hirdetés
hirdetés

A hat legizgalmasabb túraútvonal

Akár néhány órát, akár pár napot töltenél a természetben, az Emirates összeállított egy listát a világ legbámulatosabb és leginkább kihívást jelentő túraútvonalaiból.

hirdetés

Melbourne-ben érdemes megnézni a Great Ocean Walkról feltáruló lélegzetelállító kilátást. A túraútvonalat 2006-ban nyitották meg, és a 104 km-es táv az Apollo Bay-nél indul. Az út gumifa- és eukaliptusz erdőkön, homokdűnéken, strandokon és sziklás hegycsúcsokon vezet keresztül. A régi hajóroncsok és a Cape Otway Ligth állomás által szegélyezett út során a tenger hullámaitól ostromolt Twelve Apostles mészkőképződményt is megcsodálható.

 

Alternatíva lehet Sri Lanka, ahol a fontos zarándokhelynek számító Ádám-csúcsot található. A hegyen egy hatalmas lábnyom bújik meg, és attól függően, hogy milyen vallási hovatartozású emberrel beszélünk, Buddhától, Shivától vagy Ádámtól származik. A más néven Sri Pada-nak nevezett 2,243 méter magas hegy Sri Lanka közepén helyezkedik el, mindössze egy vonatútra a fővárostól, Colombótól. A túra éjszaka indul, így épp a napfelkeltére ér fel a csúcsra.

 

A rettenthetetlen túrázóknak a Rinjani hegy – egy masszív vulkán, amely Bali mellett, Lombok szigetén tornyosul – a legjobb választás. Ez a második legmagasabb hegy Indonéziában, és bár feljutni a tetejére egyáltalán nem egyszerű, kétségkívül megéri a fáradozást, hiszen ámulatba ejtő kilátást nyújt. A hegyen a félhold formájú tó, a Segera Anak mellett terül el, amely a balinézek számára spirituális jelentőséggel bír, ezért minden évben egy szertartással tisztelegnek itt a hegy szelleme előtt.

Phnompenben Kambodzsa buja trópusi dzsungeljét fedezhetjük fel. Siem Reaptól nagyjából 40 km-re található a gyönyörű Kulen Mountain nemzeti park és vallási helyszín. Egy sor ritka növényt és virágot, vízeséseket, ősi templom és mindenféle túraútvonalak találhatóak itt – a legnépszerűbb egy egynapos kirándulás Siem Reapból. A Kulen Mountain csúcsán egy pagoda áll, amely egy hatalmas fekvő Buddhának ad otthont, és 360 fokos kilátást nyújt a környező tájra.

Egy könnyebb túra és lenyűgöző kilátás kombinációja az új-zélandi Christchurch. A Hooker Valley Track egy népszerű útvonal az Aoraki/Mount Cook nemzeti parkban, és ugyan csak három órát vesz igénybe, mégis életreszóló élmény. Az út az ősi Hooker völgyön vezet keresztül, aminek tájképét a jég és a sziklák formálták, és egy gleccser-tónál végződik, ahonnan egy tiszta napon csodálatos kilátás nyílik az Aoraki / Mount Cookra.

A Minoo Park a japán Oszaka városában a legkönnyebben megközelíthető és legkevésbé megterhelő túra. Minoo az ősszel lehullott falevelek lélegzetelállító látványáról és a díjnyertes kézműves söréről ismert világszerte. A szentélyekkel szegélyezett út során találkozhatunk barátságos majmokkal, és láthatjuk a Minoo-vízesést, amely a park fő attrakciója. Az útvonal a Minoo vasútállomástól indul, és végig kövezett, a megtétele pedig mindkét irányba nagyjából 45 percet vesz igénybe.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai