hirdetés

Ismét elindul a ’Bar Me Tender’ mixertanfolyam

100 jelentkező kezdheti meg tanulmányait a Coca-Cola HBC Magyarország és a Bacardi Mojito Mixeriskola ingyenes, közös képzésén - írja a Store Insider.

hirdetés

"Nagyon fontos számunkra, hogy támogassuk vevőpartnereinket, így a vendéglátóipari szektorban dolgozókat a pandémia miatt kialakult nehéz helyzetben. A koronavírus világjárvány első évében 20 ezer munkavállaló tűnt el a vendéglátóiparból, így 2020-ban 95 ezer embert foglalkoztatott ez a szektor. A KSH adatai szerint 2021-re már kedvezőbb a kép, ekkor már 105 ezer főt foglalkoztatott újra a vendéglátóipar” – mondta Vajda Márton a Coca-Cola HBC Magyarország prémium alkoholok és kávé üzletágakért felelős portfólió vezetője. „A vendéglátás terén jelentős munkaerőhiány keletkezett képzett szakemberekből, hiszen a bezárt éttermek, kávézók alkalmazottai más munka után voltak kénytelenek nézni; tavaly közel 2000 munkavállaló hiányzott erről a területről.  Ezen az űrön próbálunk a magunk eszközeivel enyhíteni, és ezért álmodtuk meg a Bacardi Mojito Mixeriskolával együttműködésben azt a szakmai tanfolyamot, melynek során ingyenesen biztosítottuk 100 jelentkező alapfokú mixerképzését.”

Forrás: Coca-Cola HBC Magyarország

A Bar Me Tender fantázianevet viselő bartenderképzés 2021 októberétől kezdődően 5 hetes turnusokban, heti 2x3 órában zajlott – összesen 4 egymást követő csoport indult, októberben, novemberben, januárban és márciusban. A kurzus követi a mixeriskola már bevált tematikáját és az eszközismeretektől, a mixelésben rejlő lehetőségek kiaknázásán át egészen az alkohol márkák mögötti legfontosabb tudnivalókig mindent felölel. Azért, hogy a kurzuson részt vett mixerek bemutathassák mit tudnak és még jobb esélyekkel induljanak a munkaerőpiacon, a két partnercég az első tanév képzéseit lezárva koktélversenyt is rendezett.

A személyenként 100 ezer forint értékű hiánypótló bartender kurzus 2022. október elején folytatódik és újabb 100, a vendéglátóiparban dolgozó, tehetséges tanulni vágyónak kínál majd lehetőséget a szakmai továbbképzésre.  A résztvevők kiváló szakemberektől tanulhatnak, megismerhetik a prémium minőségű italokat és tudásukat egy következő szintre emelhetik. A tanfolyamok havi turnusokban zajlanak, idén októbertől egészen 2023 márciusig minden hónapban 25 jövőbeni bartender képzése folyik majd. A képzésre olyan jelentkezőket várnak, akik rendelkeznek vendéglátóipari tapasztalattal.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk