Görög, észak-ciprusi és bolgár ajánlatok a Taurusnál

A tavalyi rekordnövekedés után az idén további forgalombővülésben bízik a Taurus Reisen. Hétvégi rendezvényük a szakmai bemutató után kulináris csemegékkel fűszerezett vacsoraesttel folytatódott, majd hajnalig tartó zenés mulatsággal érte el tetőpontját.

Exkluzív környezetben, a mátrafüredi Lifestyle Hotel Mátrában mutatta be 2014. évi árualapját a Taurus Reisen a hétvégén. A 130 viszonteladó partner köszöntése után a társaság ügyvezetője, Haythem Jamel kiemelte, hogy kiemelkedően jól zárták a tavalyi évet: árbevételük 65%-kal, az utasszám pedig 57%-kal nőtt.

Az eseményt megtisztelte jelenlétével Mr. Abderraouf Bettaieb, Tunézia magyarországi nagykövete, aki kiemelte, hogy „a tunéziai nép a béke híve”, és a politikai turbulenciák ellenére a turisták biztonságát nem fenyegeti semmi. Az ország politikai stabilitása napról-napra erősödik: a minap elfogadták az új alkotmányt és megalakult az új kormány. Elképzelhető, hogy az ország turisztikai minisztere személyesen is eljön Budapestre a márciusi Utazás kiállításra.

A prezentáció során bemutatkozott a Taurus Reisen anyacége, a Sunshine Group, amely Európa kilenc országában működik tour-operátorként, emellett van egy transzferekkel foglalkozó leányvállalata Tunéziában, a VLT. A vállalatcsoport része az El Mouradi szállodalánc, amely 17 tunéziai szállodájában összesen 16 ezer ágyas kapacitással rendelkezik. Az El Mouradi-lánc egységeiben 2013-ban 4 millió vendégéjszakát töltöttek el a turisták.

Az eseményen bemutatkoztak a Taurus törökországi (Tantur), észak-ciprusi (Northern Travel), egyiptomi (Blue Sky Group), görög (Deltanet Travel) és bolgár (Vectra Travel) beutaztató partnerei is.

A 2014. évi árualappal kapcsolatban megtudtuk, hogy Tunéziába heti öt charterjáratot indít a Taurus Reisen, az egyiptomi Hurghadára kettőt (ezek közül az egyiken block-seat helyekkel rendelkeznek), Antalyára pedig egyet. Antalyára az Onur Air légitársasággal repülnek.

Újdonság, hogy Észak-Ciprusra közvetlen járatot indítanak, amely félórás antalyai technikai megállás után Ercan légi kikötőjébe érkezik. Az útvonalon a Freebird légitársaság gépeivel találkozhatunk.

Görögországban két desztinációt kínál a Taurus: Krétát és Zakynthost. Szintén új úti cél a kínálatukban Bulgária, ahova Wizzair járattal, keddi napokon utaztatnak. Az iroda idei katalógusába – immár harmadik alkalommal - horvátországi ajánlatok is bekerültek, az ottani szálláshelyeket egyéni utazással érhetik el az érdeklődők.

A bemutatón azt is megtudtuk, hogy a Taurusnak idén négy országban 11 klubszállodája lesz, magyar nyelvű animátorokkal. A Sun Clubok június 10. és szeptember 10. között várják a 4-12 év közötti gyerekeket.

A viszonteladó partnerek a nap folyamán megismerhették az iroda új online foglalási rendszerét a BlueVendo-t, mely segítségével már opciós foglalás is kérhető. A megújult weboldal és az új foglalási rendszer további előnye, hogy logikus, felhasználóbarát és gyors.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.