hirdetés

Új gazdára vár a régi Rogner

A CIB Group eladásra kínálja Hévíz egyetlen öt csillagos resort hoteljét, a Lotus Therme Hotel & Spa szállodát. A szálloda akár a nemezetközi befektetők figyelmét is felkeltheti - írja a Resource Ingatlaninfo.

hirdetés

A Lotus Therme Hotel 232 vendégszobával, 2 konferenciateremmel, étteremmel, 2 bárral, konditeremmel, 6 medencével, 6 lyukas golfpályával, 4 teniszpályával és hozzávetőlegesen 200 parkolóhellyel rendelkezik, ezzel Hévíz egyetlen ötcsillagos resort hotelének számít.

A korábban Rogner Hotel & Spa Lotus Therme nevet viselő szálloda az osztrák Rogner-családtól 2009-ben került a magyar tulajdonosi hátterű DARE-Taverna csoporthoz. A tranzakciót a CIB Bank finanszírozta, ám egy évvel később a DARE-Taverna csődbe jutott. Ezt követően évekig tartó tulajdonjogi vita alakult ki a hotel körül, melynek végeredményeként a komplexum a CIB Csoporthoz került.

Bár Magyarországon nem tobzódnak az ingatlanbefektetők, különösen a nemzetközi piacokról és az intézményi befektetők felől érkező tőke nem érdeklődik a magyar kereskedelmi ingatlanok iránt, ezúttal a szálloda akár a komolyabb befektetők figyelmét is felhívhatja. A hotel, kiemelkedő lokációval rendelkezik, élvezi a bejáratott fürdővárosok előnyeit, emellett európai városok felé vezető utak kereszteződésében fekszik (Budapest, Bécs, Graz és Bratislava). A CIB Group a Cushman & Wakefield Global Hospitality üzletágának adott exkluzív megbízást az értékesítésre.

Frédéric Le Fichoux, a Cushman & Wakefield Global Hospitality üzletágának vezetője úgy véli, hogy a CEE régió szálloda befektetési piaca fellendülni látszik, várhatóan Magyarország és Hévíz turista látogatottsága is jelentősen megnövekszik majd. Ez elvileg a szálloda jövedelemtermelő képességét is növeli majd.

(forrás: http://www.portfolio.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Mit vár 2023-tól?

Partnerünk