hirdetés
hirdetés

Budapest-Munkács járat indul

December 9-én, 7:23-kor elindult az első közvetlen Budapest–Munkács InterCity-járat a Nyugati pályaudvarról - közölte vasárnap a MÁV.

hirdetés

A Latorca IC mától normál nyomtávon – tengelyátszerelés nélkül – közvetlen, napi összeköttetést teremt Munkáccsal.  A december 9-i menetrendváltástól naponta közlekedő InterCity a korábbi, szintén IC34-es számú, Latorca nevű InterCity menetrendi idejében, 7:23-kor indul a Nyugati pályaudvarról és – ukrán helyi idő szerint – 15:20-kor érkezik Munkácsra. Ellenkező irányba az IC33-as 12:30-kor startol Munkácsról, 18:37-kor érkezik Budapestre.

A Latorca IC közvetlen kocsijának jelentőségét az adja, hogy tengelyátszerelés (forgóvázak cseréje) nélkül, rövidebb idő, mintegy 7 óra alatt juthatnak el az utasok Záhonyból Csapon át Munkácsra és vissza. Ennek az volt az egyik műszaki feltétele, hogy az ukrán vasúttársaság alkalmassá tegye a Munkács felé ágazó normál nyomtávú szárnyvonalat a magyar mozdony és személykocsi menetrendszerű közlekedtetésére. Továbbá részben felújították a pályát, Munkácson 500 méterre az állomási épülettől új peront, esőbeállót építettek, és kialakították az oda vezető térköves utat is.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk