hirdetés
hirdetés

Wi-fi és ergonomikus ülések a HÉV-en

Kísérleti jelleggel felújít a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a BKV három HÉV-kocsit, hogy tapasztalatot gyűjtsenek és ezek felhasználásával alakítsák ki a végleges terveket.

hirdetés

A BKK honlapján olvasható közlés szerint a felújítás az év második felében kezdődik és a három kocsiból álló vonat még az idén forgalomba is állhat. Mint írták, a HÉV motorvonatok utastere sem kialakításában, sem látványában nem felel meg a mai kor elvárásainak, az ülések kényelmetlenek, a járművek szellőzése nem megfelelő, a belső kialakítás az 1970-es évek stílusjegyeit hordozza, az utastájékoztatás elégtelen.

A szerelvények cseréjét viszont 2020-ig nem tudják megoldani, az előkészítés alatt álló projektek is a gödöllői (8-as) és csömöri (9-es) HÉV-et érintik, így szentendrei (5-ös) vonalon napi 87 ezer utast kiszolgáló vonatok komfortszintjének javítása elengedhetetlen - írták.

A tesztprogramban felújítják a járművek belső terét és fűtésrendszerét, új, ergonomikus ülések kerülnek a vonatokba, új utastájékoztató kijelzőket szerelnek be, illetve a vonatokon lesz wi-fi hálózat és laptopok, telefonok számára hálózati csatlakozó. A munkákat a BKV járműjavító műhelye, a VJSZ Kft végzi.

(forrás: MTI)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk