hirdetés
hirdetés

Kisegítheti a bajba jutott repülőtereit Németország

Az Európai Bizottság engedélyt adott Németországnak, hogy állami segítséget nyújtson az utazási korlátozások miatt nehéz anyagi helyzetbe került repülőtereknek az országban - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

A bizottság honlapján elérhető határozat szerint a német állam a bevételkiesést kompenzáló hitellel, likvid tőkével, illetve bizonyos adók és járulékok elengedésével szeretne segíteni az ország területén lévő, bajba jutott regionális és nemzetközi repülőtereknek. A támogatást az üzemeltetőknek kamatostól kell majd visszafizetniük. A légikikötők a március 4. és június 30. közötti időszakban kiesett bevételre kérhetnek állami kompenzációt hitel formájában. A tőkejuttatás hasonló konstrukcióban áll rendelkezésre, és már létező mentőcsomagokon keresztül érkezik. Ezt szintén kamatokkal együtt kell később az államnak visszafizetni.

 A Repülőterek Nemzetközi Tanácsának európai szerve (ACI Europe) július végén már felhívta a kormányok figyelmét, hogy a lehetőségekhez mérten támogassák a repülőtereket, mert az utas- és gépforgalom elvesztésével rövid időn belül nagyon nehéz anyagi helyzetbe kerülhetek, és a csődök sem zárhatóak ki.

(forrás: Airportal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai