hirdetés
hirdetés

Három lépcsőben bővítik a Helsinki repülőteret

Kari Savolainen, a Finlavia Corporation vezérigazgatója bejelentette a Helsinki reptér újabb nagyszabású fejlesztési programját, amit 2014-2020 között terveznek kivitelezni. A cél az, hogy Helsinki továbbra is az egyik leghatékonyabb összekötési pont maradjon az európai és ázsiai utasszállítás között.

hirdetés

A korábbi beruházásoknak köszönhetően Helsinki jelenleg is fontos szerepet játszik a légi tranzitforgalomban Európa és Ázsia között, az újabb 900 millió eurós beruházás által azonban még inkább kulcsszerepet kap majd. A jelenlegi tizenöt milliós utasforgalom várhatóan húsz millióra növekszik majd 2020-ra.

Fotó: Wikipedia

A közel egymilliárd eurós fejlesztést (amelyből 200 millió eurót a finn kormány áll) három szakszban kívánják kivitelzni, évi 14 ezer állást biztosítva.

A tervek szerint a felújítást a kettes terminállal kezdik 2014-ben automatizált check-in és poggyász feladás kivitelezésével, valamint a biztonsági rendszer fejlesztésével. A kongresszusi központ kibővítése is ebben a szakaszban történik.  Várhatóan 2015-től kezdődik az ütemterv második része, aminek fontos célkitűzése, hogy nagyobb mozgásteret biztosítsanak a szélestörzsű gépek számára, Schengenen kívüli célállomásokkal. Tervbe van véve egy satelite terminál felpítése is. 2017-től kezdődik a fejlesztés harmadik pillére központban a kettes terminál területi kibővítésével.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés