hirdetés

Ünnepel a Budapest Marriott Hotel: 25 + 50

Akkora látványos bulival ünnepelte kettős évfordulóját január 23-án, csütörtök este a Marriott-lánc hazai tagja, amelyet még nem látott a sokat megélt ház. Jelen voltunk, itt a beszámoló arról, mi történt.

hirdetés

Olyan jól sikerült, annyira profi programot tettek össze a kettős ünnepi alkalomra a szervezők, hogy még az is megbocsájtható, vétettek egy apró hibát: ez a program is csütörtök estére esett, akkora, amikor a városban mindig egymást érik a szakmai programok, rendezvények. (Mindig azon gondolkodunk, a hét hét napjából vajon miért mindig pont a csütörtökre esik mindenkinél a választás?!)

Először arról, mit is ünnepelt a Duna-parti ötcsillagos szálláshely? Az 50-es szám azt jelezte, hogy ötven éve, 1969 utolsó napjára, Szilveszterre nyílt meg a hotel (eredetileg Intercontinental néven), amely 25 éve csatlakozott az amerikai Marriott-lánchoz, annak akkoriban még egyedüli magyar tagjaként. Ráadásul épp a napokban fejeződött be az a két éven át tartó felújítási program, amelynek keretében a hotel minden egyes területét, vendégtereit, szobáit, közösségi részeit teljesen felújították, úgy, hogy közben egyetlen napra sem zárt be a ház.

Hogy nagy buli lesz itt csütörtök este, amiatt nem volt senkinek egy szemernyi kétsége sem, ugyanis olyan káprázatos italfalról kínálták a lobbiban a partira érkezőket köszöntő pezsgővel, amely fal insta- és facebook posztokért kiáltott. Meg is lett az eredménye: rommá szelfiztek magukat a vendégek a különleges fogadófal előtt.

A ház első szintjén lévő rendezvénytermekben sem aprózták el a meghívók a rendezvényt: minden termet a buli szolgálatába állítottak, egyikben jobb kínálattal, mint a másikban. Főként gasztroajánlatok szerepeltek itt, de más élményekben, egyedi látványelemekben is lehetett részük a csütörtök estére meghívott partnereknek.

A nyitóesemény a bálteremben zajlott, egy profi zenekar - Peet Projekt - alapozta meg a jóhangulatot, no meg az a koktélkínálat, ami a retro jegyében fogant: olyan koktélokat kevertek a mixerek, amelyeket akkoriban ivott a sztárvilág, ami a ház nyitásának idején volt szokás. Látványos és emlékezetes volt még az a monstre LED-fal, amelyen bemutatták a ház eddigi történetét, rajta olyan hírességekkel, mint az egykor, a koncertje idén itt lakó Freddie Mercury-val, aki épp e ház teraszán gyakorolta azt a magyar dalt - a Tavaszi szélt -, amely aztán ikonikus emlék lett a közönség körében, fellépésekor, és a koncertről készült film alkalmával is.

De lakott itt, és születésnapját is itt ünnepelte a filmsztárpár női tagja, Liz Taylor, Richard Burton-nel és meghívott akkori szupersztár hírességekkel.

Arne Klehn
Arne Klehn

A mostani ünnepségen rövid megnyitó beszédet mondott a ház vezérigazgatója, Arne Klehn, majd Pankaj Birla, a Marriott International kelet-európai regionális alelnöke is köszöntötte a bulira már nagyban hangolódó vendégeket.

Pankaj Birla
Pankaj Birla

A ház sales és marketingigazgatója, Parti János minden egyes vendéghez odament, külön köszöntve, pár szót váltva mindenkivel, tőle hallhattuk különben, hogy idén, a 2x20-as esztendőben 50 éves történetük egyik legeredményesebb évét várják.

Volt a bulin persze hatalmas szülinapi torta is (bőrönd alakú), meg látványos táncshow, a tortaceremónia után pedig egy profi berlini DJ biztosította éjfélig a bulihangulatot.

Vágó Ágnes, főszerkesztő
a szerző cikkei

(forrás: turizmusonline.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk