

SZÉP Kártya: Tempo is lesz 

Új szereplő lép a Széchenyi Pihenő Kártya piacára, a Tempo Egészségpénztár és szolgáltatója, az Optisoft Nyrt. közösen bocsátja ki jövőre a Tempo Széchenyi Pihenő Kártyát - közölte az Optisoft kedden az MTI-vel.

Új fázisba lép a kafetéria miatti kötelezettségszegési eljárás 

(MTI) - Az Európai Bizottság úgynevezett indoklással ellátott véleményt küldött Magyarországnak többek között a kafetéria-utalványok piacának korlátozása miatt, ezzel második szakaszukba léptek a Magyarország ellen ezekben az ügyekben indított kötelezettségszegési eljárások - tudatta szerdán az Európai Bizottság.

Egy igazgató - két hotel 

Egy igazgató - két hotel

Meghalt a Fat Duck két szakácsa 

Életét vesztette közlekedési balesetben Hongkongban a világ egyik legjobbjának tartott angliai étterem, The Fat Duck két fiatal szakácsa - adta hírül a Hír24.
Milyen a jó bourbon whiskey?

Milyen a jó bourbon whiskey? 

Fred Noe, a bourbon whiskey-k legelismertebb nemzetközi szakértője, a Jim Beam Master Distillere (vezető párlatkészítője) tartott ma kóstolóval egybekötött előadást az ital készítésének kulisszatitkairól és legfrissebb trendjeiről a budapesti Hard Rock Café-ban.

Megnyílt a Darnay Bormúzeum Gyenesdiáson 

(MTI) - Megnyílt pénteken a Darnay Bormúzeum Gyenesdiáson: restaurálták az 1644-ben épült, összesen 1700 négyzetméteres területen elhelyezkedő pincét és a présházat, az udvarban pedig szőlészeti kiállításnak helyet adó pajtát építettek.

Gordon Ramsay új sorozata nálunk is! 

Amerikában nyár végén mutatták be a Hotel Hell című reality-t, s alig pár hónappal később már itthon is meg lehet nézni, hogy Gordom Ramsay miképpen ráz gatyába szállodákat - adta hírül az sg.hu.

Magyar Hotel Monitor 3.0 

Elindult a Xellum Kft által üzemeltett egyetlen magyarországi szállodai teljesítmény elemző rendszer, a Magyar Hotel Monitor (MHM) eddigi talán legjelentősebb fejlesztésének tesztüzeme.

Turistaadó a legújabb ötlet 

(MTI) - Turistaadó bevezetésére készül a berlini városvezetés, a német fővárosban működő szállodák tiltakoznak a terv ellen. Az adót a hotelekben, panziókban és egyéb szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák után kell megfizetni, a tervek szerint januártól.

Gasztronómiai utazás és téli vigasság a HUNGEXPO-n 

Már második alkalommal vehetnek részt a HUNGEXPO november 23-25. között zajló gasztro-fesztiválján a vendégek, s most először kapcsolódik az Ízek és Borok-hoz a Télköszöntő Vigasság. Az Ízek és Borok elnevezés önmagáért beszél, de a Vigasságról érdemes néhány szót külön is ejteni, hiszen ez egy régi-új rendezvény, amely magába foglalja a Hó-Show, a Spa&Wellness kiállítások kínálatát is, s hozzá olyan új elemeket hoz, amelyek már a karácsonyi készülődéshez adnak ajándékötleteket, az igényes „míves” portékák választékát.

Az egri közgyűlésen mutatkozik be az MSZÉSZ új honlapja 

Az egri közgyűlésen mutatkozik be az MSZÉSZ új honlapja

Véget ért a 4. Kézműves Magyar Ízek Vására 

Péntek délelőtt, a már-már megszokott módon, harangkongatással nyitották meg a 4. Kézműves Magyar Ízek Vásárát, ahol a tradicionális ételeket és gasztronómiai különlegességet kóstolhatnak meg az érdeklődők.

Pálinka a tűzhelyen 

A pálinkáról az utóbbi évek gasztronómiai paradigmaváltásának köszönhetően kiderült, hogy bizony kiválóan alkalmas a főzésre, ételek kiegészítésére, vagy éppen teljessé tételére.

Stop a francia cafeteria cégeknek? 

A piacot korábban uraló három nagy francia étkezésiutalvány-forgalmazó vállalat végképp elveszítheti üzletét, miután az Erzsébet-utalvány marad az egyetlen utalvány, amely kedvezményes adóterhelést kap - írja az origo.

Megalakult a Nemzeti Egység Klaszter 

A Hotelinfo Kft., aMagyarországi Tanyákon Élők Egyesülete, Kunszentmiklós Város Önkormányzata, az Étrend, Magyar Konyhafőnökök Egyesülete, a Magyar Grillszövetség, a Rendek Ökocentrum Kft. és a Kortárs Gasztronómiai és Kulturális Egyesület részvételével új klaszter kezdte meg működését.

Újbor- és sajtfesztivál 

(MTI) - A magyar olimpikonok előtt tiszteleg a 9. Magyarországi Újbor- és Sajtfesztivál, amely csaknem 80 bortermelő és 15 sajtkészítő termékeivel várja a közönséget november 24-én és 25-én a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.

Országos programot indít az ÁNTSZ 

(MTI) - Országos programot indít az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a közétkeztetés megújításáért.

Gasztronómiai utazás az Ízek és Borok kiállításon 

A Hungexpo november 23. és 25. között megrendezésre kerülő kiállításán többek közt kínai, indiai, magyar, görög és orosz ételeket, magyar borok, likőrök, pálinkák, pezsgők, kávé és édességkülönlegességek szerepelnek a repertoárban.

A romániai éttermek mintegy fele veszteséget termel 

A munkanélküliség mintegy 50 ezer vendéglátóipari alkalmazottat fenyeget – hívta fel a figyelmet a Romániai Idegenforgalmi Munkáltatók Szövetségének elnöke, Mohammad Murad.

Világörökség konferencia 

A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola, az Információs Társadalomért Alapítvány valamint, az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottságának védnöksége alatt "A világörökség 40 éve" címmel ünnepi konferenciát rendez 2012. november 16-án Budapesten (XIV. Nagy Lajos király útja 1-9.)az UNESCO Világörökség Egyezménye aláírásának 40. évfordulóján.

Új helyettes államtitkárt kapott a turizmus 

A miniszterelnök 135/2012. (XI. 13.) ME határozata alapján, a nemzetgazdasági miniszter javaslatára – 2012. november 15. hatállyal – a Nemzetgazdasági Minisztérium Tervezéskoordinációért Felelős Államtitkárságának Turisztikáért felelős helyettes államtitkárává nevezte ki dr. Horváth Viktóriát.

Könyv a gyerekmenühöz 

A gyorsétteremlánc új akciójában egy hónapon keresztül több tízezer könyvet ad ajándékba a Happy Meal menük mellé.

Környezetvédő sörmárka 

Ötödször indítja útjára jótékonysági programját a Heineken Hungária Zrt.

Sztrájkolnak a román vendéglősök 

Japánsztrájk lesz a romániai szállodákban és a vendéglőkben, amennyiben a választások után megalakuló kormány nem vezeti be az üdülési csekkeket, illetve nem csökkenti 9 százalékra a közélelmezési egységek általános forgalmi adóját.

Számlára kerülhet a borravaló 

Az éttermi borravaló számlázására tett javaslatot a román pénzügyminisztériumnak a Turisztikai Ügynökségek Országos Egyesülete - adta hírül az Erdély Ma.

Figyelem: határidő! 

Alig néhány hete van mindazoknak a beváltásra, akik nem szeretnék, hogy kárba vesszen üdülési csekkjük vagy a SZÉP-kártyára tavaly feltöltött összeg. Ezek felhasználhatósága ugyanis ezév végén lejár - hívja fel a figyelmet a Rádpuszta Csárda és Szabadidő Centrum tulajdonosa.

Budapest Winter Invitation hetedszer 

A Magyar Turizmus Zrt. 7. alkalommal szervezte meg a Budapest Winter Invitation téli forgalomélénkítő kampányt, amelynek célja Budapest mint vonzó turisztikai desztináció népszerűsítése, valamint a főváros utó- és előszezoni vendégforgalmának növelése. A 2012 novemberében indult és 2013. április 7-ig tartó, 1 millió euró média-költségvetésű akcióhoz mintegy 50 fővárosi szálloda és számos stratégiai partner csatlakozott. Bécset és Londont már elárasztották a BWI akciót és a Cézanne kiállítást népszerűsítő plakátok.

Felfutóban a mobil szállásfoglalók aránya 

Jelenleg az online szállásfoglalások 8-9 százaléka érkezik mobilról, de folyamatosan növekszik azoknak az aránya, akik okostelefonon keresnek szállást. Nekik készült az az új mobil applikáció, amely kilistázza és utazás közben is könnyedén foglalhatóvá teszi a legközelebbi szabad helyeket.

Hurkából és kolbászból lesz a kerítés a Millenárison 

Immáron negyedik alkalommal rendezik meg a Kézműves Magyar Ízek Vásárát a budapesti Millenáris B épületében. A közelgő disznótoros szezonra való tekintettel idén november 16-18 között a rendezvényen kiemelt szerepet kap a hurka a kolbász és az újbor is. Most olyan különlegességek is lesznek mint a szilvalekváros kolbász és a fehérboros magvas birsalma mustárral szervírozott országkolbász, valamint a kalocsai paprikás csokoládé.

Update: A cafeteria megmenekül? 

(MTI)  -  A bizottság csütörtöki ülésén döntött az indítványról, amelyet az egyes adótörvények és azzal összefüggő egyéb törvények módosításáról szóló előterjesztéshez nyújtanak be.A korábbi bejelentéseknek megfelelően a tranzakciós illeték általános mértéke 2 ezrelék, a készpénzfelvételé pedig 3 ezrelék lenne, a Magyar Nemzeti Bank viszont kikerülne az illetékfizetésre kötelezettek köréből.

Év Bortermelője 2012 – Az idei legjobbak 

November 7-én késő este lehullott a lepel: a jelölések összesítése után egyértelműen rajzolódott ki az eredmény, ki lesz az idei Év Bortermelője díj öt legesélyesebb várományosa.

A cafeteriának annyi... 

A cafeteriának annyi...

Kötelező lesz alkohol tesztet tartani a kocsikban Franciaországban 

2013. március 1-től Franciaországban minden gépkocsiban kötelező lesz tartani egy éthylotest nevezetű alkohol tesztet. 2012 végéig pedig 400 új fix sebességmérő radart helyeznek el, melyekre nem fogják felhívni a figyelmet a jelzőtáblák, tájékoztatta lapunkat a Francia Idegenforgalmi Hivatal.

Emelkedik a vendéglői ÁFA 

A francia kormány a jelenleg 7 százalékos éttermi áfa 19,8 százalékra történő emelését fontolgatja - adta hírül a Világgazdaság.

Megújul a budaörsi METRO áruház 

Átalakul a METRO budaörsi áruháza: hogy a beszerzési folyamat még gyorsabb, logikusabb és egyúttal kellemesebb is legyen, három új „tematikus világ” várja a nagykereskedés professzionális partnereit.

Márton liba sikeres akciói Budapesten 

Különleges hangulattal és sok meglepetéssel várta Márton rajongóit a Magyar Turizmus Zrt. Budapesten, a közelgő Márton-napi Libato(u)r és Újborünnep alkalmából, amely a társaság szervezésében immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre.

Csökkent a Zwack Unicum nyeresége 

A Zwack Unicum Nyrt. 2012-2013-as üzleti évének első fél évében 611 millió forint adózás utáni nyereséget ért el, amely 31,7 százalékkal alacsonyabb az egy évvel korábbinál, ugyanakkor kissé magasabb a tervezettnél - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett gyorsjelentésében.

A stájerek megint kitaláltak valamit 

Ha egy téli szezon indul – akkor biztos, hogy egy osztrák tartomány ismét kitalál olyan újdonságot, amivel újabb vendégkört célozhat meg. 

Akár wifi, akár nem? 

A szállodai internetszolgáltatás súlypontja áthelyeződött a korábbi szobánkénti fali csatlakozós, vezetékes kapcsolatról (azt még meghagyva) a szálloda és kiegészítő részeinek (étterem, konditerem, tetőterasz, liftek, uszoda stb…) wifivel való beszórására - írja a hotel internet kérdését elemző cikkében az ITBoard.

Magyarország a londoni WTM-en 

Magyarország a londoni WTM-en

Magyarországra jönne a Double Coffee 

Hazánkban is keresi franchise-partnereit, a Double Coffee kávézó-étterem hálózat. A lett eredetű éttermek vendégei kellemes, barátságos és egyben modern környezetben fogyaszthatják kávéjukat.

A hazai szállodaipar helyzetének értékelése 

Ezzel a címmel készített vezetői összefoglalót a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége a hazai szállodák helyzetéről, amelyben a szállodák válságból való kilábalására is tesznek javaslatokat.

Változások a Hasik Hotelben 

Változások a Hasik Hotelben

Farkastörvények a munkaerőpiacon 

Bolti eladó, pincér, pultos: régen könnyű, nőknek való munkának tartották ezeket a szakmákat. A válság óta papíron 2–6 óra a munkaidő, valójában sokkal több, fillérekért - írja a Délmagyar.hu.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!