hirdetés
hirdetés

A német online utazási piac meghódítására készül az Invia

Hivatalosan is átvette a korábban csődbe ment Unister Travel által üzemeltetett portálokat a cseh Invia. A társaság célja, hogy visszanyerjék az elsőséget a német online viszonteladói piacon.

hirdetés

Az fvw.com értesülései szerint a csődbe jutott Unister vagyonelemeit a csődgondnoktól 75-80 millió euróért vásárolta meg március végén az Invia online utazási iroda tulajdonosa, a cseh Rockaway Capital. Az Unisterhez olyan online utazási portálok tartoznak, mint az Ab-in-den-Urlaub.de, a Fluege.de, az Urlaubstours és számos kisebb online vállalkozás (reisen.de, billigfluege.de, reisegeier.de, hotelreservierung.de és TravelViva), a portálok 540 főt foglalkoztatnak.

A lap értesülései szerint az Invia megtartja a korábbi márkaneveket, és az új tulajdonos hajlandó további összegeket befektetni a németországi vállalkozásokba. Az Invia Csoport igazgatója, Jaroslaw Czernek úgy nyilatkozott a német szaklapnak, hogy újra piacvezetővé akarnak válni a német piacon.

2015-ben a lipcsei székhelyű Unister Travel volt az első számú németországi online utazási iroda, amelynek árbevétele elérte az 1,9 milliárd eurót. 2016-ban azonban drasztikusan visszaesett a társaság árbevétele, miután a csoport fizetésképtelenséget jelentett. Az Invia tulajdonosa további felvásárlásokat tervez Németországban. A Rockaway összesen 400 millió eurós befektetéssel lett a közelmúltban tulajdonosa 20 e-kereskedelmi vállalkozásnak. A befektetések közé tartozik az Invia 2016. februári felvásárlása, 76 millió euróért.

Az Invia Közép-Európa legnagyobb online utazási irodája, amely 2015-ben 250 millió eurós árbevételt ért el és félmillió főt utaztatott. Az Unister felvásárlását a Rockaway egy kínai befektető partner bevonásával hajtotta végre. A China Energy Company, Kína hetedik legnagyobb magáncége.

(forrás: FVW)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk