hirdetés
hirdetés

A 2019-es utasforgalom harmada várható csak Európában a nyáron

Rontotta a kilátásokat a Repülőterek Nemzetközi Tanácsa (ACI) európai divíziója: kontinensünk légikikötőinél idén 25 milliárd euró kiesése várható a 2019-es bevételekhez képest, az indulók és érkezők száma pedig a legerősebb időszakban is alig haladhatja majd meg a két évvel ezelőtti szint harmadát - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

Az európai repülőterek 30 milliárd euró bevételkiesést voltak kénytelenek elkönyvelni 2020-ban a Repülőterek Nemzetközi Tanácsa (ACI) európai divíziójának most közölt beszámolója szerint, ez a 2019-es bevételek 60 százalékára rúgott.

A következő hónapok forgalmára is kihatással lesznek az új vírusvariáns okozta lezárások, és a vakcinaellátás zavara, ezért az ACI rontotta prognózisát erre az évre. A friss utasforgalmi előrejelzés már 70 százalékos kiesést ír az idei második negyedévre, a harmadikra pedig mínusz 57 százalékost, tehát a hagyományosan erős nyári menetrendi időszakban is jelentős elmaradás várható.A rosszabbik forgatókönyv esetén az indulók és érkezők száma a negyedik negyedév végére sem fogja elérni a 2019-es adat 50 százalékát. Előző, tavaly októberi előrejelzésében a szervezet a 2020 márciusának végéig tartó időszakra 75-80 százalékos visszaesést prognosztizált, a nyári menetrendi időszak elejére, június végéig pedig a mostaninál kisebbet, 65 százalékost.

Mindez anyagiakban azt jelenti, hogy idén a repülőterek várhatóan újabb 25 milliárd euró bevételtől esnek majd el, a legnagyobb veszteség, 8,3 milliárd euró a március-júniusi időszakban keletkezhet. Az ACI arra is felhívta a figyelmet, hogy a forgalom és a bevétel növekedési üteme elválhat egymástól, előbbi gyorsabb mértékben bővülhet, mint az utóbbi.

(forrás: Airportal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai