hirdetés

Eladja a Sofitelt az Indotek Csoport

Pályázatot írtak ki a szálloda értékesítésére, közölte Jellinek Dániel, az Indotek Csoport alapítója és vezérigazgatója az index.hu érdeklődésére, majd hozzátette, az Equilor Alapkezelő Zrt. nyújtotta be a legjobb ajánlatot, az egyik általa kezelt alap nevében, olvasható társlapunk, az mfor.hu oldalán.

hirdetés

A patinás budapesti hotelt több mint három éve vásárolta meg az Indotek Csoport, azzal a céllal, hogy azt nagyszabású értéknövelő beruházás keretében megújítsa. Jellinek szerint az újjáépítési tervek elkészültek, és a felújítás előkészítő munkálatai is megkezdődtek. Időközben a hotel mellett elhelyezkedő ingatlant is megvásárolták, amely tranzakcióval egy komplex ingatlanfejlesztés valósulhat meg, ezzel az értékteremtés egy fontos szakasza zárul most le.

Forrás: mfor.hu /Mester Nándor
Forrás: mfor.hu /Mester Nándor
 

A lap azt is megírta, hogy a felújítás következő fázisa maga a hotelfejlesztés és -üzemeltetés, ami a vállalatcsoport jelenlegi üzleti stratégiájában nem szerepel prioritásként, fő tevékenységi szegmense ugyanis továbbra is a válságba jutott ingatlanok és vállalatok akvirálása.

Jelenleg is több olyan ígéretes befektetési célpontot látnak Magyarországon, valamint külföldön, amelyek a turisztikai ágazatnál magasabb hozammal kecsegtetnek. A magasabb hozamú felvásárlások érdekében időről időre bizonyos eszközöket értékesítenek, és a realizált profitot, illetve a felszabadult tőkét más akvizíciókra tudják fordítani. Tavaly év végén a Gellért Szállótól is hasonló megfontolásból váltak meg, jelezte Jellinek Dániel, aki az Indexnek megerősítette a Sofitel eladását. 

 

(forrás: index.hu / mfor.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja az idei évet az előzetes foglalások alapján?

Partnerünk